Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Halloween gyerekprogramok a hosszú hétvégére 2022: Töklámpás fesztivál, tökfaragás, Állatkerti Halloween - Szülők Lapja

Halloween gyerekprogramok a hosszú hétvégére 2022: Töklámpás fesztivál, tökfaragás, Állatkerti Halloween

Szülőklapja képBár idén elmarad az iskolákban az őszi szünet, azért egy 4 napos hosszú hétvégének mégiscsak örülhetnek a családok, érdemes ellátogatni valamelyik programra, vagy legalább kirándulni egyet.

Szerző: Szülők lapja
2022-10-28
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Bár idén elmarad az iskolákban az őszi szünet, azért egy 4 napos hosszú hétvégének mégiscsak örülhetnek a családok, érdemes ellátogatni valamelyik programra, vagy legalább kirándulni egyet.

Október 29. és november 1. között nem kell óvodába, iskolába, sőt, még munkába sem menni, így ha éppen nem esik az eső, látogassatok ki valamelyik Halloween-programra, vagy töltsétek együtt az időt kreatívkodással, például faragjatok tököt, vagy ha faragni nincs kedvetek, akkor fessetek valami jópofa mintát a dísztökre.Ha kisebb gyermeked van, fedezzétek fel a napokban nyílt Reformkori Széchenyi Játszóteret a 12. kerületben, a Hollósy Simon utcában, ahol a gyerekek a reformkor jellegzetes épületeit és fejlesztéseit ismerhetik meg. De ha túráznátok egyet, akkor is van ötletünk - válogass innen kimondottan gyerekbarát egynapos túraötletet.
 

október 28. péntek, 18:00-22:00
Halloween, Fővárosi Állatkert


Halloweeni programokkal, köztük bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkánykonyhával, mérgező növények standjával, jövendőmondással, családi tökfaragással és filmvetítéssel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert péntek este.

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek csak 200 forint lesz a belépőjegy, mindenki más 5500 forintos áron válthat jegyet az állatkerti halloweenre - írják az állatkert MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Bár halloween, azaz mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a budapesti állatkertben pénteken, október 28-án tartják meg az állatkerti halloweent. Napközben az állatkert az ilyenkor szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd kora este bezár, 18:00 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkezők előtt. A programok 18:00 órától 22:00 óra utánig tartanak, az állatkert területét pedig 23:00 óráig kell elhagyni.

Mint kiemelik, 18:00 és 22:00 óra között több mint húszféle folyamatos program várja az érdeklődőket. A Főkapu térnél szelfiponttal, a Japánkertben bátorságpróbával és cosplay jelmezesekkel, a Barlangteremben élőszobrokkal és halloweeni kézműveskedéssel, az Ausztrál ösvénynél mikromágiával, a vombatkifutó mellett logikai asztallal és ördöglakatokkal, a Bagolyvárnál rémmesékkel, a Pákásztanya bejárata közelében boszorkánykonyhával, valamint félelmetes és mérgező növények standjával készülnek a szervezők.

halloween programok

A Piknik parkban jövendőmondó és mécsesek ösvénye, a Varázshegyben rovaros bátorságpróba, rémisztő arcfestés és állatkerti filmek vetítése, a Holnemvolt Várban pedig óriáspókháló-szövés várja a közönséget. Családi tökfaragás is lesz a Pálmaház teraszán és a Cápasuli közelében.

Mint írják, három helyszínen lesz TapiZoo, kézbe vehető állati "alkatrészekkel", és működnek majd a Vurstli zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is. A kert több pontján találkozhatnak a látogatók gólyalábasokkal, és lesz állati kalandjáték is a Magyar Színházzal.

Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek közül a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Sárkányház és a Cápasuli lesz nyitva, valamint a Nagyszikla belsejében található Varázshegy mind a 16 bemutatótere is látogatható lesz. A különleges halloweeni hangulathoz az állatkert négy különböző pontján látványos fényfestés járul majd hozzá.

Az est folyamán két alkalommal, 19:00 órai és 21:00 órai kezdettel tartanak oroszlánfóka show-t, cápa látványetetést, patásbemutatót, illetve bemutatják az állatkerti elefántcsaládot is.

Az érdeklődőket több ismeretterjesztő előadásra is várják, például a Cápasuli kulisszatitkairól, a holdkertekről és egyéb érdekes témákról.

Mint kiemelik, a Főkapu téren 20:00 és 21:00 órakor "Szerencse kereke" kvízjáték, a Holnemvolt Várnál 20 órakor lószerszámos zsákbamacska lesz.

Három helyszínen három alkalommal háromféle tüzes produkció is látható lesz, köztük az Anima Prizma bemutatója, a Tűzfészek tűzzsonglőrjei és az Aserdus tűztánc.
Bővebb infó »


október 29. szombat, 19:00-21:00
Töklámpás Fesztivál, Hősök tere


Két év kényszerű kihagyás után idén ismét várja az érdeklődőket a Töklámpás Fesztivál szombat este Budapesten, a Hősök terén, ahol tartós élelmiszert is gyűjtenek a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) számára.

Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett családi rendezvényre október 29-én 19-től 21 óráig várják a résztvevőket.

A fesztiválnak az elmúlt években sok ezer látogatója volt, akik Budapest mellett az ország sok más részéről érkeztek otthon kifaragott töklámpásaikkal - idézték fel a közleményben, hozzátéve, hogy sokan nemcsak faragványokkal, hanem ijesztő vagy mulatságos jelmezekkel is készülnek a rendezvényre, de van olyan is, aki csak azért jön, hogy részese legyen a látványnak és hangulatnak.

A hagyományokhoz híven idén is arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, hozzon magával konzervet vagy bármilyen más tartós élelmiszert, hogy ezzel támogassa a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját. Az élelmiszer-adományokat a tér közepén, a szobor talapzatánál gyűjtik az önkéntesek.
Bővebb infó »
 

október 30, vasárnap, 19:00
Halloweeni ingyenes kertmozi a Budapest Gardenben


Hátborzongatóan izgalmas és különleges estével várják a filmrajongókat október 30-án, vasárnap este a kertmoziban!
Ezen az őszi estén egy igazi ünnepi klasszikust, a Halloweent (2018) vetítik a mozivásznon!
Mint a szervezők megjegyzik, a nézők kizárólag a történettől lesznek libabőrösek, mert forralt borral, teákkal, különleges horrorisztikus Halloween italokkal és persze az elengedhetetlen popcornnal fűthetik majd magukat.
Vetítés kezdete: 19:00

Fontos tudnivalók:
- A vetítések teljesen ingyen látogathatóak, a kertmoziban, ezért előre helyet foglalni nem lehet.
- A vetítést sátorban tartják, azért érdemes melegen öltözni.
- Eső, vihar esetén a vetítés elmarad.
Bővebb infó »
 

október 28. péntek, 15:00-től
Tökfesztivál a Hunyadi téren


- Délután 3-kor kezdődik a tökfaragó verseny, a legkreatívabb tököket díjazzák (a tököt a szervezők biztosítják, de szerszámot nektek kell vinni)
- Délután 4-től Juhász Laci és a "Zenegyerekeknek" fokozza a jókedvet
- 5-től "A töklevesen túl": Magyarország legnépszerűbb gasztrobloggere, Mautner Zsófi (Chili & Vanília) süt, főz
- Este 7-től a Lángoló Leguánok tűzzsonglőrködésében lehet gyönyörködni
A belépés ingyenes!
Bővebb infó »
 

október 28. péntek, 17:00-21:00
Halloween a Füvészkertben


Tervezett programok:
- Tök szépségverseny. Hozd a faragott tököt, és nevezd be a versenyre, értékes nyereményekért. A bírálóbizottság elnöke: Kiszel Péter főkertész.
- Mesekuckó: Rémmesék Szurovecz Kitti írónővel 17.30-19.30 óra között
- Virágjóslás
- Vámpírvadászat-nyeremény növényért
- Kézműves gyerekfoglalkozás
- Kobold lámpással a Pálmaházban -vezetés a sötétben
- Boszorkányteák kóstolója
- Seprűlovaglás, boszorkány illetve varázslóseprű verseny, akadálylekűzdés *(szabályokat lásd lent)
- Zsákbamacska
- Rémségek ösvényén
- Dobozban matatás
És még sok-sok meglepetésprogram.

halloween programok

Árak:
Felnőtt jegy: 3900 Ft
Gyerekjegy, 14 éves korig: 1500 Ft
Jegyek csak online vásárolhatóak, a készlet erejéig.

FRISSÍTÉS: Bár a szervezők szerint minden jegy elkelt, érdemes felkeresni a Füvészkert Facebook-oldalát, mert van, aki betegség miatt árulja a már megvásárolt jegyét.
Bővebb infó »


október 29. szombat, 10:00 órától október 30. vasárnap, 21:00 óráig
Halloweeni gyerekprogramok az Etele plázában


Kihagyhatatlan ünnepi programokkal készülnek a halloweeni hétvégére a bevásárlóközpontban. Október 29-30. között a hozzájuk látogató gyerekeket az alábbi programokkal várják:
- az Alma együttes halloweeni koncertje
- gyerek arcfestés
- csillámtetoválás
- tematikus kifestők
- lufihajtogatás
Bővebb infó »

Címkék: halloween, hosszú hétvége, hosszú hétvége programok

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Új játszótér Budapesten: A Reformkori Széchenyi Játszótéren van Lánchíd, Fogaskerekű és gőzhajó is
Új játszótér Budapesten: A Reformkori Széchenyi Játszótéren van Lánchíd, Fogaskerekű és gőzhajó is

Reformkori Széchenyi Játszótér: Különleges játszóteret adtak át a napokban a 12. kerületben, a Hollósy Simon utcában található játszótér a reformkor jellegzetes épületeit és fejlesztéseit ismerteti meg a gyerekekkel.

tovább a cikkre
Ingyenes programok esős időben, gyerekkel: Ide menjetek a hétvégén, ha ki akartok mozdulni - Benti és kinti programtippek
Ingyenes programok esős időben, gyerekkel: Ide menjetek a hétvégén, ha ki akartok mozdulni - Benti és kinti programtippek

Nemcsak a Müpa ingyenes családi sorozata tér vissza két és fél évnyi szünetet követően, de a hétvégén lesz látványos kosárlabda-bemutató, őszköszöntő fesztivál és a Kulturális Örökség Napjait is most tartjuk.

tovább a cikkre
Libegők éjszakája 2022 ősz: Próbáld ki az éjszakai libegőzést szombaton - Mutatjuk a helyszíneket és programokat!
Libegők éjszakája 2022 ősz: Próbáld ki az éjszakai libegőzést szombaton - Mutatjuk a helyszíneket és programokat!

A júliusi Libegők Éjszakája után idén már másodszor kerül sor a népszerű rendezvényre, ezúttal szeptember 10-én, szombaton este várják a libegők szerelmeseit.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Paradicsomos burgonya

Paradicsomos burgonya

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1, vagy 2 db paradicsom 6,5 dkg burgonya

Recept:

A paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik).
A krumplit kevés vízben puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és összeforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Így neveld okosan a gyereket: 7 egysoros, nevelő szándékú mondat, ami hatékonyabb minden szidásnál és érvelésnél

vissza vissza