Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Állatkertek éjszakája 2021: Ezek az állatkertek és vadasparkok várnak éjszaka is augusztus 27-én! Helyszínek é - Szülők Lapja

Állatkertek éjszakája 2021: Ezek az állatkertek és vadasparkok várnak éjszaka is augusztus 27-én! Helyszínek és programok -

Szülőklapja képVáltozatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget 2021. augusztus 27-én az Állatkertek éjszakáján, amelyhez az idén országszerte több mint 10 csatlakozott.

Szerző: Szülők lapja
2021-08-26
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Változatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget 2021. augusztus 27-én az Állatkertek éjszakáján, amelyhez az idén országszerte több mint 10 csatlakozott.

A 2012 óta évente megrendezett Állatkertek éjszakája a magyarországi állatkertek legnagyobb szabású és legnépszerűbb közös programja, idén augusztus 27-én vehetnek részt az állatbarátok a különleges rendezvényen.

Utánanéztünk, mely állatkertek és vadasparkok csatlakoztak 2021-ben az Állatkertek éjszakájához. Mielőtt felkeresed bármelyik eseményt, azért tájékozódj, hogy
- kell-e maszkot viselni,
- elővételes jegyet szükséges-e váltani,
- kell-e bármelyik programra előre regisztrálni.
 

Állatkertek éjszakája: 2021. augusztus 27, péntek


Mely helyszínek csatlakoztak a 2021. évi Állatkertek Éjszakájához

- Budapesten - a Fővárosi Állat- és Növénykert
- Budakeszin - a Budakeszi Vadaspark
- Budapesten - a Tropicarium (Campona)
- Debrecenben - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje
- Győrött - a Xantus János Állatkert
- Veresegyházán - a Medveotthon
- Kecskeméten - a Kecskeméti Vadaskert
- Miskolcon - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark
- Szegeden - a Szegedi Vadaspark
- Jászberényben - a Jászberényi Állat- és Növénykert
- Veszprémben - Veszprémi Állatkert

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, illetve a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium Állatkertek éjszakája programjairól nem találtunk információt.
 

Válogatás az Állatkertek Éjszakája 2021 programjaiból


Budapest - Fővárosi Állat- és Növénykert
Változatos programokkal, egyebek mellett látványetetésekkel, elefánttréninggel, zenével, LED show-val, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutatóval is várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert augusztus 27-én, pénteken, az Állatkertek éjszakáján.    

A budapesti állatkert kapuit este 7 órakor nyitják meg a látogatók előtt: a főbejáraton és az Elefántház melletti kapun is be lehet majd lépni.

A különféle programok 11 óra utánig tartanak, a kert területén éjfélig tartózkodhatnak a látogatók.

Ebben az évben a főbb programhelyszínek az állatkert tíz különböző zónájában lesznek. A főbejáratnál filmvetítés, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, valamint LED-show várja a közönséget. A Kaukázus zenekar a főbejárattal szemben ad koncertet.

A Dél-Amerika kifutónál óriáskígyó-simogatással, a Pálmaházban trópusi esővel készülnek, a Japánkertnél testközelből megismerhető meglepetés állatokkal találkozhatnak a látogatók, a Nagy-tó partján távcsöves bemutatót tartanak. Lesz mókás fókaest, szelfibox, érdekes kertészeti bemutató és elefánttréning is.

A Varázshegyben néhány különleges állatcsoport, például a denevérek vagy az ízeltlábúak világát mutatják be, az állatok "hálószobatitkairól" pedig előadást tartanak.

A kert több pontján lesz TapiZoo, a Mérgesháznál a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók, az óriásteknősök és a kígyók látványetetését is meg lehet nézni, a háziállatokat bemutató Majorságban pedig a városi emberek jó része számára már egzotikusnak számító gazdasági állatokkal lehet majd közelebbről is megismerkedni.

Lesz még bátorságpróba, arcfestés és világító talizmánt is lehet készíteni. A különleges esti hangulatot több helyszínen is látványos fényfestés teszi teljessé - olvasható az állatkert közleményében.
Még több infó itt »Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark augusztus 27-én 18:30-tól már várja az érdeklődőket, akik több állat tréningjét is, köztük olyanokat, akiket nem láthatnak minden nap a látványetetéseken. A színpadon a látogatók az éjszaka állataival ismerkedhetnek meg az Állati jó bemutató jóvoltából. Sötétedéskor pedig egy érdekes szakvezetés indul, mely a vadaspark nagyvadjainak éjszakai életébe enged betekintést.

Egész estés programjaikkal a bejárat mellett újonnan épült foglalkoztató térben várnak mindenkit:
– A Tapi-Zoo asztalnál izgalmas állati alkatrészeket lehet kézbe fogni és érdekességeket megtudni a "gazdáikról" (valódi szőrök, koponyák, agancsok, stb.)
– Ha valaki próbára tenné, hogy mennyire bátor, akkor a Bátorságpróbás asztal való neki

Emellett kipróbálhatsz egy vadi új, interaktív logikai játékunk segítségével, mely egy mini szabadulószoba mintájára épült, sőt, még Málnával is megismerkedhetsz.

Az izgalmas programokon felül egy fénycsapdával is várják a főbejárattal szemben azokat, akik meg szeretnék ismerni éjszakai rovarokat.
Még több infó itt »

Budapest: Tropicarium

A Tropicariumban igazi bulihangulat vár augusztus 27-én DJ-vel, hangulatvilágítással és koktélokkal egész este. Ha régóta vágysz arra, hogy testközelből is megnézhesd a Tropicarium állatait, akkor a külön erre kialakított szelfisarokban lehetőség lesz fotózkodni velük az állatgondozók segítségével.

Az est folyamán a Tropicarium búvárai lemerülnek a cápák közé az 1 millió literes akváriumunkba, ahol vele is lehet szelfizni, közben pedig személyes történeteket is hallhatsz az akváriumok lakóiról. Merülés után közvetlen beszélgetésre invitálnak minden érdeklődőt, emellett pedig különleges látványetetésekkel is készülnek.
Még több infó itt »

Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Debrecen
A pénteki jubileumi Állatkertek Éjszakáján megannyi látványetetés, zenes-táncos produkció és korlátlan vidámparki kalandok mellett ínyenc élményekkel is kedveskednek a látogatóknak, ezért a Pálmaházban bárki belekóstolhat majd Afrika ízeibe és a néhány év után visszatérő házi majomkenyérbe is.
Még több infó itt »

Xantus János Állatkert, Győr
Csak ezen az esetén a látogatók előtt megnyílnak az állatkert kulisszái. Az érdeklődők megtekinthetik az állatkert működésének háttér területeit. Betekintést nyerhetnek a megújult állategészségügyi központba és az állatorvosok munkájába, emellett megismerhetik a takarmánykonyhát, és megcsodálhatják a hatalmas elefántház és a tigris és medve ház gondozók által használt háttér területeit is.

Az érdekes látnivalók mellett sok-sok érdekes információhoz juthatnak az állatbarátok: megtudhatják, hogy zajlik egy tigris altatása, milyen nehéz mozgatni egy kaput az elefántházban, mit eszik a sörényeshangyász, vagy milyen technika teszi minden nap kristálytisztává a pingvinmedence  vizét.

Emellett  az este folyamán a vállalkozó szelleműek a bátorságpróbán "nemszeretem" állatokkal találkozhatnak: simogathatnak kígyót, csótányt és szakállas agámát.

Az állatkert augusztus 27-én 10:00-tól 22:00-ig tart nyitva ( belépés 21 óráig lehetséges). Az esti programok 17 órakor kezdődnek.
Még több infó itt »

Veresegyházi medveotthon

Állatkertek éjszakája 2021: Ezek az állatkertek és vadasparkok várnak éjszaka is augusztus 27-én! Helyszínek és programok

Még több infó itt »

Kecskeméti Vadaskert
A Kecskeméti Vadaskertben 2021. augusztus 27-én pénteken, 18:30-23:30 között tart az idei Állatkertek éjszakája.

- Fáklyafényes hangulatvarázs
- A kis tigrisek az este folyamán végig láthatók
- A zsúfoltság enyhítése érdekében a látványetetéseket több helyszínen, és egy időben tartjuk
- 20:00 - 21:00, KisKiskalász Zenekar a színpadon
- 21:00 - 22:00, Hangulatzenélés, örökzöld slágerek

Látványetetések:
- 19:20 - 20:00, Párducok, Makákók, Csacsik
- 19:20 - 20:00, Oroszlánok, Kapucinusok, Lámák
- 20:20 - 20:40, Mosómedvék, Borzok, Pónik
- 20:15 - 21:00, Hüllő bemutató, kígyó simogatás

Pénztárzárás 22:30-kor, kapuzárás 23:00

Az este folyamán ajándék arcfestés, esti homokozó, aszfaltkréta rajzolás, légvárak és trambulinok várják a gyermekeket.
Még több infó itt »

Miskolci Állatkert
A program során 2021. augusztus 27-én az érdeklődők testközelbe kerülhetnek a "nemszeretem" állatokkal, a TapogatóZooban különböző koponyákat, agancsokat és tojásokat lehet majd megtekinteni és kézbe venni, az éjszakai etetések során pedig az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet majd tanulmányozni. Az afrikai hangulatról a Kultúrafrika Alapítvány dobosai és táncosai gondoskodnak.

Az eseményre ellátogatók a Herman Ottó Múzeum jóvoltából megismerkedhetnek a sötétben világító ásványok titkaival, de a különböző fosszíliák segítségével a múlt történéseibe is bepillanthatnak. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az éjszakai madarak világát mutatja be, továbbá az est résztvevője lesz Suba, az uráli bagoly is.

Az ÉjszakáZOO programmal a Miskolci Állatkert 19:00 és 23:00 óra között várja látogatóit. Jegyváltás ezen a napon 21:00 óráig lehetséges. A nap folyamán érkezők folyamatos bent tartózkodás mellett részt vehetnek az esti programokon. Jegyek elővételben augusztus 23-tól kaphatók a Miskolci Állatkert pénztárában.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 18:00 és 23:15 óra között ÉjszakáZOO buszjáratot indít, erről bővebben a közlekedési vállalat honlapján lehet olvasni.
Még több infó itt »

Szegedi Vadaspark
A Szegedi Vadaspark is különleges programmal készül augusztus 27-én, pénteken az Állatkertek éjszakájára. Hagyományaikhoz híven egy földrész állatait mutatják be, most Afrikára esett a választás, így látványetetések és játékos programok mellett a Fekete kontinens hagyományait, hangszereit és népviseletét is ismerhetik meg a látogatók a Magyar Afrika Társaság közreműködésével.

A programba bekapcsolódott a Bűnmegelőzési Központ, akik ügyességi feladatokkal és bátorságpróbával várják az érdeklődőket. Állati nyomozók is színesítik az estét, ugyanis a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya is játékos tesztekkel, óriás puzzle-lel, színezővel, feladványokkal és Szimattal várja a kilátogatókat.

Az este folyamán nem maradhatnak el az állatsimogatók sem, így aki bátor, megismerkedhet Emmával, a királypitonnal, vagy a madagaszkári bütykös (óriás) csótányokkal.

A program vázát természetesen a látványetetések adják, így nem hiányozhatnak az estéről a legnagyobb kedvencek: az elefántok, orrszarvúak, oroszlánok, medvék, jaguárok , de egy igazi afrikai szafarira is ellátogatunk, mégpedig a hiénák, vízilovak és a fossza háza tájáról.
Még több infó itt »

Jászberényi Állatkert
Augusztus 27-én pénteken éjszakai kalandokkal várják a kicsiket és nagyokat a Jászberényi Állat- és Növénykertbe! Az elmúlt évek legkedveltebb látványosságai ezen a különleges estén is visszatérnek. Nagyragadozóik ismét megmutatják, milyen tökéletes vadászok, éjjeli lepkéket csalogatsz közelebb magadhoz, az Arborétum lombkoronáját pedig csodálatos fényruhába öltöztetik.
Még több infó itt »

Forrás: MTI, állatkertek weboldalai, Facebook-oldalai
Fotó: Pixabay

Címkék: állatkertek éjszakája 2021

hirdetés

MINŐSÉGI GYERMEKKÖNYVEK

Milyen könyvet vegyél a gyermekednek?
Melyik korosztálynak milyen könyv való?
Kattints ide, és nézd meg, hogy milyen színvonalas könyveket ajánlunk >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

0-9 éves gyerekek fejlesztése

Mikor mit játssz a gyermekeddel? 
Hogyan tudod játékosan fejleszteni? Olvasd el itt >>

 

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján
Libegők Éjszakája 2021: Idén már másodszor! - 5 helyszín, ahol éjszaka libegőzhetsz a nyár utolsó szombatján

A nagy sikerű július 17-ei IV. Libegők Éjszakája sikerén felbuzdulva idén még egy alkalommal, augusztus 28-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját.

tovább a cikkre
Augusztus 20. programok 2021: 47 családi program a háromnapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken
Augusztus 20. programok 2021: 47 családi program a háromnapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken

Nagyszabású Szent István-napi rendezvénysorozattal készülnek idén az augusztus 20-i hosszú hétvégére, nézz körül, hogy hol milyen programra számíthatsz!

tovább a cikkre
Egy hét a csillagok alatt 2021: A legjobb csillaghullásnéző helyszínek, ahonnan láthatod a Perseidák meteorrajt
Egy hét a csillagok alatt 2021: A legjobb csillaghullásnéző helyszínek, ahonnan láthatod a Perseidák meteorrajt

Országos csillagászati programsorozat várja az érdeklődőket a Perseidák hetében, a programsorozat részeként számos település szervez csillagászati előadásokat, távcsöves bemutatókat, hullócsillaglest, lézeres csillagképtúrákat.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Meggylé

Meggylé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 gramm meggy

Recept:

A meggyet meleg folyó vízben megmossuk, kimagozzuk, szitán áttörjük. Az így nyert levet adjuk a csecsemőnek.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csökken!
A gyüm&ou(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Minőségi gyerekkönyvek 0-12 éves korig - A legjobb ajándék ovis-sulis ballagásra, gyereknapra

vissza vissza