Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Medvés programok 2022: Medveles, Mackófarsang, Mackófesztivál, Medve napok az állatkertekben - Mikor hova mehetsz? - Szülők Lapja

Medvés programok 2022: Medveles, Mackófarsang, Mackófesztivál, Medve napok az állatkertekben - Mikor hova mehetsz?

Szülőklapja képFebruár 2-án, ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik, így hosszú lesz a tél - legalábbis a néphagyomány szerint. 2022-re mit jósolnak a macik? Kiderül, ha elmentek valamelyik mackós programra.

Szerző: Szülők lapja
2022-01-24
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A néphagyomány szerint február 2-án, ha a téli álmából frissen ébredő medve kijön a barlangjából és a napos időnek köszönhetően meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik, így hosszúnak ígérkezik a tél. Azonban ha a medve felhős, borús időre ébred, akkor hamarosan beköszönthet a tavasz.

2022-ben február 2. szerdára esik, így arra a hétre több macis programmal is várnak az állatkertek és vadasparkok, ezekből válogattunk.

medvés programok 2022

A  Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Veresegyházi Medveotthonban, a Budakeszi Vadasparkban, a Pécsi Állatkertben, a Debreceni Állat- és Növénykertben, valamint a Szegedi Vadasparkban várják mackós programokkal a látogatókat, hiszen a néphiedelem szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén jósolják meg a barlangjukból előbújó medvék, hogy hosszú vagy rövid télre lehet-e számítani. A Kecskeméti és Miskolci Állatkerttől egyelőre nincs információ, a Jászberényi Állat- és Növénykert pedig 2022. január 31-én bezárja kapuit, a terveik szerint március 1-ig.
 

1. Fővárosi Állat- és Növénykert - Mackófarsang 2022


A Fővárosi Állat- és Növénykert kezdi a mackós programok sorát: január 29-én és 30-án rendezik meg a Mackófarsangot. A mackójelmezben, vagy játékmackójukkal érkező 14 év alatti gyerekek ezen a négy napon jelképes, 200 forintos jeggyel látogathatják a kertet.

Január 29-én és 30-án, azaz szombaton és vasárnap látványetetések lesznek a barnamedvénél, a jegesmedvénél és az oroszlánfókáknál is. A Varázshegyben a medvék különleges világával ismerkedhetnek az érdeklődők, emellett ismeretterjesztő előadásokkal, kézműveskedéssel is várják a családokat.  

A Barlangteremben többek között a "macipofi" arcfestést, valamint a színező-rajzoló sarok programjait lehet kipróbálni, de itt lehet megtekinteni a WWF Bocs, van egy perced? című kiállítását is.

medvés programok 2022

Délután 13:00 órakor kezdődik a Főkapu téren az óriásbábos utcaszínház és felvonulás, továbbá a főbejárat mellett lévő információs pavilontól indul az állomásjáték, amely egész nap várja az érdeklődőket. A barlangteremben zenés programokat rendeznek: többek között Kecskés Karina és Karsai Veronika előadásával, valamint a Klárisok zenekar mesekoncertjével várják a látogatókat.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest
Időpont: 2022. január 29.-január 30. (szombat, vasárnap)
Bővebb infó »
 

2. Veresegyházi Medveotthon - Medveleső, mackócsalogató 2022


A Veresegyházi Medveotthonban - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is megrendezésre kerül a "Medveleső, mackócsalogató" című program, melyet a hagyomány szerint 2022. február 2-án, szerdán, 9:00 órakor Gyertyaszentelő Boldogasszony napja keretében tartanak.

medvés programok 2022

A hagyomány előtt tisztelegve várják a csoportok érkezését, a gyerekek saját készítésű medve álarcban jelenhetnek meg, és közös énekléssel, mondókákkal köszönthetik a barlangjukból előbújó medvéket.

Minden érkező csoport számára 50% kedvezményt biztosítanak a belépőjegy árából.

Helyszín: Veresegyházi Medveotthon
Időpont: 2022. február 2., szerda
Bővebb infó »
 

3. Budakeszi Vadaspark - Medve-les 2022


Február 1-én és 2-án érdeklődő iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várják, akik szeretnének többet megtudni a téli álomról, a medvékről, Magyarország nagyragadozóiról, mindezt játékosan, interaktívan.

A szakvezetés keretein belül beszélnek majd a téli álomról, a medvékről, farkasokról, kiderül, mely állatok hibernálják magukat a hideg hónapokra és melyek csak "blöffölnek".

A program színesíti Romulus, a barnamedve közös etetése egy kis nasival, majd a bátrabbakra egy izgalmas akadálypálya vár a Vadaspark körüli erdőkben. Itt ki lehet próbálni, hogy kit milyen medvéből "faragták" és egy kicsit mindenki medvévé válhat, miközben érdekességeket tanulhat róluk.

A szakvezetés maximális létszáma 30 fő vagy egy osztálynyi gyerek, időtartama: 1 óra.
Naponta összesen 4 db csoportot indítanak, az alábbi választható időpontokban: 9:00 vagy 10:00 vagy 11:00 vagy 12:00
Ára: 9000 Ft/csoport + Budakeszi Vadaspark belépőjegy (10 fő felett kedvezményes csoportos belépőt biztosítanak, illetve a pedagógusok számára, minden 10. gyermek után 1 felnőtt belépése ingyenes lesz).

Helyszín: Budakeszi Vadaspark
Időpont: 2022. február 1-2. (kedd-szerda)
Bővebb infó és jelentkezés »
 

4. Pécsi Állatkert - Medvenap 2022


A Pécsi Állatkertben a február 5-ei, szombati medvenap programját Nikoláj, a barnamedve nyitja az időjárás-megfigyeléssel, majd ezt követően izgalmas programokon vehetnek részt az állatvilág rajongói - lesz állatkerti séta, látványetetések és kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket.

medvés programok 2022

Helyszín: Pécsi Állatkert
Időpont: 2022. február 5. (szombat)
Bővebb infó »
 

5. Debreceni Állat- és Növénykert - Mackófesztivál 2022


Az idei Mackófesztivált Debrecenben a február 5-6-ai hétvégén tartják a programnaptáruk szerint, de egyelőre még nem derültek ki részletek az eseményről - érdemes az állatkert Facebook-oldalát követni a friss információkért.

Helyszín: Debreceni Állat- és Növénykert
Időpont: 2022. február 5-6. (szombat, vasárnap)
Bővebb infó »

 

6. Szegedi Vadaspark - Medve-les 2022


Amióta barna medve is a Vadaspark gyűjteményének része, azóta az év első programja a medveles, amely során a látogatók megfigyelhetik, hogyan viselkednek a medvék a tél végéhez közeledve. Február 2-án, szerdán 11:00-kor csalogathatják ki a látogatók a vadaspark két medvéjét, Micit és Ursulát, hogy kiderüljön a véleményük az időjárás alakulásáról.

Helyszín: Szegedi Vadaspark
Időpont: 2022. február 2. (szerda)
Bővebb infó »

Kapcsolódó cikkünk:
Mackós versek, mondókák: 15 macis vers, minden medverajongónak »


Forrás: az egyes állatkertek honlapjai, Facebook-oldalai
Fotó: Pixabay

Címkék: medveles, mackófesztivál, medve napok, medve árnyéka, medvés programok 2022

hirdetés

0-9 éves gyerekek fejlesztése

Mikor mit játssz a gyermekeddel? 
Hogyan tudod játékosan fejleszteni? Olvasd el itt >>

 

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 15 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák
Korcsolyapályák Budapesten 2021: 15 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

Idén is több helyen várják a korcsolyázás szerelmeseit a fővárosban, a kisebb-nagyobb koripályák némelyikén ingyen korizhattok, sőt, ha még nem tudsz korizni, de szívesen megtanulnád, arra is több helyen van lehetőség.

tovább a cikkre
Őszi szünet a Budapesti Állatkertben: 200 forintos jeggyel mehetnek a 14 év alattiak! - Ilyen programokkal várnak
Őszi szünet a Budapesti Állatkertben: 200 forintos jeggyel mehetnek a 14 év alattiak! - Ilyen programokkal várnak

Programokkal és látnivalókkal, valamint jelentős kedvezményekkel várja látogatóit a Budapesti Állatkert az őszi szünet idején. Október 23-tól november 1-ig a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

tovább a cikkre
Halloween gyerekprogramok Budapesten és vidéken: Állatkerti Halloween, tökfaragás, jelmezverseny, lámpás felvonulás, cukorkagyűjtés
Halloween gyerekprogramok Budapesten és vidéken: Állatkerti Halloween, tökfaragás, jelmezverseny, lámpás felvonulás, cukorkagyűjtés

Itt az őszi szünet, és hagyományosan erre az időszakra esik október 31-e, Halloween is, amikor kifejezetten jólesik egy kis borzongás vámpírokkal, szellemekkel, faragott tökökkel. A hét legizgalmasabb gyerekprogramjai közül válogattunk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza