Libegők éjszakája 2022 ősz: Próbáld ki az éjszakai libegőzést szombaton - Mutatjuk a helyszíneket és programokat!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Libegők éjszakája 2022 ősz: Próbáld ki az éjszakai libegőzést szombaton - Mutatjuk a helyszíneket és programokat! A júliusi Libegők Éjszakája után idén már másodszor kerül sor a népszerű rendezvényre, ezúttal szeptember 10-én, szombaton este várják a libegők szerelmeseit. A júliusi Libegők Éjszakája után idén már másodszor kerül sor a népszerű rendezvényre, ezúttal szeptember 10-én, szombaton este várják a libegők szerelmeseit.

A tavalyi duplázás után idén is másodjára rendezik meg a libegők éjszakáját - a 2022-es őszi rendezvény sorrendben a hetedik alkalom lesz, hogy éjszaka is libegőzhetnek a különleges élmények kedvelői. Mutatjuk, melyik helyszínen milyen attrakcióval várnak.
 

VII. Libegők éjszakája: 2022. szeptember 10. - Helyszínek és programok


Zugligeti Libegő
Szombaton este hat órától éjfélig használhatják a zugligeti Libegőt azok, akik előre megváltják jegyüket a Libegők éjszakája rendezvényre.

A nyári magas látogatószámra való tekintettel, szombaton megismétlik a Libegők éjszakája elnevezésű rendezvényt, amelyre a BKV Deák Ferenc téri múzeumában elővételben lehet jegyet váltani 3000 forintért.

A rendezvény napján a helyszínen csak az elővételben megmaradt jegyeket lehet majd megvásárolni.

A Libegőhöz tömegközlekedéssel, a Nyugati pályaudvartól menetrend szerint induló 291-es autóbusszal lehet eljutni, vagy az R158-as retró autóbusszal, amely a Széll Kálmán téren veszi fel az utasokat a program ideje alatt.

A budapesti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át. A turisták körében is népszerű személyszállító drótkötélpálya 15 perc alatt ér fel Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre. Az 1040 méter távolságon és 262 méter szintkülönbségen átívelő kábelvasút egy nyilvánosan meghirdetett névpályázaton kapta a Libegő nevet.
Még több infó »  



Eplény - Vibe Park
Ha szereted az állatokat, a természetet és egy igazán különleges hétvégi programra vágysz, akkor menj Eplénybe a családdal.

A szeptember 10-ei szombaton nem csak éjszakába nyúlóan lehet libegőzni, de ekkor tartják a Szarvasbőgés túrát is, a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-vel közreműködve.

A vezetett túra keretein belül megismerheted a gímszarvasok énekét, melyet a párzási időszakban hallatnak, mely egyfajta versengés a bikák között. A túra alatt nem csak az éneküket ismerheted meg, hanem számos egyéb érdekességet is megtudhatsz ezekről a csodálatos állatokról.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, szeptember 9. reggel 8:00-ig lehet regisztrálni.
Jegyárak (tartalmazzák a túra árát és a libegő jegyet is):
Felnőtt: 4.000 Ft/fő
Gyermek: 2.500 Ft/fő.
Még több infó »  

Zemplén kalandparki libegő
Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban befejeződött az átépítés. Mint a honlapon írják, a Magas-hegyi libegő elindult, a Szár-hegyi libegő és a lombkorona sétány (Sky-walk sétány) építésének munkálatai még zajlanak. A Libegők éjszakája programról elég szűkszavúan, egy plakáttal tájékoztatják az érdeklődőket.



Lillafüredi Libegőpark
Libegőzz az erdő és az ég között, a csillagok alatt, a megújult Libegőparkban! Idén hetedik alkalommal újra megrendezésre kerül a közkedvelt Libegők Éjszakája, amikor hosszított nyitva tartással várunk mindenkit egészen este 20:00 óráig!

Ha különleges programra vágysz, legyen az egy családi kikapcsolódás, vagy egy romantikus randevú, most itt az alkalom, hogy megcsodáld a naplementét a Jávorhegyről vagy éppen libegőzz a csillagos ég alatt.

Tervezett programok:
- A nap folyamán a hegyállomásról induló segway túrák, előzetes regisztráció szükséges!
- Gasztronómia: helyben készült kürtőskalács
- A Lillafüredi Sport-és Kalandpark falatozójában napi menü kínálat este 20:00-ig.
- A Lillafüredi Libegőpark nyitvatartása szeptember 10-én, szombaton: 10:00-20:00
Még több infó » 

Forrás: MTI, egyes helyszínek weboldalai, Facebook-eseményei

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.09.09