Gyermekvasút napja 2022: Mozdonybemutató, hajtányozás, nosztalgiabuszok és sokféle ingyenes program a szombati nyílt napon

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Gyermekvasút napja 2022: Mozdonybemutató, hajtányozás, nosztalgiabuszok és sokféle ingyenes program a szombati nyílt napon Színes programokkal várják a családokat a hűvösvölgyi járműtelepen és az állomás alatti fogadóparkban április 9-én, szombaton, a Gyermekvasút napján. Színes programokkal várják a családokat a hűvösvölgyi járműtelepen és az állomás alatti fogadóparkban április 9-én, szombaton, a Gyermekvasút napján - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A fővárosba a Gyermekvasút 74. születésnapja alkalmából szervezett rendezvényre utazóknak a MÁV-START 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról.

Minden évben április második szombatján
A közleményben felidézték: a Gyermekvasút vonalát 1948. április 11-én kezdték el építeni a Széchenyi-hegyen, erre emlékeznek meg minden évben április második szombatján.



Nyílt nap a gyerekeknek
A szombati rendezvényre 10:00 és 16:00 óra között várják az érdeklődőket a hűvösvölgyi járműtelepén. A nyílt napra ellátogató gyerekek nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban, és a szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Járműbemutatók
A vontatási telepen járműbemutatók is lesznek: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a gyerekek felszállhatnak egy hagyományos Mk45-ös típusú dízelmozdonyra, a C50-es kismozdonyra, a lillafüredi motorkocsira, és ki lehet majd próbálni a kézihajtányt is - ismertette a programot a Mávinform.

Hozzátették: a térzenét az egykori úttörő- és jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar szolgáltatja.

Nosztalgiabuszra is lehet szállni
A fogadóparkban a BKV két kiállított nosztalgiabuszára, illetve a Volánbusz karrierjáratára is felszállhatnak az érdeklődők. Utóbbin autóbusz-vezetéstechnikai szimulátor várja a résztvevőket. Hűvösvölgy állomáson a Gyermekvasút Múzeuma is nyitva tart.

A Gyermekvasút vonatai ezen a napon 40-50 percenként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között, valamint a vonal alsó szakaszán napközben többször nosztalgiavonatokat is indítanak. A kisvasúti nap részletes programja elérhető a Gyermekvasút honlapján.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.04.08