Megszületett a hóban elakadt kismama babája

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013. március 14-én éjszaka segélyhívás érkezett Bodajkról egy várandós asszonytól. A kismamánál - akinek hasában lévő magzata farfekvéses volt - megindult a szülés, és a szélsőséges időjárás miatt nem tudott elindulni a kórházba. 2013. március 14-én éjszaka segélyhívás érkezett Bodajkról egy várandós asszonytól. A kismamánál - akinek hasában lévő magzata farfekvéses volt - megindult a szülés, és a szélsőséges időjárás miatt nem tudott elindulni a kórházba. Így a rendőrökből, a Katasztrófavédelem munkatársaiból, illetve a Mentőszolgálat orvosából és ápolóiból álló mentőegység a hölgy segítségére indult.  



Komoly szervezőmunka kellett a kismama kórházba szállításához
A hóhelyzetre tekintettel ehhez összefogásra volt szükség a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, valamint a Mentőszolgálat és a MÁV munkatársai részéről. A kismama mentéséhez több irányból indultak mentőegységek.

Végül a Katasztrófavédelem Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó Egysége szállította a hölgyet a bodajki vasútállomásra, ahonnan a MÁV egyik mozdonya vitte Székesfehérvárra. A megyeszékhelyi vasútállomáson már mentő-gépkocsi várta, ami azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította.



Egyedül nem tudta volna megszülni a babát
Mivel a baba farfekvéses volt, így az anyukája segítség nélkül nem tudta volna világra hozni, császármetszésre volt szükség.


A baba és a mama is jól vannak
A kismama 07 óra 37 perckor császármetszéssel hozta világra egészséges fiúgyermekét, aki 2800 grammal, 50 centiméterrel született, és a Zoltán nevet kapta. A kisfiú és az anyukája is jól vannak.


Forrás: Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság
Képünk csak illusztráció!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.03.16