Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján - Szülők Lapja

Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján

Szülőklapja képA nagy sikerű július 17-ei IV. Libegők Éjszakája sikerén felbuzdulva idén még egy alkalommal, augusztus 28-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját.

Szerző: Szülők lapja
2021-08-26
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ilyenre még nem volt példa: a nagy sikerű július 17-ei IV. Libegők Éjszakája sikerén felbuzdulva idén még egy alkalommal, augusztus 28-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját.

A rendkívüli, V. Libegők Éjszakáján ismét 5 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről a naplementét vagy a hullócsillagokat nézni.A libegőzés közkedvelt családi program, Magyarországon egyre több helyen nyílik lehetőség arra, hogy a tájat kicsit magasabbról is megszemlélhessük. Míg 2015-ben csupán 3 libegője volt az országnak, addig mára már 5 helyszínen várja ülőlift a föld felett lebegés szerelmeseit.

Bár védettségi igazolvány a libegőzéshez nem szükséges, azért mindenképpen tájékozódj az egyes helyszínek weboldalán vagy közösségi oldalán:
- az odajutásról és parkolásról
- az elővételi és fizetési lehetőségekről (nem mindenhol fogadnak el bankkártyát vagy SZÉP-kártyát)
- az esetleges regisztrációs kötelezettségről
 

Mikor és hol lesz az V. Libegők Éjszakája? - Helyszínek és programok 2021. augusztus 28-ra


Az V. Libegők Éjszakája nevű rendezvényt 2021. augusztus 28-án, szombaton este rendezik meg 5 hazai helyszínen:
 

1. Libegők Éjszakája 2021: Zugligeti Libegő, Budapest


Budapesten a Zugligeti Libegő hosszabbított nyitvatartással várja a libegőzés szerelmeseit, 9:00-től egészen 00:30-ig lehet majd jegyet váltani (kizárólag készpénzzel!) a Libegőre, ami hajnali 1-ig szállítja az utasokat.

A július 17-re tervezett éjszakai libegőzés a kedvezőtlen időjárás miatt a Zugligeti Libegőnél elmaradt, ezért azt tartják meg most, augusztus végén. A júliusi rendezvényre megvásárolt jegyek érvényesek az augusztus 28-i programra. Azok, akik a július 17-e előtt elővételben megvásárolt jegyet nem szeretnék az augusztusi rendezvényen felhasználni, a vásárlás helyszínén augusztus 26-ig visszaválthatják jegyüket.

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel látogatható, amely már elővételben is megvásárolhatók augusztus 4. óta a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban nyitvatartási időben, 10:00-17:00 óráig (1052, Budapest, Deák Ferenc téri metró aluljáró), itt is csak készpénzes fizetés lehetséges.

Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél vásárolhatók meg délután öt órától. A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre. A program a három év alatti gyerekek számára ingyenes.

A rendezvény napján a Széll Kálmán térről, a 4-es, 6-os villamosmegálló mellett található 39-es autóbusz megállójából fog indulni a LibE jelzésű busz, ami csak a két végállomáson áll meg.
Bővebb információ a Zugligeti libegő weboldalán »
 

2. Libegők Éjszakája 2021: Eplényi libegő


Eplényben 10:00 és 23:59 között libegőzhetsz és nézheted a csillaghullást (utolsó jegyvásárlás: 23:25-kor). De ha a kedved úgy tartja, a hegytetőn kipróbálhatod egész nap a mezítlábas ösvényt, és megnézheted az éjszakai panorámát az Ámos-hegyi kilátóból.

A libegő jegy vásárlása mellé 2 dl ajándék limonádé jár, a kertmoziban pedig megnézhetitek a Mamma Mia! című filmet 20:30-kor.
Bővebb információ az Eplényi libegő oldalán »
 

3. Libegők Éjszakája 2021: Mátraszentistváni Sípark


Az V. Libegők Éjszakája országos rendezvény keretein belül nappali, majd fáklyás esti túra indul Sípark Mátraszentistvánból, a programok egyik érdekessége a négyüléses panorámalifttel való utazás.

A naplemente megcsodálása után Mátraszentistván és Mátraszentlászló térségében izgalmas, exkluzív éjszakai körtúra lesz, melynek alkalmával fáklyafénynél ismerkedhetsz meg a gasztronómiával, folklórral, hagyományokkal, természettel, történelemmel és gyógynövényekkel. A Panorámalift 11:00 órától egészen 20:30 óráig lesz nyitva.
Bővebb információ a Sípark esemény Facebook-oldalán »
 

4. Libegők Éjszakája 2021: Lillafüredi Libegőpark


Lillafüreden, a Libegőparkban meghosszabbított nyitvatartással várnak mindenkit, a völgyállomás pénztárai 10:00-tól 20:00-ig tartanak nyitva, elővétel, foglalás nem szükséges.

A libegőzés mellett egy előzetes regisztrációhoz kötött Oxigén túrát is szerveznek, így érdemes kényelmes sportruházattal, elemlámpával is készülni.
Bővebb információ a Libegőpark esemény Facebook-oldalán »
 

5. Libegők Éjszakája 2021: Mátra Libegő


A Sástó Kempinget és az Oxygén Adrenalinparkot összekötő Mátra Libegő is látogatható lesz július 17-én, egészen 24:00 óráig.

A bobpálya melletti büfé egészen 24:00 óráig üzemel, ahol szendviccsel is várják a libegőzés közben megéhezőket.

Elővételes jegyvásárlás nincs, az aznap, nyitvatartási időben, a pénztárak bármelyikében megvásárolt jegyek (kőpengők) a nap folyamán bármikor felhasználhatóak. A libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár 23:30-ig nyitva tart. A libegőre való utolsó felszállás 23:30-kor történhet.
Bővebb információ az Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó weboldalán »

Olvasd el ezt is!
4 szuper libegő Magyarországon, ahova mindenképpen menj el idén nyáron »

Forrás: MTI, libegők Facebook-oldalai, weboldalai
Fotó: libegők Facebook oldalai, Phoenix Arizona

Címkék: libegők éjszakája 2021, éjszakai libegőzés

hirdetés

0-9 éves gyerekek fejlesztése

Mikor mit játssz a gyermekeddel? 
Hogyan tudod játékosan fejleszteni? Olvasd el itt >>

 

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Augusztus 20. programok 2021: 47 családi program a háromnapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken
Augusztus 20. programok 2021: 47 családi program a háromnapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken

Nagyszabású Szent István-napi rendezvénysorozattal készülnek idén az augusztus 20-i hosszú hétvégére, nézz körül, hogy hol milyen programra számíthatsz!

tovább a cikkre
Egy hét a csillagok alatt 2021: A legjobb csillaghullásnéző helyszínek, ahonnan láthatod a Perseidák meteorrajt
Egy hét a csillagok alatt 2021: A legjobb csillaghullásnéző helyszínek, ahonnan láthatod a Perseidák meteorrajt

Országos csillagászati programsorozat várja az érdeklődőket a Perseidák hetében, a programsorozat részeként számos település szervez csillagászati előadásokat, távcsöves bemutatókat, hullócsillaglest, lézeres csillagképtúrákat.

tovább a cikkre
Jönnek a Perseidák: Akár 20-30 hullócsillagot is láthatsz egy óra alatt! - Mikor érdemes a héten az eget kémlelni?
Jönnek a Perseidák: Akár 20-30 hullócsillagot is láthatsz egy óra alatt! - Mikor érdemes a héten az eget kémlelni?

Augusztus 12. és 13. éjjelén lesznek a leglátványosabbak a Perseidák hullócsillagai, óránként legalább 20-30 hullócsillagra lehet számítani.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almás sütőtök

Almás sütőtök

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 2-3 evőkanál sütőtök 1 db alma

Recept:

A sütőtököt sütőben megsütjük. A megpuhult sült tökből 2-3 evőkanállal kiveszünk és lereszelt almával turmixoljuk.DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A sütőtöknek köszönhetően édes ízű, színes étel. Az almát ne fo(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza