Ötös ikrek születtek - 4 kisfiú és egy kislány

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Azért igazán különleges az ötös ikrek születése, mert a babák természetes módon fogantak, nem mesterséges megtermékenyítéssel. Június 2-án egy prágai kórházban jött világra a 4 kisfiú és az 1 kislány. Csehországban korábban csak mesterséges megtermékenyítés eredményeként születettek ötös ikrek. Most először fordult elő az országban, hogy természetes úton foganjon egyszerre ennyi baba. Annak az esélye, hogy ötös ikrek foganjanak beavatkozás nélkül, nagyon csekély, mindössze 1:50 millióhoz.

A szupermama
Az édesanya, a 23 éves Alexandra Kinova, szupermamaként került a cseh hírek középpontjába. 4 kisfiúnak és egy kislánynak adott életet tegnap. A babákat a terhesség 31. hetében császármetszéssel segítették a világra, súlyuk 1050 és 1350 g közötti. A csöppségek a Daniel, Michael, Alex, Martin és Terezka nevet kapták, melynek kiválasztásában 4 éves bátyjuk is segített a szülőknek.

Titokzatos terhesség
A terhesség korai szakaszában még csak ikrekről beszéltek az orvosok, márciusban már 4 babát is láttak a vizsgálatokon. Az, hogy öten vannak, csak nem olyan régen, áprilisban derült ki. A babák neme viszont csak a szülés pillanatában lett látható, kettőjükről ugyanis nem lehetett megállapítani az ultrahangvizsálatokon sem, hogy kisfiú, vagy kislány. A szülést egy nagylétszámú orvosi csapat kísérte végig, felkészülve az esetleges komplikációkra is, de minden rendben zajlott.

Nehéz körülmények
A család elég kevés pénzből gazdálkodik, nehéz anyagi körülmények között élnek. Milovice városa - ahol a 8 tagúra bővült család él - igyekszik támogatni a családot. Nagyobb lakást akarnak biztosítani nekik, valamint segítőket, aki a babák ellátásánál tudnák levenni a szülők válláról a feladatok egy részét.
A lakosság is segít: babakocsit, babaruhákat, egyéb babaholmikat gyűjtenek és küldenek a család számára.



A babákról és a szülésről készült képeket itt tudod megnézni >>

Forrás: bbc

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.06.03