Új játszótér Budapesten: A Reformkori Széchenyi Játszótéren van Lánchíd, Fogaskerekű és gőzhajó is

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Új játszótér Budapesten: A Reformkori Széchenyi Játszótéren van Lánchíd, Fogaskerekű és gőzhajó is Reformkori Széchenyi Játszótér: Különleges játszóteret adtak át a napokban a 12. kerületben, a Hollósy Simon utcában található játszótér a reformkor jellegzetes épületeit és fejlesztéseit ismerteti meg a gyerekekkel. Különleges játszóteret adtak át a napokban a 12. kerületben, a Hollósy Simon utcában található játszótér a reformkor jellegzetes épületeit és fejlesztéseit ismerteti meg a gyerekekkel.

Az október 26-án átadott Reformkori Széchenyi játszótér révén 1500 négyzetméternyi megújult zöldfelülettel, 8 új fával, 3500 cserjével és egy 120 négyzetméteres közösségi kerttel gazdagodott a környék, írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-posztjában.

új játszótér

Jellegzetes történelmi fejlesztések alakultak játékká
A játszótéren olyan emblematikus reformkori fejlesztéseket szimbolizáló eszközökkel játszhatnak a gyerekek, mint a Lánchíd, a Kisfaludy gőzhajó, a Váralagút vagy a Svábhegyi fogaskerekű. Ezzel is erősítve kötődésüket a jövőre százötvenedik születésnapját ünneplő Budapesthez, emelte ki a bejegyzésben.

új játszótér

Nincs többé átjárás
Természetesen a 12. kerület is beszámolt az átadásról, mint a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos weboldalán olvasható, a felújítás során - a gyerekek biztonsága érdekében - megszűnt az átjárás lehetősége a játszótéren keresztül. Megmaradt viszont a pingpongasztal és a teveszobor.

új játszótér

Kiemelték, a családok kérésére ivókút és illemhely is épült, továbbá megújult a közvilágítás, illetve egy piknikezésre alkalmas füves terület is része lett a térnek.

Olvasd el ezt is!
8 különleges játszótér Budapesten »
Ilyen lett az ország egyik legnagyobb játszótere Debrecenben »


Forrás: Facebook/Karácsony Gergely, Hegyvidéki Önkormányzat
Fotók: Facebook/Karácsony Gergely

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.10.27