Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Gyereknap 2022: A legjobb programok a május 28-29-ei hétvégére - Ide mehettek, akár jó, akár rossz idő lesz - Szülők Lapja

Gyereknap 2022: A legjobb programok a május 28-29-ei hétvégére - Ide mehettek, akár jó, akár rossz idő lesz

Szülőklapja képGyereknapi kültéri és beltéri programok, közkedvelt kirándulóhelyek, benti elfoglaltságok - Mindenre van ötletünk, hogy minél élménydúsabb lehessen a 2022-es gyereknapi hétvége, akár jó lesz, akár rossz az időjárás.

Szerző: Szülők lapja
2022-05-26
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Idén végre nincs vírushelyzet a gyermeknapon, így rengeteg programlehetőség közül válogathattok: vannak szervezett események, múzeumprogramok, de online filmvetítésen is részt vehettek, vagy megcélozhattok a családdal egy közkedvelt kirándulóhelyet.

2022-ben május 28-29-re esik a gyereknap, és a legtöbb település készül valami programmal a gyerekek és az őket kísérő felnőttek számára. Mivel az összes programot lehetetlen felsorolni, így érdemes a környéketeken is körülnézni, de azért adunk egy kis válogatást az izgalmasnak ígérkező gyermeknapi események közül.

Gyereknap 2022
 

1. Budapest, május 28. szombat - Nyílt nap a Hungária kocsiszínben


Két év után rendez ismét nyílt napot a BKV: május 28-án, a gyermeknap alkalmából számos ingyenes program várja az érdeklődőket a Hungária kocsiszínben 10:00-16:00 óra között

Az 1902-ben épített, majd többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon működés közben is megtekinthető lesz a kocsiszín különlegessége, az a beépített emelőberendezés, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti "cirkálókat".

Itt mutatkozik be a társaság különleges játszóbusza, a Gördülő játszóház is, amelyet egy duplacsuklós Van Hool járműből alakítottak ki, és kívülről a BKV rajzpályázatára érkezett nyertes művek díszítenek. A BKV a járványhelyzet miatt 2021 óta várja, hogy a szélesebb közönség is megismerhesse játszóházat - emlékeztet a közlemény.

Az előzetesen regisztráltak részt vehetnek egy csarnoklátogatáson vagy a "hógéppel" is utazhatnak, bárki megtekintheti ugyanakkor az Álmok álmodói interaktív kiállítást és a járműkiállítást, vagy részt vehet a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramján. A gyerekeket arcfestés is várja, a felnőtteket pedig a toborzó villamos.
    
A nyílt napon tartják a BKV Gurulós történetek címmel meghirdetett mese- és novellapályázatának díjátadóját, a közönség pedig mind a 43 beérkezett pályaművet megismerheti majd.
Bővebb infó »
 

2. Budapest, május 29. vasárnap - Nyílt nap az Északi Járműjavítóban


A héten újra megnyitja kapuit a Közlekedési Múzeum népszerű kiállítása a Volt egyszer egy Északi … a történet folytatódik, amely a Múzeum leendő otthona, az Északi Járműjavító történetét meséli el.

A kiállítás az Északi Járműjavítóban karbantartott mozdonyokkal, vasúti járművek modelljeivel és fotókkal, plakátokkal meséli el az ország egykor legnagyobb vasúti műhelyének történetét.

2022. május 29-én egész napos gyerekprogramokkal kedveskedünk fiatal látogatóink számára 10:00-18:00-ig.Egész nap látogatható programok 10.00-18.00 között:
- Önálló felfedezés: Hátizsák és szerelőláda - Kérd a pénztárban!
Integrált felfedezőprogram két tematikával, amelyben bátor utazó, vagy az Északi Járműjavító fiatal munkatársa lehetsz. A kiállításban sétálva megismerjük a legendás járműveket, az általuk bejárt útvonalakat, munkások hétköznapjait, közösségi életüket. A csomagok tartalma részben elvihető, így a látogatás igazán emlékezetes marad

- Légy részese Te is a MOL Campus élménynek!
A Market Építő Zrt. VR-szemüveges installációjával házhoz visszük a MOL Campusból látható panoráma izgalmas élményét. A szimuláció segítségével egy erre a célra megépített állványra fellépve 143 méter magasból tárul elénk az épülő MOL torony nyújtotta élethű panoráma.

- Mesesarok:
Meseolvasás élőben: Mosonyi Aliz: Öreg kisasszony autósmeséi, Czigány Zoltán: Csoda és Kósza a Közlekedési Múzeumban, Csoda és Kósza a Hungaroringen

- Családi alkotósarok folyamatos programokkal

- Formatervezés és design
242-es, Árpád sínautóbusz, Ford T… A Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című kiállításunkon több olyan, a magyar járműtervezés kiemelkedő alakját is megcsodálhatjuk, amelyek valóban különleges formatervvel rendelkeznek. Tematikus tárlatvezetésünk során a designnal és a formatervezéssel ismerkedünk meg közelebbről az ikonikus járgányok segítségével.

- Vidd haza álmaid járművének kistesóját!
Nézd végig időszaki tárlatunkat és válaszd ki számodra a legkedvesebb/legizgalmasabb járművet. Múzeumpedagógusaink segítségével makett formájában elkészítheted annak kistestvérét.

10:00 órakor és 14:00 órakor Tárlatvezetés
A kiállítás teljes tartalmának bemutatása a vonatok világán át az autókig bezárólag.

11:00 órakor Bringás felfedezőtúra a környéken - regisztráció a helyszínen 10 órától
Menj bringával a kiállításra és fedezd fel velünk a környéket!

A kiállítás tartalmának kiterjesztett valósága: Jancsi-telep, Népliget, Ganz-Mávag bejárása.

Időponthoz kötött programok:

Interaktív családi felfedezőséta a kiállításban:
10:30-kor Múzeum a kulisszák mögött – Mesterségem címere
Hatalmas épület, feliratok, nyüzsgő személyzet, különleges fények, működő játékok, óriási járművek. Teremőrök, muzeológusok, tárlatvezetők, és a múzeumi bolt dolgozói. Hogyan épül fel egy múzeum? Ki mindenki dolgozik benne? Hogyan zajlik egy nap a múzeumban? Tartsatok velünk a Múzeum a kulisszák mögött című múzeumpedagógiai vezetésen, ahol jobban megismerhetitek az itt dolgozók életét.

11:30-kor Poggyászmesék
Milyen poggyásszal utazhattak a 424-es gőzmozdony utasai? Mi volt az Árpád sínautóbuszon Budapestről Bécsbe érkező hölgyek táskájában? Mi az a tárgy, ami nem hiányozhatott a Ford T automobil kesztyűtartójából? Bőröndök, csomagok és az utazáshoz nélkülözhetetlen tárgyak mentén ismerjük meg az időszaki tárlaton a kiállított járműveket. Te már becsomagoltál?

14:30-kor Múzeum a kulisszák mögött – Mesterségem címere
Hatalmas épület, feliratok, nyüzsgő személyzet, különleges fények, működő játékok, óriási járművek. Teremőrök, muzeológusok, tárlatvezetők, és a múzeumi bolt dolgozói. Hogyan épül fel egy múzeum? Ki mindenki dolgozik benne? Hogyan zajlik egy nap a múzeumban? Tartsatok velünk a Múzeum a kulisszák mögött című múzeumpedagógiai vezetésen, ahol jobban megismerhetitek az itt dolgozók életét.

15:30-kor A múzeum hangjai
Ajtók, csengők, hangosbemondók, beszélgetések és gyerekzsivaj. Csipogás és kattogás, nyikorgás és dudálás. Milyen hangokat figyelhetünk meg egy múzeumban? Milyen egyéb (látható, hallható, érezhető) jelzések, elemek navigálnak és érnek bennünket egy múzeumlátogatás során? Ez alkalommal a múzeum jelzéseit, hangjait kutatjuk, vizsgáljuk!

Helyszín: 1146- Budapest, Kőbányai út 24-28. bejárat az Opera Eiffel Műhelyház parkolóján keresztül.
A helyszín a 9-es autóbusszal és a 28-as villamossal vagy kerékpárral kényelmesen megközelíthető. Parkolást a területen belül nem tudnak biztosítani.
Bővebb infó »
 

3. Budapest, május 28-29. szombat-vasárnap - Városligeti gyereknap


Két év szünet után ismét vár az ingyenes Városligeti Gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében!

Minden program ingyenes, úgyhogy hozzátok az egész családot, barátokat, osztálytársakat!

- Vagány sportprogramok! kick-box, tájfutó-labirintus, birkózás, ökölvívás, lábtoll-labda, de indulhatsz házi sakkversenyen is! Biztosan fel fogsz ismerni egy-két olimpikont is a helyszínen, de ez meglepetés!

- Félsz a fogorvostól, de szeretnél jó fogakat? Akkor ott a helyed a fogorvosi buszunkban: egy gyors, fájdalommentes vizsgálat, és máris mehetsz az ajándék fogkeféddel! A szájhigiéniás tanácsadó sátorban pedig megtanítanak a helyes fog- és szájápolásra, de úgy, hogy közben egy percig sem fogsz unatkozni, és persze nyeremények itt is vannak.

- Internet, internet, internet! Számítógépes játékok, kvízek, vetélkedők, hasznos tanácsok, előadások és persze sok-sok ajándék! Minden az internetbiztonságról szól a Biztonságos Internet sátorban.

- Nemzetek Utcája! Utazz velünk idegen kultúrákban, kukkants be más népek konyhájába, szokásaiba, hagyományaiba. Biztos, hogy innen sem távozol üres kézzel.

- Koncert, tánc, színház a Gyerekszínpadon! Olyan sok, hogy felsorolni se tudjuk itt. Nézd meg a részletes programot és a programtérképet. Opitz Barbi és Alee kihagyhatatlan!

És ez még nem minden! Kisvidámpark, vásárosok, kereskedők, jobbnál jobb falatok és hideg üdítők várnak a Városligetben. Ezekért ugyan fizetni kell, de minden más program INGYENES!
Bővebb infó »
 

4. Budapest, május 29. vasárnap - Müpa, Cifra Palota XXL


A gyermekközönség kedvenc zenekarai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, és a Mörk is gyerekekre hangolt produkcióval érkezik a Müpa ingyenes gyermeknapi rendezvényére vasárnap a Cifra Palota XXL-re.

Május 29-én az épületben és a Duna-parti téren az egészen apróktól az óvodásokon át a kisiskolásokig mindenki megtalálja a maga programját 10:00-től 15:00 óráig.

A Fesztivál Színházban kétszer is előadják a Szabó T. Anna meséjéből készült Égigérő muzsika című mesekoncertet, amelynek története hétköznapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ.

Az előadás szereplőit a hazai zenei és színházi élet krémje kelti életre, a humoros párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetet a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák által vezetett nyolcfős zenekar kíséri. Csorba Lóci emellett Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf "Színész Bob", Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett egy mesehős bőrébe is bújik.

A gyereknapon ott lesznek a korábbi Cifra Paloták sztárjai, a Búgócsiga Zenede muzsikusai, Laposa Julcsi vidám népi játékai, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozása vagy Rutkai Bori horgolt bábjai.

Aki hangszer nélkül érkezik, annak a Bélaműhely ajánlja ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli- és számítógép-alkatrészekből, teknőkből és serpenyőkből készített hangkeltő eszközeit.

Az Átriumban elhelyezett színpad előtt délelőtt a Szamárfül Projekt brémai muzsikusokról szóló történetét a Pereputty együttes Pirosmalac című népzenés bábjátéka váltja, majd a Superar kórus Dallamdetektívek című interaktív koncertmeséje kínál kikapcsolódást a család minden tagjának. Az önálló aktivitásra vágyó gyerekeket kreatív- és kézműves-foglalkozások, érzékenyítő játékos akadálypályák, kosaras körhinta és különböző szabadtéri erőpróbák is várják.
Bővebb infó »
 

5. Budapest, május 29. vasárnap - Várkert Bazár


Könnyű- és klasszikus zenei koncertek, irodalom, pszichológia, film, tánc, tudomány, kiállítások és tematikus séták is várják az érdeklődőket a Várkert Bazár Műfajok találkozása című nyári rendezvénysorozatán.A kerti programok május 29-én vasárnap a részben ingyenes gyereknapi kínálattal indulnak: lesz Föld körüli kalandtúra játékos feladatokkal, vezetett séták a Várban található állatok jegyében. A segítő pedig nem más lesz, mint Willy Fogg, akivel akadálypályákon, logikai feladványokon kell átkelni úgy, hogy közben a gyerekek felfedezik, mit is rejt a világ.

Előadások (4 éves korig ingyenes, azon felül jegyáras)
- 11:00 Belefér egy pici szívbe - Énekeltető, kacagtató gyermeknapi előadás
- 17:00 Csipkerózsika a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában
Bővebb infó »
 

6. Budapest, május 29. vasárnap - Hűvösvölgy, Gyermekvasút


Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson május 29-én, a Gyermeknapon.

Vasárnap a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A rendezvényen a vonatok 40-50 percenként járnak, és nosztalgiavonat is közlekedik - áll a közleményben.

A közlemény szerint a kisebbeknek lesz arcfestés, óriás színező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár és akadálypálya is.

A színpadon 11:00 órakor fellép a Mesekocsi Színház, később zsonglőrbemutató szórakoztatja a nézőket, akik a családi kvízversenyben is részt vehetnek.

Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak a Volánbusz karrierjáratára, ahol kipróbálhatják az autóbusz-vezetéstechnikai szimulátort. A vasútrajongók hajtányozhatnak és több terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ pályán pedig a helyes közlekedés szabályaival is megismerkedhetnek a gyerekek.

A MÁV Zrt. a rendezvényre érkezőknek javasolja, hogy közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre, parkolni csak a P+R parkolókban lehet.
Bővebb infó »
 

7. Budapest, május 28. szombat - Kálvária tér


Idén is nagy szeretettel várnak mindenkit a Józsefvárosi Önkormányzat gyereknapjára május 28-án szombaton 11:00 órától a Kálvária téren!

Programok:
- 11.00-12.00 Rutkai Bori Banda
- 12.30-13.30 Manócska társulat- bábelőadás
- 16.00-17.00 Bogár Muzsika
- 17.00-18.00 Pannabál zenekar

És napközben számos egyéb program:
- Bábozd zöldre kézműves foglalkozás
- Club aloha: arcfestés (16:00)
- KACS kézműves foglalkozás (11.00 - 14.00)
- Christal kids: Homokvarázs
- Gombkötő Alex: interaktív bűvészműsor
- minidiszkó
- óriás játék (twister),
- óriás buborékfújás
- Paprika Jancsi Csúzlizdája
- népi játszóház
Bővebb infó »
 

8. Budaörs, május 29. vasárnap - Repülőtér


Szeretettel várnak mindenkit május 29-én, vasárnap 10:00-18:00 között a Budaörsi Repülőtéren, egy rendhagyó gyermeknapi helikopteres élménynapon.

A Budaörsi Repülőtérre a belépés díjmentes, így akkor is érdemes ellátogatni a helyszínre, ha még csak barátkoztok a repülés gondolatával!

Minden résztvevő, aki befizet egy helikopteres sétarepülésre (jegyvásárlás a helyszínen), AJÁNDÉK repülésen vehet részt merevszárnyú gépeik egyikén, amelyet aznap válthat be a helyszínen.

A légi kalandok előtt és után, gyermekszigetünkön légvárak és kézműves programok, óriásbábok, arcfestők, csillámtetoválók és lufihajtogatók várják a gyerekeket.

Természetesen a földi járművek szerelmeseiről sem feledkeznek meg! A legkisebbek biztonságosan ismerkedhetnek a vezetés élményével az elektromos kisautó pályán, a nagyobbak pedig kipróbálhatják, milyen érzés eredeti katonai járműveken utazni.

A street food sarok kínálatában mindenki megtalálja a kedvére való falatokat, az édesanyák kényelmét pedig etetőszékek, és baba-mama sátor biztosítja.
Bővebb infó »
 

9. Budapest, május 29. - Puskin mozi, Csupamozi gyereknap és Távmozi


Csupamozi gyereknap címmel szerveznek programot május 29-én, vasárnap a Puskin moziban, ahol családi filmek, animációs játszóház és mozitörténeti körséta is várja a látogatókat.

A Budapest Film Zrt. május 29-én először rendez a filmszínház rejtelmeibe beavató tematikus családi programot artmoziban, ezen a napon minden a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek, animációs játszóházat és mozitörténeti körsétát szerveznek, archív moziplakátokat lapozhatnak az érdeklődők és a gépészek segítségével megismerhetik a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltját.

A programokat távmozis vetítésekkel is kiegészítik május 28-án és 29-én, hogy azok számára is kínáljanak filmeket gyereknapra, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen. A Távmozi műsorán a Mágikus állatok iskolája című kalandfilm, valamint a Bachmann tanár úr és az osztálya című dokumentumfilm is helyet kapott.

A Puskin mozi gyereknapi programján szerepel többek között animációs rövidfilm-válogatás, az Encanto, a Pirula panda, a Luca és a Lelki ismeretek című animációsfilm. A farkas és az oroszlán, valamint a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő című családi kalandfilm, a Vademberek hajszája és a Licorice Pizza című vígjáték, valamint a Sráckor című film is látható.

Az összes program egy karszalaggal látogatható, kivéve A hattyúk tava című balettelőadás, amely külön helyáras, 3500 forintos belépővel nézhető meg. A karszalagok a Puskin mozi pénztárában 1000 forintos áron kaphatók. A Távmozi belépő ára 990 forint.
Bővebb infó »
 

10. Budapest, május 29. vasárnap - Magyar Nemzeti Múzeum


Ha nem csupán szabadtéri programokra vágytok, akkor érdemes ellátogatni a Nemzeti Múzeumba is a gyereknapon, ahol sokféle kalandban lehet része kicsiknek és nagyoknak.

- Mesék világa – Fábián Éva mesemondó mesél
Mesés kincsek, kincsek mesés legendái. Dudás Dömötör mesés világába Fábián Éva mesemondó kalauzolja a családokat, a dallamok szárnyán Szabó Zoltán kísér magyar pásztorhangszerekkel. A mese után közös tárgyalkotásra hívjuk a kicsiket és a legnagyobbakat is.

- Ókori hősök
Mit mondanál egy rómainak, ha találkoznál vele? Kövessétek a hősök nyomát, elevenítsétek fel közösen a mítoszokat, pillantsatok be a római elit mindennapjaiba, és készítsétek el saját papírszínházatokat a legnagyobb ókori hősök történetével.

- Családi kincskereső - Ősi kincsek nyomában
Titkok, kincsek, rejtvények és egy izgalmas múzeumi kincskeresés. Együtt a család – közös élmény a rejtvények megoldása. Ha megfejtitek a rejtélyt és megtalálod a kincsesládát, az út végén neked is kincs üti a markod!

- Mit csinál a régész? Régészeti homokozóval
Honnan tudja a régész, hol talál kincset? Hogyan zajlik egy régészeti ásatás? Mi az, ami kincs, mi az, ami nem? Az ásatásról hogyan kerül be a műtárgy a múzeumba, majd egy múzeumi kiállításba? A program során a régészeti homokozó segítségével derítjük fel a régészek izgalmakkal teli munkáját.

- Régész kisokos. Kutatófüzet a Kincset érő közösség kiállításban
Hogyan kerülnek elő a kincsek a föld alól? Mit kell tenni, ha kincset találsz? Hogyan vehetsz részt te is egy igazi régészeti terepbejáráson? Fogd a régész kisokost, és fedezd fel vele azt a kiállítást, amit a lelkes segítő közösség nélkül senki sem láthatna!

- Családi felfedező hátizsák
Egy titkokkal teli hátizsák, amit nem kell letenni a ruhatárban! Fedezd fel a családdal közösen a Kárpát-medence kincseit, töltsetek el egy izgalmakkal teli délutánt a Nemzeti Múzeumban!

- Fotózkodj a múltban! Múzeumi Greenbox
Megelevenednek a képek, legyél részese a történelemnek te is! Készítsetek képet közösen!
Belépő: 4000 HUF/család (max. 5 fő) +ajándék családi felfedező hátizsák!
Bővebb infó »
 

11. Budapest, május 29. vasárnap - Gyereknap a Pénzmúzeumban


Május 29-én, vasárnap 10:00-18:00 között ingyenes gyermeknapi programokkal várja a legfiatalabb látogatókat a Pénzmúzeum.

Gyereknap 2022

Bővebb infó »
 

12. Online, május 26-29, csütörtök-vasárnap - FILMIO


Macskássy Gyula teljeskörűen felújított öt rövid mesefilmje és Dargay Attila Az erdő kapitánya című rajzfilmje lesz ingyenesen elérhető csütörtöktől vasárnap estig gyermeknap alkalmából a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján, a FILMIO-n.

Ingyen nézhető meg az idén születésének 120. évfordulóját ünneplő Macskássy Gyula Kiskakas gyémánt félkrajcárja (1951) című filmje, az állami rajzfilmgyártás első önálló meseanimációja, amely diafilmen is generációk kedvence volt - olvasható a Nemzeti Filmintézet csütörtöki közleményében.  

Az Erdei sportverseny (1952) című állatmese volt az első magyar rajzfilm, amelyet külföldön díjaztak, 1954-ben a Párizsi Gyermekfesztivál első díját nyerte el. A székely népmesén alapuló Két bors ökröcske (1955) az 1950-es évek magyar animációjának legszebb darabja, Ránki György játékos zenéjével. Macskássy az Egér és oroszlán (1957) és A telhetetlen méhecske (1958) című animációi reklámfilmes előzményekből építkeztek, előbbivel a magyar mézet, utóbbival a fogmosást népszerűsítették.

A gyermeknapi válogatásban szerepel még Dargay Attila harmadik egész estés filmje, Az erdő kapitánya (1987) is, melynek hőse egy nyugdíjazás előtt álló nyomozó kutya, aki élete utolsó nagy bevetésére készül, hogy megmentse a Kerek Erdőt. A rajzfilmmé szelídített bűnügyi vígjáték a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.
Bővebb infó »
 

13. Gödöllő, május 27-29. péntek-vasárnap - Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál


Idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, melynek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont 2022. május 27-e és 29-e között.

A háromnapos esemény ingyen látogatható, és unatkozni biztosan senki sem fog, mert a szervezők rengeteg mindennel készülnek a résztvevők számára! Lesznek koncertek, filmvetítések, kézműves programok, gyermeknapi rendezvények, kerekasztal beszélgetések és sok minden más.

Május 27. péntek
10:00 órától a Filmszemle díjnyertes alkotásainak vetítése

Május 28. szombat
10:00 - Beköszöntő, programismertetés
10:00-11:00 - Alma együttes
11:00-től Filmszemle - filmvetítések
13:00-13:45 - Művészetek és a környezetvédelem – a Trash Art képviselője, a Kék Bolygó Alapítvány képviselője, Eke Angéla, Döbrösi Laura és ifj. Vitray Tamás részvételével
13:30-15:00 - Radisics Milán előadás (Díszterem)
15:30-16:30 - Hogyan óvjuk a környezetünket a hétköznapokban? Ürge-Vorsatz Diana vitaindító előadása után kerekasztal beszélgetés dr. Vetter Szilvia, Radisics Milán és Sódar Gabriella, a Kék Bolygó Alapítvány üzletfejlesztési vezetője
16:30-17:00 - Hadas Alfréd koncert
17:00-18:30 - Díjátadó gála a győztes filmek vetítésével (Lovarda) – Szakács Sziszi koncert
Műsorvezetők: Novodomszky Éva, Farkas Gergő
20:00 - DJ, kerti party

Május 29. vasárnap
10:00-11:00 - Hurrá! zenekar gyerekkoncert
11:00-11:45 - Szalóki Ági gyerekkoncert
12:00-15:00 - Filmvetítések
15:00 - Vitéz László Bábelőadás
15:00-16:00 - Filmvetítések
16:00-16:30 - Radics Gigi koncert
16:30-17:00 - Animációs filmblokk
17:00-18:00 - Dirty Slippers lemezbemutató koncert
18:00 - Kertmozi

A fenti események mellett szombaton és vasárnap további programokkal is készülnek.

Gyermeknap alkalmából a legkisebbek részt vehetnek a Hatvani Vadászati Múzeum gyermekfoglalkoztatóján, kipróbálhatják a lézerlövészetet, és kérhetnek arcfestést is.

A kézműves kitelepüléseken és a videóvágás workshopon új készségeket tanulhatsz, míg a Felelős Gasztrohős és a WWF képviselőitől rengeteg hasznos információt megtudhatsz a fenntarthatósággal kapcsolatban.

A Magyar Természettudományi Múzeum is képviseli magát izgalmas kiállításokkal, ahogy a Gödöllői Királyi Kastély is különleges programokkal készül.

A rendezvény ingyenesen látogatható, előzetes regisztráció nem szükséges, és a négylábú kedvenceket is sok szeretettel várjuk!
Bővebb infó »
 

14. Pécs, május 28-29., szombat-vasárnap - Zsolnay-negyed


Több mint ötvenféle programelemmel várják a családokat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a május 28-án és 29-én zajló gyereknapi eseményeken.

A mozgékony gyerkőcöket légvár, mászófal várja, de extrémsport- és motoros bemutatókat is tartanak.

A rendezvény ideje alatt időről időre feltűnnek a Star Wars-filmekből ismert szereplők. A gyerekek a Csillagok Háborúja fotófal előtt is készíthetnek közös képet R2-D2 robottal, a birodalmi rohamosztagosokkal és a droidokkal, míg a kultikus film rajongói birodalmi sisakkiállítást is megtekinthetnek.

Megnyit a Varázshangok játékudvar komplex családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal.

Aki nyugodtabb percekre vágyik, azt az Olvasóliget várja, emellett társasjáték- és kézműves foglalkozásokon is részt vehet vagy a Bóbita és a Mosolyország játszóházban pihenhet, utóbbiban pedig arcfestést is kaphatnak a gyerekek.

A negyedben található m21 Galériában az űr témájához kapcsolódó új kiállítás nyílik, annak keretében egy 1100 négyzetméterén felépített "űrállomáson" interaktív játékokkal várják a gyerekeket.

A sportkedvelők bekapcsolódhatnak a Rátgéber László vezette Nemzeti Kosárlabda Akadémia ügyességi játékaiba, de lesz sakkoktatás és -szimultán, valamint közlekedésbiztonsági vetélkedő is.
Bővebb infó »
 

15. Szentendre, május 29. vasárnap - GYIK Műhely


Gyereknapi évzáró mulatsággal várnak mindenkit a szentendrei GYIK Műhelyben május 29-én, délután 15:00 órától, akár járt már náluk, akár még sosem.

Készülnek egy színpompás vetítéssel, évösszegző mini-kiállítással csoportjaik munkáiból, és természetesen egy nagy, közös alkotásra is számítani lehet – egyéb meglepetések mellett gyereknapi nyílt napunkon.

Az esemény ingyenes, helyszín MűvészetMalom 3. em., 2000 Bogdányi u. 32., regisztráció: gyikmuhely.ferenczy@gmail.com
Bővebb infó »
 

16. Szigetmonostor, május 28. szombat - Gyereknap a faluháznál


Május utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a szigetmonostori gyereknap május 28-án 14:00 és 19:00 óra között.
Ez alkalomból minden gyerkőcnek izgalmas játékokkal készülnek, emellett pedig egy szerencsekerék segítségével értékes nyereményeket lehet nyerni. A részvétel mindenkinek ingyenes!

Program:
- Öko-játékos kalandpálya
- Újrahasznos kézműves-foglalkozás
- Arcfestés és csillámtetoválás
- Bábos, öko-mesekuckó
- Rajzverseny és közösségi festés
- Nyereményjáték
- Major Eszter és barátai koncert
Bővebb infó »
 

17. Tata, május 29. vasárnap - Városi gyereknap az Angolkertben


Május 29-én, vasárnap 10:00 órától mehetnek a látogatók a Tatai Angolkertbe a szabadtéri színpad környékére, ahol gyereknapi programok özöne fogadja a kicsiket és nagyokat.

A színpadon Gryllus Vilmos, gólyalábas bohócok, a Holló Énekegyüttes, zumbások, táncos előadók, a szabadtéri színpad körül pedig íjászok, kézműves foglalkozás, játszópark, és óriásbuborékok várnak mindenkit.
Bővebb infó »
 

Kirándulóhelyek a gyereknapi hétvégére


Szerencsére a fővárosból nem kell kitenned a lábad, ha egyet kirándulnátok a családdal. Sőt, jó hír, a közkedvelt helyek többsége már kinyitott. Természetesen Budapesten kívül is sokfelé mehettek, mutatunk is pár szép úti célt.
 

18. Budai Arborétum - Alsó kert


Budai Arborétum
Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út-Szüret utca-Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre.

A vidéket valaha szőlőskertek borították, amelyeket a filoxéravész pusztított ki a XIX. század végén. Itt alapította a Bach-korszak idején kertészképző iskoláját dr. Entz Ferenc, az 1848-as szabadságharc orvosa. Az első épület eredeti formáját korabeli képek őrzik. Maga az épület - többszöri bővítés után - ma is megtalálható a Felső Kertben.

Az arborétum jelenlegi növényanyaga csaknem 2000 fásszárú dísznövény fajt és fajtát, több száz hagymás virágot és csaknem 250-féle egyéb évelő dísznövényt foglal magában.

Az arborétum alsó kertje hétvégén is ingyenesen bejárható egyéni látogatóknak, belépés a Villányi úti nagy kapun keresztül lehetséges. Az Alsó Kert a nyári nyitvatartási rend szerint lesz nyitva: 8:00 és 18:00 óra között látogatható (a Felső Kert csak hétköznapokon van nyitva 8:00-18:00 között).
Bővebb infó »
 

19. Zuglói Japánkert


A zuglói KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium területén fekvő Japánkert is, mely hétfőtől vasárnapig 10:00 és 20:00 óra között járható be (március 1. és október 31. között).
Bővebb infó »

 


20. Tatai Fényes tanösvény


Az egész évben látogatható tatai Fényes Tanösvény egy 18 állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. A térség egyedülálló növénytársulásoknak és állatvilágnak ad otthont, megtalálható itt többek közt a fokozottan veszélyeztetett pókbangó és a selymes boglárka is, ezenkívül láthatsz erdei fülesbaglyot vagy a fokozottan védett állatok közé tartozó cigányrécét is.

Ha szereted a kalandokat, itt a helyed: önállóan, kötélhídon vagy akár csónakkal is bejárhatod a helyet, hogy megcsodáld a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. Arra figyelj, hogy a kijelölt útvonalról ne térj le, és kutyát sem vihetsz be a területre (kísérőkutya kivételével).

A tanösvény hossza 1,3 km, a bejárására érdemes 1-másfél órát rászánni.
Bővebb infó »
 

21. Gánti Bauxitföldtani park


Igazi marsbéli táj fogad a Vértes hegységben, Gánt község határában, ha ellátogattok a Bauxitföldtani Parkba.
A gánti szabadtéri geológiai múzeum elképesztő élmény kicsiknek és nagyoknak, bár váltócipővel azért készüljetek, a vörös por a cipőre is rátapad.

Gyereknap 2022

A helyszínen egy 13 állomásból álló tanösvény vezet végig, ennek segítségével megismerhető a környék földtörténeti múltja és hogy miként jött létre a gánti bauxittelep. A park egész évben szabadon látogatható, Gánttól néhány kilométerre helyezkedik el.
 

Még 85 szuper kirándulóhely!


Ha sétálnátok egyet Budapesten, és elkerülnétek a legnépszerűbb helyeket, akkor itt tudsz felfedezni új parkokat, kirándulóhelyeket, tavakat - 20 ötletünk is van »

Ebbe a korábbi cikkbe 30 gyönyörű tavaszi kirándulóhelyet gyűjtöttünk össze Budapesten és vidéken, ahova akár a gyereknapi hétvégén is elmehettek »

Ha pedig egy tanösvényt járnátok végig, akkor 35 ötletünk is van, hova látogassatok el egy könnyed túrára »

 

Rossz idő esetére: 228 benti játék és programötlet


A mostani változékony időjárásban természetesen arra is hoztunk tippet, mit csinálhattok a gyerekkel a négy fal között, ha történetesen minden kinti programot elmos az eső.

Izgő-mozgó gyerekeknek a legjobb mozgásos játékokkal készülni: 47 kipróbált ötletünk is van, mit vess be a kis nyughatatlanoknál »

Kreatívkodnátok egyet otthon fellelhető hétköznapi dolgokból, mint az üdítős kupak, a papírguriga vagy a muffinpapír? 161 kreatív tippet mutatunk, amikkel nem csak jól telik az idő, de remekül fejlesztik a gyerek kézügyességét, finommotorikáját is »

Ha pedig megismertetnéd a gyereket gyermekkorod kedvenceivel, akkor innen válogass: szerintünk ez a 20 legjobb benti játék és elfoglaltság az internet előtti időkből »

Címkék: gyereknap 2022, gyereknapi programok budapesten, ingyenes gyereknapi programok

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

2022. május 1: Családi programok a május elsejei hétvégére Budapesten és vidéken - Ide vidd el a gyereket!
2022. május 1: Családi programok a május elsejei hétvégére Budapesten és vidéken - Ide vidd el a gyereket!

Bár 2022-ben vasárnapra esik a majálisozás, azért sok programmal várják a látogatókat számos helyszínen, akár az egész hétvégére.

tovább a cikkre
Föld napja 2022: 3 napos Föld Fesztivál a Fővárosi Állatkertben - Különleges programokkal várják a családokat
Föld napja 2022: 3 napos Föld Fesztivál a Fővárosi Állatkertben - Különleges programokkal várják a családokat

A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

tovább a cikkre
Húsvéti hosszú hétvége és tavaszi szünet 2022: Kihagyhatatlan programok Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!
Húsvéti hosszú hétvége és tavaszi szünet 2022: Kihagyhatatlan programok Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!

Nagypéntekkel kiegészülve 4 napos a húsvéti ünnepi hétvége, így van idő programokon részt venni a családdal. Milyen idő lesz a hosszú hétvégén? Milyen programokkal várnak Budapesten és vidéken? Mutatjuk:

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Sárgaborsó főzelék burgonyával

Sárgaborsó főzelék burgonyával

Főzelékek >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre: - 50 gramm sárgaborsó - 70 gramm tisztított burgonya - 1 teáskanál olaj

Recept: A sárgaborsót, vagy más néven felesborsót már a főzést megelőző napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi forró vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Akkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, ha a borsó m&aa(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Újszülött kisbabát hagytak a hatvani kórház babamentő inkubátorában - Ezt lehet tudni a kisfiúról

vissza vissza