Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Hogyan segít az asztrológia? - Szülők Lapja

Hogyan segít az asztrológia?


Az asztrológia a horoszkópelemek jellemzőinek és összefüggéseinek tapasztalati úton történő megismerésén alapuló tudomány, amelynek célja, hogy feltárja a meghatározott helyet és időpontot jellemző energiaminőségeket, valamint ezek változását.

Szerző: Szigetiné Nagy Tímea
2012-07-31
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

hirdetés

MÉG NINCS MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉK GYERMEKED SZÁMÁRA?

Szerezz be mindent egy helyen. Több ezer játék, korcsoportok, márkák, típusok szerinti keresés
KATTINTS MOST, HOGY MÉG IDŐBEN MEGÉRKEZZENEK  >>

vonal

[x] hirdetés

Azt, hogy ez a bonyolult mondat egészen pontosan mit is jelent, az elkövetkezendő cikkekben fogom kifejteni, elöljáróban csupán néhány gondolatot érintenék.

Hogyan befolyásolják az égitestek az életünket?
Manapság már nagyon kevés asztrológus meggyőződése az, hogy az égitestek valós, fizikai módon hatnak ránk, és így befolyásolják életünket. Könnyen belátható, hogy a bolygók – nem is beszélve az asztrológiai szempontból jelentőséggel bíró állócsillagokról – olyan felfoghatatlanul távol vannak tőlünk, hogy a közöttük és az emberek között fennálló gravitációs vagy mágneses kölcsönhatás gyakorlatilag elhanyagolható. Hogyan lehetséges hát mégis, hogy az elmúlt évezredek során sikerült feltárni és szívós munkával tudományos szintre vinni azon összefüggések rendszerét, amely az égi dolgok és a Földön tapasztalható események között fennáll?

„Ahogyan fent, úgy lent és ahogyan lent, úgy fent”
– szól az idézet Hermész Triszmegisztosz Tabula Smaragdinájából (Smaragdtábla), egy – valószínűleg a Krisztus előtti hatodik századból származó – ősi feljegyzésben, amelyet sokan az ezoterika egyik alapműveként tartanak számon. A gondolat arra utal, hogy az égi és a földi dolgok között nincs oksági összefüggés, de egyik tükrözi a másikat, és fordítva.

Szinkronicitás
Ezen – a gyakorlat által már megszámlálhatatlan alkalommal igazolt – gondolat a gyökere a szinkronicitás elméletének is, amely azonban már a modern kor terméke. Szülőatyja nem kisebb személy, mint a neves pszichológus, Carl Gustav Jung. Történt egyszer, hogy Jung éppen egy neurotikus hölgy álomanalízisét végezte, amikor a hölgy megemlítette, hogy álmában egy aranyszínű szkarabeuszbogár jelent meg. Rögtön ezután Jung egy koppanást hallott az ablakon, majd amikor kinyitotta, egy zöldarany szkarabeuszbogár esett be rajta. Jung a bogarat a hölgyhöz vitte és a következő szavakkal adta át: “Íme, hölgyem az Ön szkarabeusza!” A történet még megemlíti, hogy a beteg állapotában innentől gyökeres javulás állt be, ami szimbológiailag a szkarabeusz élettel és újjászületéssel kapcsolatos jelentésével is egybevág. Jung nem kevesebbet állít, mint hogy a mások által hagyományosan leírt három jelenségen túl (ezek: idő, tér, okság) létezik egy negyedik, ez a szinkronicitás. Szinkronjelenségekről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső (archetipikus) esemény egybeesik, egy időben jelenik meg, mint például a páciens álma és a szkarabeusz bogár megjelenése (ezt követően pedig a páciens gyógyulása).

Az asztrológia működése
Az asztrológia kutatja és alkalmazza a szinkronicitás összefüggéseit, alaptételnek tekintve, hogy minden hely és pillanat (idominőség) - így pl. a születés pillanata is - leírható egy egyedi energiaminőséggel (állapottal), ezt az energiaminőséget - amelyet az égbolt egyfajta rendszerben, "szinkron módon" leképez - pedig az asztrológia a csillagos ég évezredeken át tartó megfigyeléséből leszűrt tapasztalatok segítségével képes ember által értelmezhetővé, megfoghatóvá tenni. Tehát nem pl. a Jupiter az, ami befolyással van az ember életére, hanem a Jupiter - mint a rendszer egyik eleme - segít értelmezni azt az összetett szimbólumrendszert, amit az asztrológia használ, és amiből kideríthető, hogy az egyén születésekor, vagy egy más, megadott időpontban miféle energiák voltak jellemzőek az adott helyen, és azok miképpen képeződhettek le az alanyban. A szinkronicitásból az is adódik, hogy a kapcsolat kétirányú, következésképpen ha a csillagászat eredményeit felhasználva ki tudjuk számítani, hogy egy adott időpontban az égitestek miképpen fognak állni (márpedig erre jó ideje képesek vagyunk, akár ezer évekre előre is), abból következtetéseket tudunk levonni a szóban forgó eseményekre, az akkor jellemző energiaállapotokra. Ez az asztrológia működésének alapja dióhéjban.

Hogyan segít az asztrológia?
Az asztrológia jóslás tehát annyiban, amennyiben az a fentiekbol következik, de nem jóslás olyan értelemben, hogy alkalmatlan afféle konkrét kérdések megválaszolására, mint „mik lesznek a lottó nyertes számai" vagy "esni fog-e az esküvőm napján". A felelős asztrológus soha nem késlekedik rámutatni az egyén szabad akaratának fontosságára, és arra, hogy a csillagok nem mondják - és nem is mondhatják - meg, hogy mi fog történni. Az asztrológia ellenben segíthet megismerni önmagunkat, és megmutathatja, hogy azon sok-sok választási lehetőség közül, amelyek rendelkezésünkre állnak, melyik kecsegtethet jobb eredménnyel, mely úton elindulva érhetjük el célunkat.


Babahoroszkóp >>
Szülőhoroszkóp >>
Szerelmi horoszkóp >>

Címkék: asztrológia, horoszkóp

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Te hiszel a horoszkópban?

„A Rákok ma összetűzésbe keveredhetnek munkatársaikkal, és jobban teszik, ha óvatosan bánnak pénzügyeikkel.”

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Spenótos sült tészta

Spenótos sült tészta

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 400 g mélyhűtött spenót 300 g darált sertéshús 100 ml tejszín 1 kisebb fej vöröshagyma fehérbors 10 ml olaj fokhagyma jódozott só 500 g masni tészta 100 g reszelt sajt

Recept:

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, átpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve megpároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük egy kevés borssal. Mikor majdnem megpuhult, hozzáadjuk az előre kiolvasztott spenótpürét,(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

146 szuper könyv karácsonyra 3-12 éves gyerekeknek

vissza vissza