Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > A fotó, amitől megszakadt a szülők szíve - Szülők Lapja

A fotó, amitől megszakadt a szülők szíve


Anne Belanger, meglátva a másodikos fia osztályképét, szomorúan rakta vissza a képet a borítékba.

Szerző: Szülők lapja
2013-06-22
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A képen a gyerekek 3 sorban állnak, közöttük áll a tanító néni is, a kép jobb szélén pedig, az osztálytól teljesen elkülönülve, kerekesszékben ül Anne kisfia, Miles, aki izomsorvadásban szenved. A képen jól látható, ahogy a kisfiú próbál közelebb hajolni a többiekhez, hogy ő is a közösség tagja lehessen. Pedig ez a fizikai távolság kihangsúlyozza, hogy a sérült gyermek nem része a csoportnak.

A fotó, amitől megszakadt a szülők szíve

Miles 13 hónapos volt, amikor diagnosztizálták a betegségét. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a fiuk soha nem fog járni. Miles azóta tolószékben ül, rengeteg kihívással szembesült már. Éppen ezért még fájóbb, hogy láthatóan így kizárták a csoportból.

Bevonták a médiát
Az anya elmondta a helyi médiának, hogy nem bírja elviselni, amit a képen lát: Mennyire szeretne az osztályhoz tartozni a kisfia, mégis kiközösítik. Az édesapa hozzátette, őt még jobban zavarja az, hogy a fia láthatóan boldog a képen. Úgy gondolta, hogy ez még a kisfiú ártatlanságával magyarázható. Az apának viszont szinte megszakadt a szíve, ahogy meglátta a fotót.

A szülőket még boldogtalanbbá tette a tudat, hogy a képet felnőttek készítették, ők irányították a gyermekek elhelyezkedését. Nekik pedig tudniuk kellett volna, hogy milyen kegyetlen döntést hoztak. Bár a szülők elhatározták, hogy soha nem mutatják meg ezt a képet a fiuknak, nehogy felkavarják a kis 7 éves érzéseit - ám ez nem azt jelentette, hogy a képet titokban akarták tartani.

Harc a Facebookon
A fénykép pár nap alatt bejárta az egész világot az interneten, felhívva a figyelmet arra, hogy sokan még mindig hogyan kezelik a fogyatékos gyermekeket. Fokozott odafigyelésre lenne szükség. Legyenek az emberek érzékenyek, de ne emeljék ki a különbségeket, hanem próbálják meg elfogadni azokat!

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Izgulsz, hogy minden rendben legyen a babavárás alatt? Szeretnél mindent megadni az egészséges fejlődéséhez?  Kattints ide, és nézd meg, hogy mit tehetsz érte >> 

vonal

[x] hirdetés


Az anyuka kitette a képet a fotós cég Facebook oldalára. A cég azonban törölte a posztot személyiségi jogokra hivatkozva. Természetesen Miles szülei nem hagyták annyiban: kitakarták az osztálytársak arcát és újra feltették a képet a Facebookra.
Közben az iskolába is visszaküldték a felvételt, és kérték, hogy ezt semmisítsék meg. Amikor az igazgató meglátta a fotót, rögtön felvette a kapcsolatot a fotósokkal. Mint mesélte, a cég először nem látott semmi rosszat a képen - beletelt egy kis időbe, mire felfogták, hogy mi a hiba.

Nyertek a szülők
Végül a fotós cég elismerte, hogy hibáztak, amikor Milest a többiektől olyan távol helyezték el, és beleegyezett, hogy új képet készítsenek az osztályról. Íme az eredmény!

A fotó, amitől megszakadt a szülők szíve

Ezúttal az első sorban ül Miles, kerekesszék nélkül. Arcán fülig érő mosoly. Fantasztikusan boldognak tűnt. Amikor szülei megmutatták a képet Miles-nak, csak annyit mondott: Óhh, mama, ez annyira jó!

Forrás: adelaidenow.com.au
Fotó: Facebook

Címkék: fogyatékos gyermek, fotó, osztály, kiközösítés, kerekesszék, egyenlő bánásmód

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Áprilistól egyszerűbb lesz a magasabb összegű családi pótlék igénylése

Áprilistól egyszerűbb lesz a magasabb összegű családi pótlék megállapításához szükséges igazolás kiállításának rendje.

tovább a cikkre
Magasabb összegű családi pótlék tartósan beteg gyermek után

Kinek jár a magasabb összegű családi pótlék?
Hogyan kell igényelni a magasabb összegű családi pótlékot?
Mennyi az összege?
Milyen orvos adhatja ki az igazolást?

tovább a cikkre
Korai fejlesztéssel foglalkozó intézmények

Tapasztalatunk szerint a gyermekek fejlődése szempontjából az a jó, ha a családok lehetőségeikhez mérten (idő, anyagiak, utazás, elérhetőség) egymással párhuzamosan, vagy különböző életszakaszokban más-más módszert kipróbálva, de minél több eszközt, módszert, megközelítést alkalmaznak, vesznek igénybe a gyermek fejlesztése érdekében.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Levesek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g burgonya 30 g sárgarépa só

Recept:

A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Így segítheted a gyerek beszédfejlődését: 7 szuper játék a hangképzés, szókincs, memória fejlesztésére

vissza vissza