Férfi dúla segíti a kispapákat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Azok a várandós anyák, akik eddig azon izgultak, ki fogja a kezüket fogni szülés alatt, végre fellélegezhetnek. Egy fantáziadús férfi ugyanis olyan vállalkozásba kezdett, amely a kispapa majdnem minden szülőszobai feladatát átvállalja.

Mit csinál a férfi dúla?
Míg a női dúlák érzelmi támogatást adnak a szülő nőnek, addig férfi megfelelőjük gondoskodik arról, hogy készüljön elég fénykép, a nagy hír meg legyen osztva a Facebookon, és minden rokon kapjon SMS-t is a gyermek érkezéséről. Mindezért John felel, aki inkognitója megőrzése céljából nem kívánja felfedni a teljes nevét.


Honnan jött az ötlet?
A Daily Mail érdeklődésére a következőképpen magyarázta az ötlet létrejöttét: „Akkor kezdett érdekelni a téma, amikor a feleségem 33 hetes terhes volt, és dúlát kerestünk a számára. Megérintett e hivatás szépsége, és eszembe jutott, hogy jó lenne, ha valaki a gyermek születése körüli apró feladatok elvégzésében is segítene.”

Mit csinál a dudela, vagyis a férfi dúla?
A „dudela”, vagyis „haver dúla” vállalja, hogy még a szülés előtt egyezteti a szülőkkel az elküldendő üzenet szövegét, a gyermek megérkezése után pedig sorra járja a közösségi oldalakat, válaszol az üzenetekre, és odafigyel, hogy mindenki értesüljön az eseményről. A sporteredményeket is nyomon követi, hogy az apuka egyetlen gólról se maradjon le, amíg a szülőszobában segíti a feleségét.

Saját szórakoztatására találta ki
John eredetileg a saját szórakoztatására hozta létre a hirdetését az UrbanBaby nevű oldalon, néhányan azonban benne látják annak biztosítékát, hogy párjuk tényleg az ő támogatásukkal lesz szülés közben elfoglalva.  Igaz, felkérést még nem kapott, reklámjának egyik kommentelője már megkérdezte: vajon panaszkodik-e majd az apuka helyett, hogy nem alszik a gyerek éjjel, az asszony pedig szülés óta nem hajlandó a szexre, vagy ezt már mindenkinek magának kell megoldania?


Forrás: medipress

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.01.19