Libegők Éjszakája 2021: 5 helyszín közül választhatsz szombaton, ha kipróbálnád az éjszakai libegőzést!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Libegők Éjszakája 2021: 5 helyszín közül választhatsz szombaton, ha kipróbálnád az éjszakai libegőzést! Ismét Libegők Éjszakája! 2021-ben már negyedik alkalommal rendezik meg az eseményt, és most már 5 különböző helyszín közül választhatnak a libegőzés szerelmesei. Mutatjuk, hova menjetek 2021. július 17-én libegőzni! 2021. július 17-én, szombaton immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Libegők Éjszakáját Magyarországon, amikor is 5 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről a naplementét vagy a hullócsillagokat nézni.

A tavalyi nagy sikerű esemény után ismét Libegők Éjszakája
Immáron hagyományosan rendezik meg július közepén a libegők éjszakáját - a 2021-es rendezvény a negyedik alkalom lesz, hogy éjszaka is libegőzhetnek a különleges élmények kedvelői.



A libegőzés közkedvelt családi program, Magyarországon egyre több helyen nyílik lehetőség arra, hogy a tájat kicsit magasabbról is megszemlélhessük. Míg 2015-ben csupán 3 libegője volt az országnak, addig mára már 5 helyszínen várja ülőlift a föld felett lebegés szerelmeseit.

Bár védettségi igazolvány a libegőzéshez nem szükséges, azért mindenképpen tájékozódj az egyes helyszínek weboldalán vagy közösségi oldalán:
- az odajutásról és parkolásról
- az elővételi és fizetési lehetőségekről (nem mindenhol fogadnak el bankkártyát vagy SZÉP-kártyát)
- az esetleges regisztrációs kötelezettségről
 

Mikor és hol lesz a IV. Libegők Éjszakája? - Helyszínek és programok 2021. július 17-én


A IV. Libegők Éjszakája nevű rendezvényt 2021. július 17-én, szombaton este rendezik meg 5 hazai helyszínen:
 

1. Libegők Éjszakája 2021: Zugligeti Libegő, Budapest


Budapesten a Zugligeti Libegő hosszabbított nyitvatartással várja a libegőzés szerelmeseit, 9:00-től egészen 00:30-ig lehet majd jegyet váltani (kizárólag készpénzzel!) a Libegőre, ami hajnali 1-ig szállítja az utasokat.

A jegyek már elővételben is megvásárolhatók 2021. június 29-től 2021. július 16., péntek 13:00-ig a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, nyitvatartási időben, 10:00-17:00 óráig (1052, Budapest, Deák Ferenc téri metró aluljáró), itt is csak készpénzes fizetés lehetséges.

A rendezvény napján a Széll Kálmán térről, a 39-es busz megállójából indul a LibE jelzésű busz, ami csak a két végállomáson áll meg.
Bővebb információ a Zugligeti libegő weboldalán »
 

2. Libegők Éjszakája 2021: Eplényi libegő


Eplényben 10:00 és 23:59 között libegőzhetsz és nézheted a csillaghullást. De ha a kedved úgy tartja, a hegytetőn kipróbálhatod egész nap a mezítlábas ösvényt, és megnézheted az éjszakai panorámát az Ámos-hegyi kilátóból.

13:00 és 17:00 óra között pedig Krekács Zoltán solymár és Oppenauer Péterné kovács várja az érdeklődőket egy izgalmas bemutatóval, valamint a Tekergő Nemezműhely jóvoltából a nemezelést is kipróbálhatja bárki.
Bővebb információ az Eplényi libegő esemény Facebook-oldalán »
 

3. Libegők Éjszakája 2021: Mátraszentistváni Sípark


A mátraszentistváni Síparkban a Panorámalift 11:00 órától egészen 20:30 óráig lesz nyitva, emellett éjszakai fáklyás túrán is részt vehetnek a kalandokra szomjazók Mátraszentistván és Mátraszentlászló utcáin.
Bővebb információ a Sípark esemény Facebook-oldalán »
 

4. Libegők Éjszakája 2021: Lillafüredi Libegőpark


Lillafüreden, a Libegőparkban meghosszabbított nyitvatartással várnak mindenkit, a völgyállomás pénztárai 10:00-tól 20:00-ig tartanak nyitva, elővétel, foglalás nem szükséges.

A libegőzés mellett egy előzetes regisztrációhoz kötött Oxigén túrát is szerveznek, így érdemes kényelmes sportruházattal, elemlámpával is készülni.
Bővebb információ a Libegőpark esemény Facebook-oldalán »
 

5. Libegők Éjszakája 2021: Mátra Libegő


A Sástó Kempinget és az Oxygén Adrenalinparkot összekötő Mátra Libegő is látogatható lesz július 17-én, egészen 24:00 óráig.

A bobpálya melletti büfé egészen 24:00 óráig üzemel, ahol szendviccsel is várják a libegőzés közben megéhezőket.

Elővételes jegyvásárlás nincs, az aznap, nyitvatartási időben, a pénztárak bármelyikében megvásárolt jegyek (kőpengők) a nap folyamán bármikor felhasználhatóak. A libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár 23:30-ig nyitva tart. A libegőre való utolsó felszállás 23:30-kor történhet.
Bővebb információ az Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó weboldalán »

Olvasd el ezt is!
4 szuper libegő Magyarországon, ahova mindenképpen menj el idén nyáron »

Forrás: libegők Facebook-oldalai, weboldalai
Fotó: libegők Facebook oldalai, Phoenix Arizona

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.07.15