Őszi szünet a Budapesti Állatkertben: 200 forintos jeggyel mehetnek a 14 év alattiak! - Ilyen programokkal várnak

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Őszi szünet a Budapesti Állatkertben: 200 forintos jeggyel mehetnek a 14 év alattiak! - Ilyen programokkal várnak Programokkal és látnivalókkal, valamint jelentős kedvezményekkel várja látogatóit a Budapesti Állatkert az őszi szünet idején. Október 23-tól november 1-ig a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt. Programokkal és látnivalók sokaságával, valamint jelentős kedvezményekkel várja látogatóit a Budapesti Állatkert az őszi szünet idején. Október 23-tól november 1-ig a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

Csak 200 forint a jegy 14 év alatt
Az őszi szünet kiváló alkalmat kínál közös családi programokra, például egy állatkerti látogatásra is. A Budapesti Állatkert ezért különleges kedvezményt kínál a családoknak erre az időszakra. Október 23-tól november 1-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos belépőjeggyel látogathatják a városligeti intézményt.

Nyugdíjasoknak is kedvezmény
Az Állatkert azokra a családokra is gondolt, ahol a szünet ideje alatt a nagyszülők, vagy más, már nyugdíjas családtagok hoznák el a gyerekeket. Hiszem már október elején elkezdődött, és egészen november végéig tart az állatkerti Nyugdíjas ősz, amelynek keretében a 65 éven felüli, illetve nyugdíjas látogatók is jelentős kedvezményt kapnak.



Rengeteg programot kínálnak
Az őszi szünet idején rengeteg látnivaló is várja a nagyközönséget, annál is inkább, mivel az Állatkert szinte minden pontján cseperedő kisállatokat, kölyköket és fiókákat lehet látni. A legnépszerűbb jövevény továbbra is Samu, a kiselefánt, de sokan kíváncsiak a most másfél hetes zebracsikóra is.

Nem lesz hiány programokból sem: az őszi szünetben is naponta több állatbemutató, látványetetés, állattréning és egyéb érdekesség várja a közönséget, a fókamókától a sörényes hangyászok etetésén át egészen az elefántiskoláig.

Halloween az állatkertben október 29-én
A tulajdonképpeni Halloween, azaz mindenszentek előestéje előtt, október 29-én pénteken este tartják meg az állatkerti halloweent. Azért akkor, hogy mert aki aznap este sokáig fennmarad, annak még ott az egész hosszú hétvége, hogy kipihenje magát.

Ezen a napon napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Az éjjel 11 óráig tartó különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni installációval, családi tökfaragással,kézműveskedéssel, bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel, vagy éppen a boszorkányokkal.

Érdemes jelmezben vinni a gyereket
A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. Az Állatkert itt is javasolja az internetes felületen történő jegyváltást, hiszen a jegyek korlátozott számban érhetők el.

Nem kell védettségi, de ajánlott a maszk
Az Állatkert látogatásához - a hatályos jogszabályok rendelkezései szerint - továbbra sincs szükség védettségi igazolványra. Az intézmény vezetése azonban azt javasolja a közönségnek, hogy a koronavírus világjárvány negyedik hullámára való tekintettel az állatházakban, beltéri bemutatóhelyeken lehetőleg viseljenek az orrot és a szájat eltakaró maszkot. A maszkviselés egyetlen helyen, a gyűrűsfarkú makiknál nemcsak kérés, hanem kötelező előírás azért, mert itt a közönség be is mehet az állatok közé.

Forrás: zoobudapest.com
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.10.26