Horoszkóp - 2013. március

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Nézd meg mit ígérnek számodra a csillagok ebben a hónapban! Hogyan alakulnak kapcsolataid? Kos (március 21. - április 20.)
 A Kos jegyében jelenleg tartózkodó Uránusz, és előbb a Hold, majd a Nap és a belső bolygók átvonulása során keletkező fényszögek határozzák meg döntően a jegy szülötteit érő planetáris hatásokat ebben a hónapban. Március első napjaiban a Hold némi belső bizonytalanságot okozhat, olyan érzéseket keltve, mintha a Kos útelágazások sokaságához érkezett volna, mely utak közül némelyik látszólag a homályban folytatódik. Kétségkívül nem a legszerencsésebb időszak ez, és a Kos talán akkor jár a legjobban, ha a legkisebb kockázattal fenyegető megoldást választja. Az érzelmi élet mozgalmasabbá válására 12-ig kell várni, amikor a Mars belép a jegybe, és szorosan követi a Hold is. Sajnos a Vénusz és Mars együtthatása rosszul is elsülhet, és beletelhet egy kis időbe, amíg a Kos minden nézeteltérését el tudja simítani partnerével. 28-a és 29-e körül, amikor a Nap, a Vénusz és a Mars az Uránusszal egyetemben együttállásba kerülnek, egészen váratlan fordulatok tehetik izgalmassá az egyedülálló Kos romantikus viszonyait, ehhez persze egy olyan ember közelsége is szükséges, aki képes elviselni sűrűn változó kedélyállapotait.


Bika (április 21. - május 20.)
Ha a Bikák március elejét döcögősnek érzik, mintha ólomsúly nehezedne vállaikra, tekintsenek az égre (vagy olvassák el e sorokat…), mert bizony nem kizárt, hogy a Hold és a Szaturnusz nem éppen kedvező energiaminőségeinek eredőjét érzékelik. Az első dekád vége, azaz 10-e és 11-e környéke azért lehet érdekes, mert a Hold a Halakon áthaladva alaposan megkavarja az állóvizet, ami a Bikákat közvetlenül nem érinti ugyan, de a többi jegy képviselőit annál inkább, ezért ha a jegy szülötte úgy érzi, hogy „itt mindenki megbolondult”, talán nem is jár olyan messze az igazságtól. Égi kísérőnk 15-én halad át a jegyen, és kerül szembenállásba a Szaturnusszal, ami múló letargiát, motiválatlanságot okozhat, de szerencsére akadnak inspiráló planetáris hatások is. Ha a Bika be szeretne iktatni egy kis pihenést a programjába, jól teszi, ha azt a harmadik dekád elejére időzíti, pont mielőtt a Hold visszatérne hó eleji kiinduló helyzetébe.


Ikrek (május 21. - június 21.)
Az Ikrek március hónapját továbbra is a Jupiter jelenléte határozza meg, amelynek energiaminőségeit mostanra már bizonyára világosan megtapasztalhatták a jegy szülöttei. Ez a nyugodt erő elsősorban a munkahely és a karrierépítés dolgában jöhet kapóra, de ha más planetáris hatásokkal egészül ki, akkor jótékony energiáit kiterjesztheti. Ilyen alkalmak kínálkozhatnak ebben a hónapban a Plútó és a Szaturnusz segítségével, amely higgadtságot, és egyfajta átszellemült, a mindennapok szürkeségéhez képest emelkedettebb, nagyobb távlatokba tekintő gondolkodásmódot kölcsönözhet az Ikreknek. Környezetében sokan kereshetnek segítséget és útmutatást, ezért ne lepődjön meg az Ikrek, ha többen is megérzik az ezen bolygóhatások nyújtotta, szinte sugárzó magabiztosságot, és ösztönösen is hozzá fordulnak. Március 7-e körül fedezhető fel esetleg átmeneti zavar, amikor a Nap és a Halakban álló belső bolygók diszharmonikusan viszonyulnak a Jupiterhez, de ez az időszak nem tart tovább néhány napnál.


Rák (június 22. - július 22.)
A hónap első hete nagyon hasonló lesz a Rák jegyűek számára, mint február utolsó hete volt: viszonylag zavartalanul, planetáris hatások szélcsendjében tevékenykedhetnek, folytathatják megkezdett munkájukat, hozhatják meg döntéseiket. Március 7-én szembenállásba kerül az uralkodó Hold, és egyben együttállásba a Bakban álló Plútóval. Átmeneti nehézségeket, múló fizikai gyengeséget hozhat ez az állapot, amely szerencsére nem tart sokáig. A legmeghatározóbb bolygóközi események 20-án és 21-én következhetnek be a jegy szülöttei számára, e dátum egyébként több jegy tekintetében is vízválasztó lehet ebben a hónapban. Ahogyan a Kosba együtt belépő Vénusz és Nap a Rákban álló Hold szempontjából diszharmonikussá válnak, a jegy szülöttje jól teszi, ha élete azon területeire összpontosít, amelyeket minden tekintetben irányítása alatt tart, és nem hagyatkozik mások segítségére ezen időszak alatt. Ez magában foglalja a konfliktusok lehetséges kerülését is, amelyek most parázs vitákat szülhetnek, és amelyekből egyáltalán nem biztos, hogy a Rák kerül ki győztesen. A Vénusz és a Mars összjátéka egyébként arra is utal, hogy a párkapcsolatban élő Rákok könnyebben kerülhetnek súrlódásokba partnerükkel, ezért célszerű lehet a szokásosnál is több türelmet és megértést erőltetniük magukra.


Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
Az előző időszakban csak nagy üggyel-bajjal elhárítható érzelmi zűrökért felelős, Vízöntőben álló Vénusz továbbhalad égi útján, így az Oroszlánok egy lényegesen kiegyensúlyozottabb hónapra számíthatnak. Sokkal finomabb és kevésbé direkt planetáris energiák hatják át ezt az időszakot, mint például a Jupiter és a Szaturnusz harmóniája. Karrier ügyekben az Oroszlán néhány látszólag apró, de a későbbiek szempontjából meghatározó eredményt érhet el, de a bolygók ezúttal nem kínálják ezüst tálcán a sikert, azért (mint legtöbbször) a jegy szülöttének keményen meg kell dolgoznia. A feltételek szerencsére adottak lesznek. Ha pozitívan viszonyul másokhoz, önzetlen segítséget ajánl fel, vagy más módon támogatja azokat, akik rosszabbul állnak, jó cselekedetei most még hangsúlyosabban pozitív színben tünteti fel az Oroszlánokat, ami később még igencsak javukra válhat.


Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)
A hónap folyamán a szokásosnál nagyobb figyelem összpontosul a Szűz jegy képviselőire. A magabiztos személyiségű Szüzek számára ez jó alkalom lehet a kiemelkedésre, a szerényebb, kevésbé magabiztosak azonban lehet, hogy inkább visszavonulnának belső kis világukba, mert annyira hajlamosak önmaguk túlzott analizálására. A planetáris helyzet adott: a Halak jegyében található Nap március 20-ig szembenállásban van a Szűzzel, mielőtt továbbhaladna a Kos jegyébe. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy vannak más energiák is, amelyek befolyásolhatják a hónap alakulását, itt van mindjárt a Mars, amely 12-én lép ki az oppozícióból, és ezidőtájt az ellenkező nem köreiből, de azon belül is különösen a Mars által befolyásolt jegyűek közül érkező személlyel támadhat konfliktusa. Hasonló, de talán nem ennyire kifejezett energiaminőségek hatják át a hónap 22-e környékét is, amikor a Vénusz is kilép a szembenállásból. Az egész hónapra érvényes lehet, hogy tanácsot csak akkor adjon, ha nagyon fontos személy kéri, és az feltétlenül szükséges.

 
Mérleg (szeptember 24. - október 23.)
Csendesen, nyugalmasan indul a hónap a Mérlegek számára, de már egyáltalán nem biztos, hogy ilyen lesz a befejezés is. Szerelmi és karrier ügyekben kellemetlenkedő, bosszantó személyek feltűnése kavarhatja fel az állóvizet. A Kosban álló Uránusz oppozíciója miatt a hónap első két hetében azon kaphatják magukat a Mérlegek, hogy még akkor is ábrándokat szövögetnek, amikor valóban fontos tennivalók gyűltek már össze. Elképzeléseiket, nagy terveiket ezidőtájt hiába is próbálnák megosztani másokkal (hacsak nem egy másik Mérleggel), valószínűleg süket fülekre találnának, így talán jobb is, ha megőrzik őket egy későbbi, alkalmas időpontra. A Mars szembenállásba kerül 12-én, ezzel pedig elindulhat egy olyan folyamat az idősebb férfi kollégák esetleg családtagok részéről, amellyel megpróbálhatják rákényszeríteni akaratukat a jegy szülötteire. Az ellenkező nemmel folytatott kapcsolat viharfelhői is ekkor kezdhetnek először feltűnni. A harmadik dekád kezdetén ehhez társul még a Nap és a Vénusz is, amely sok félreértéssel járó bajok okozója lehet. A hatások csúcspontra 27-én, a teliholddal érhetnek, amikor is fokozatos lecsengésbe kezdenek.


Skorpió (október 24. - november 22.)
A legutóbbi hónap váltakozó kedélyállapotai után kiegyensúlyozottabbnak ígérkezik a március a Skorpiók számára. A Szaturnusz erőforrásaiból merítve több apró, de fontos döntés meghozatalára nyílhat lehetőség, amelyek hasznai csak később kezdenek majd kamatozni. A dolgozó Skorpiók számára minden adott lehet a munkahelyen, hogy jó benyomást tegyen feljebbvalóira, a megbízhatóság és precizitás légkörét építve ki maga körül. Átsugároznak ezek az energiaminőségek a hétköznapok többi területére is: a barátok, a családtagok most még nagyobb nyíltsággal és bizalommal fordulhatnak ügyes-bajos dolgaikkal a jegy szülöttei felé. A Nap és a Szaturnusz harmadik dekád kezdetén kialakuló fényszöge megtörheti ezt a harmóniát, ezért a Skorpió jól teszi, ha igyekszik a hónap első felében letudni minden fontos teendőt, vagy legalábbis annyit, amennyit csak lehet.


Nyilas (november 23. - december 21.)
A belső bolygók zavaró hatásai nélkül a Nyilasok maradéktalanul kiaknázhatják a Jupiterben rejlő energiákat a hónap folyamán. Célszerű úgy intézni a dolgokat, ha lehet, hogy a Nyilas ötvözze önnön felfedező vágyát a legnagyobb planéta tudást és gyarapodást hozó energiaminőségeivel. Induljon felfedezőútra, vágjon bele új dolgokba, kezdjen el tanulni, kössön új ismeretségeket, keressen fel ismeretlen helyeket, mert a tudás most elhintett magvai kétszeres gyorsasággal szökkennek szárba, és bő termést hozhatnak. 24-én (és azután) a Plútó és a Szaturnusz fényszögei tompíthatják ezeket a pozitív hatásokat, jobban mondva olyan irányba tolhatják el, ami már inkább az egyén saját, belső, spirituális gyarapodásával lehet kapcsolatos, sem mint gyakorlatias ismeretek megszerzésével. Nem kizárt, hogy olyan emberrel kerül ismeretségbe a Skorpió, akit élénken érdekel a spiritualitás, és így őt magát is fogékonyabbá teszi.

 
Bak (december 22. - január 20.)
Március hónap jellemző bolygóhatásait a Neptunusz és a Szaturnusz együttesen határozzák meg a Bakok számára, és három szóban így foglalhatók össze: irányítás mindenek felett. És valóban, a Plútó által is befolyásolt Szaturnusz most olyan késztetést hozhat létre a jegy szülötteiben, hogy minden pillanatban mindent kézben kell tartaniuk, ezért hajlamosak lehetnek szeretteikkel (de elsősorban kollégáikkal) olykor a szokásosnál keményebben bánni, és meglátásaikat élesebben megfogalmazni. Nem mindenkinek van ez ínyére, de szerencsére a kontroll iránti vágy elsősorban saját magán mutatkozik meg: sokkal jobban kezeli a rázósabb szituációkat a munkahelyen és a magánéletben egyaránt, és ha az elmúlt időszakban kissé vékonyabbra fogyatkozott volna a pénztárcája a kelleténél, akkor az anyagi helyzetét is stabilizálhatja az öntudatos Bak. Ha vannak halogatott házkörüli teendői, hála a nagyobb önfegyelemnek, most be tudja szuszakolni szoros időbeosztásába ezeket is, és a hónap végére megpihenhet. Szerencsére a bolygók is támogatják ezt, 20-án elmozdul a Nap a Vízöntőből, és több értelemben is megszűnik az a fajta merevség vagy feszesség, amely a jegy szülötteit a hónap nagyobb részében meghatározta.

 
Vízöntő (január 21. - február 19.)
A Nap és a belső bolygók zavaró hatásainak enyhülésével a hangulatok háborgása is alábbhagyhat a Vízöntők számára. Jó alkalom lehet ez a Vénusz és Mars „húzd-meg-ereszd-meg” hatásai által ejtett kapcsolati (például párkapcsolati) sebek begyógyítására. Ha őszinte vallomásra készülne a jegy szülötte, azt jó még a hónap legelején megtenni, mert a Hold március 8-án belép a jegybe, és rögtön fényszögbe is kerül a Skorpióban álló Szaturnusszal és az Ikrekben tartózkodó Jupiterrel, és érzelmi téren ez kissé elhomályosíthajta a Vízöntő ítélőképességét. Néhány napig mindenesetre szerencsés lehet kerülni az érzelmileg rázósabbnak ígérkező helyzeteket. Nagyjából két héttel később, amikor a Hold az Oroszlánban foglal helyet, egy igen szép égi együttállásból meríthet erőt a Vízöntő, amikor 23-án saját jegye egy tökéletes ötszög talapzatán, égi kísérőnk pedig annak csúcsán áll. Munkával és pénzügyekkel kapcsolatos döntéseket ha lehet, ekkor a legszerencsésebb meghozni.


Halak (február 20. - március 20.)
A Nap jelenléte a jegyben, mielőtt 20-án elhagyná azt és szimbolikusan újra kezdené égi vándorlását a zodiákus mentén, lehetővé teszi a Halak számára, hogy összpontosítsák erőforrásaikat céljaik elérése érdekében. Szükség is lehet erre, mert a Vénusz és a Mars közelsége párkapcsolati téren sok bonyodalomért lehet felelős a hónap első heteiben. Március 12-én, amikor a Mars a Kos jegyébe lép, ez a hatás jelentősen enyhül szerencsére. 11-én még számottevő lehet az újhold jelenléte is a Halakban, amely befelé fordulástól váratlan kitörésekig terjedő hangulatváltozásokért lehet felelős az arra érzékenyebbek esetében. A Mars távozásával a Halak erőt meríthet a Nap és a Vénusz, illetőleg a Merkúr és a Neptunusz harmonikus fényszögkapcsolataiból, amely a társtalan Halak számára szinte villámgyorsan új ismeretségeket hozhat, a meglévő kapcsolatokat pedig megerősítheti. Miután a Nap és a Vénusz elhagyják a jegyet, kicsit megint szürkévé és rutinszerűvé válhatnak a dolgok, melyek folyásának elsősorban a Merkúr ad majd szaporább ütemet a jövő hónap elejéig.

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2013.03.11