Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján A nagy sikerű július 17-ei IV. Libegők Éjszakája sikerén felbuzdulva idén még egy alkalommal, augusztus 28-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját. Ilyenre még nem volt példa: a nagy sikerű július 17-ei IV. Libegők Éjszakája sikerén felbuzdulva idén még egy alkalommal, augusztus 28-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját.

A rendkívüli, V. Libegők Éjszakáján ismét 5 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről a naplementét vagy a hullócsillagokat nézni.



A libegőzés közkedvelt családi program, Magyarországon egyre több helyen nyílik lehetőség arra, hogy a tájat kicsit magasabbról is megszemlélhessük. Míg 2015-ben csupán 3 libegője volt az országnak, addig mára már 5 helyszínen várja ülőlift a föld felett lebegés szerelmeseit.

Bár védettségi igazolvány a libegőzéshez nem szükséges, azért mindenképpen tájékozódj az egyes helyszínek weboldalán vagy közösségi oldalán:
- az odajutásról és parkolásról
- az elővételi és fizetési lehetőségekről (nem mindenhol fogadnak el bankkártyát vagy SZÉP-kártyát)
- az esetleges regisztrációs kötelezettségről
 

Mikor és hol lesz az V. Libegők Éjszakája? - Helyszínek és programok 2021. augusztus 28-ra


Az V. Libegők Éjszakája nevű rendezvényt 2021. augusztus 28-án, szombaton este rendezik meg 5 hazai helyszínen:
 

1. Libegők Éjszakája 2021: Zugligeti Libegő, Budapest


Budapesten a Zugligeti Libegő hosszabbított nyitvatartással várja a libegőzés szerelmeseit, 9:00-től egészen 00:30-ig lehet majd jegyet váltani (kizárólag készpénzzel!) a Libegőre, ami hajnali 1-ig szállítja az utasokat.

A július 17-re tervezett éjszakai libegőzés a kedvezőtlen időjárás miatt a Zugligeti Libegőnél elmaradt, ezért azt tartják meg most, augusztus végén. A júliusi rendezvényre megvásárolt jegyek érvényesek az augusztus 28-i programra. Azok, akik a július 17-e előtt elővételben megvásárolt jegyet nem szeretnék az augusztusi rendezvényen felhasználni, a vásárlás helyszínén augusztus 26-ig visszaválthatják jegyüket.

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel látogatható, amely már elővételben is megvásárolhatók augusztus 4. óta a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban nyitvatartási időben, 10:00-17:00 óráig (1052, Budapest, Deák Ferenc téri metró aluljáró), itt is csak készpénzes fizetés lehetséges.

Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél vásárolhatók meg délután öt órától. A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre. A program a három év alatti gyerekek számára ingyenes.

A rendezvény napján a Széll Kálmán térről, a 4-es, 6-os villamosmegálló mellett található 39-es autóbusz megállójából fog indulni a LibE jelzésű busz, ami csak a két végállomáson áll meg.
Bővebb információ a Zugligeti libegő weboldalán »
 

2. Libegők Éjszakája 2021: Eplényi libegő


Eplényben 10:00 és 23:59 között libegőzhetsz és nézheted a csillaghullást (utolsó jegyvásárlás: 23:25-kor). De ha a kedved úgy tartja, a hegytetőn kipróbálhatod egész nap a mezítlábas ösvényt, és megnézheted az éjszakai panorámát az Ámos-hegyi kilátóból.

A libegő jegy vásárlása mellé 2 dl ajándék limonádé jár, a kertmoziban pedig megnézhetitek a Mamma Mia! című filmet 20:30-kor.
Bővebb információ az Eplényi libegő oldalán »
 

3. Libegők Éjszakája 2021: Mátraszentistváni Sípark


Az V. Libegők Éjszakája országos rendezvény keretein belül nappali, majd fáklyás esti túra indul Sípark Mátraszentistvánból, a programok egyik érdekessége a négyüléses panorámalifttel való utazás.

A naplemente megcsodálása után Mátraszentistván és Mátraszentlászló térségében izgalmas, exkluzív éjszakai körtúra lesz, melynek alkalmával fáklyafénynél ismerkedhetsz meg a gasztronómiával, folklórral, hagyományokkal, természettel, történelemmel és gyógynövényekkel. A Panorámalift 11:00 órától egészen 20:30 óráig lesz nyitva.
Bővebb információ a Sípark esemény Facebook-oldalán »
 

4. Libegők Éjszakája 2021: Lillafüredi Libegőpark


Lillafüreden, a Libegőparkban meghosszabbított nyitvatartással várnak mindenkit, a völgyállomás pénztárai 10:00-tól 20:00-ig tartanak nyitva, elővétel, foglalás nem szükséges.

A libegőzés mellett egy előzetes regisztrációhoz kötött Oxigén túrát is szerveznek, így érdemes kényelmes sportruházattal, elemlámpával is készülni.
Bővebb információ a Libegőpark esemény Facebook-oldalán »
 

5. Libegők Éjszakája 2021: Mátra Libegő


A Sástó Kempinget és az Oxygén Adrenalinparkot összekötő Mátra Libegő is látogatható lesz július 17-én, egészen 24:00 óráig.

A bobpálya melletti büfé egészen 24:00 óráig üzemel, ahol szendviccsel is várják a libegőzés közben megéhezőket.

Elővételes jegyvásárlás nincs, az aznap, nyitvatartási időben, a pénztárak bármelyikében megvásárolt jegyek (kőpengők) a nap folyamán bármikor felhasználhatóak. A libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár 23:30-ig nyitva tart. A libegőre való utolsó felszállás 23:30-kor történhet.
Bővebb információ az Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó weboldalán »

Olvasd el ezt is!
4 szuper libegő Magyarországon, ahova mindenképpen menj el idén nyáron »

Forrás: MTI, libegők Facebook-oldalai, weboldalai
Fotó: libegők Facebook oldalai, Phoenix Arizona

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.08.26