Szőlőhegyi présházban segédkeztek egy nehéz szülésnél a mentők

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egy nehezen megközelíthető szőlőhegyi présházban, gyertyafény mellett küzdöttek egy újszülött életéért a mentők kedd hajnalban a Baranya megyei Gyód településen - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

(Képünk illusztráció)
  

Alig talált oda a mentő
A közlemény szerint a segélyhívás kevés információt tartalmazott, s a helyszínre riasztott mentőkocsi személyzetének már a betonúttól másfél kilométerre lévő épület megtalálása és megközelítése is komoly nehézséget okozott. A mentők a felázott talajon, egy a GPS által nem jelölt úton jutottak el az épületig. A helyszínen kiderült, hogy nincs idő a kórházba szállításra, a gyermek a présházban született meg.
   

A baba segítségre szorult
Az újszülött rossz egészségi állapotban jött világra, ezért az alapszintű mentőegység tagjai lélegeztetést, oxigénpótlást alkalmaztak, s közben az anyát is igyekeztek megfelelően ellátni. A segítségül küldött esetkocsi és speciális koraszülöttmentő is nehezen, félórás küzdelemmel jutott el a helyszínre, de ezalatt - a nehéz körülmények ellenére - a mentőápolónak és mentőgépkocsi vezetőjének sikerült az újszülött állapotát stabilizálnia.
  

Az újszülött kisfiút és édesanyját a klinikára szállították - írta a szóvivő.


Forrás: mti

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.10.03