Karrier és asztrológia

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Milyen munka illik hozzád a horoszkópod alapján? Melyik állatövi jegy milyen szakmában teljesedhet ki? Az asztrológia segíthet a pályaválasztásban, a karrier építésében?
Asztrológia alkalmazása a munkaerő kiválasztása során
Elsősorban a tengerentúlon, de már az öreg kontinensen is egyre elterjedtebbé válik az asztrológia olyan hétköznapi célú alkalmazása, mint a munkaerő kiválasztása. Mielőtt bárki felháborodna ezen, természetesen le kell szögezni, hogy korántsem arról van szó, hogy a HR-es kolléga minden más szempontot mellőzve, tisztán az illető radix képlete alapján tenne javaslatot valaki pályázatának elfogadására, vagy elutasítására, csupán arról, hogy a pályázó személyiségprofiljának összeállításakor ezt a faktort is számításba veszik. Mégis, nagyon fontos mérföldkő ez, hiszen az asztrológia szépen, lassan elkezdi visszanyerni tudományos elfogadottságát, és meg tud szabadulni a 20. század materialista világképe általi megbélyegzettségtől.
 
Megállapítható valaki horoszkópjából a számára ideális munka?
A fentiek alapján adja magát a kérdés: vajon tényleg megállapítható valaki horoszkópjából a számára ideális munka? Az asztrológus a születési képlet elemzése során - elsősorban a X. Ház planétáinak, azok fényszögeinek, másodsorban a munka szempontjából fontos jegyeket megtestesítő horoszkópelemek, pl. a Szaturnusz vizsgálatával - meg tudja állapítani, hogy az adott személy számára, személyiségjegyeinél, képességeinél fogva mely hivatások lennének a legalkalmasabbak. A válasz tehát igen, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a horoszkóp ilyen értelmezése figyelmen kívül hagyja a társadalmi lehetőségeket - sajnos nem mindig abból lesznek vezetők, hírességek, akik képességeik folytán arra a legmegfelelőbbek lennének. Ezt a gondolatot észben tartva - és azt, hogy jelen cikk keretei között csupán a zodiákus jegyeinek általános jellemzőire, legalapvetőbb energiaminőségeire hagyatkozhatunk - lássuk, mit ígérnek a bolygók az egyes jegyek szülötteinek a munka, a hivatás terén!
 
Kos és a karrier
A Kos le sem tagadhatná, hogy Tűz-jegy: vibráló személyiségű, lendületes, óriási energiákat képes mozgósítani. Rengeteg ötlete van, és lehetőség szerint mindet meg is szeretné valósítani - most azonnal! Egy Kos semmitől sem retten vissza, ezért a bátorságot, kockázattűrést igénylő munkákban senki sem képes olyan teljesítményt nyújtani, mint ő. Mivel a siker inspirálja, a teljesítmény-alapú díjazás sincs ellenére. Szenvedélyes és magával ragadó személyiségük folytán a média világában is sikereket érhetnek el. A monoton, egyhangú, visszajelzés nélküli, precizitást és hosszú távú odafigyelést igénylő munkák nem valók nekik.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: veszélyes munkák (katasztrófavédelem, honvédség), teljesítmény-alapú, ügynöki tevékenységek, médiaszereplés, politika, hivatásos sportoló.
 
Bika és a karrier
Senki sem képes olyan nyugalommal, türelemmel és megbízhatóan dolgozni az állatöv jegyei közül, mint a Bika szülöttei. Kitartása, tűrőképessége már-már emberfeletti: ugyanazzal a megbízhatósággal és szelíd türelemmel nyálaz át egy egész raktárnyi iratanyagot, amivel a tudást töltögeti egy osztálynyi fékezhetetlen lurkó fejébe. A Bikát az elérhető anyagi természetű javak ösztönzik jobb teljesítményre, számára ezért célszerűbb inkább prémiumcélt meghatározni, mint munkáját utólag jutalmazni. Föld-jegyként abban is nagyon jó, hogy a bonyolult összefüggéseket megértse, és egyszerűsítve továbbadja. Kiváló művészi érzéke ideális háttéremberré teheti a szórakoztatás világában.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: kitartást, aprólékosságot igénylő munkák (könyvelő, mérnök, pedagógus, jogász), jelmez- vagy divattervező, sminkes.
 
Ikrek és a karrier
Az Ikrek sok tekintetben az állatöv legnyugtalanabb jegye, a korlátokat nála rosszabbul talán csak a Nyilasok tűrik. Egy Ikrek szülött számára az olyan hivatás a legmegfelelőbb, amely biztosítja számára a változatosságot és a szellemi kihívást. Amint valami rutinfeladattá válik, az Ikrek jó eséllyel elveszti érdeklődését. Rendkívül jól dolgoznak óriási nyomás alatt is, sokszor egészen elképesztő módon több ember munkáját is elvégezve, ha a feladat kellően izgalmas, és alkalmat nyújt éles elméjük megcsillogtatására. Minden, ami a kapcsolatteremtéssel és a kommunikációval függ össze, alkalmas terep lehet a jegy szülötteinek.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: média (oknyomozó újságírás, riporteri munka, haditudósítás), színészet, tudományos kutatómunka, politika.
 
Rák és a karrier
A Rák jegy az állatövben hagyományosan a Hold energiaminőségeit, a gondoskodó Anyai szerepet, a családot összetartó kohéziós erőt és az érzékeny női lelket testesíti meg. A jegy szülöttei számára azok a hivatások felelnek meg leginkább, amelyek alkalmat adnak rá, hogy ápoló, gondoskodó természetüket kibontakoztassák, amiben az is sokat segít, hogy könnyen hangolódnak rá mások érzelmi rezgéseire. Az önkéntes segítségnyújtás, az egészségügy, az oktatás területén gyakran találkozhatunk Rákokkal, de kevesen gondolnák, hogy jó vezető is lehet belőlük, mivel - anyai ösztöneik révén - megértik, hogy mit akarnak a partnerek és a beosztottak, valamint képesek egyidejűleg több ügyet is kézben tartani. Mivel az otthon által megtestesített értékek nagyon fontosak a jegy szülöttei számára, azt is természetesnek veszik, ha hivatásukat a háztartás vezetésében és a gyermeknevelésben találják meg.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: szociális munkás, orvos, ápoló, pedagógus, HR-es, menedzser, főállású anya.
 
Oroszlán és a karrier
Az Oroszlánok az állatöv vezető személyiségei, akik ugyanolyan természetességgel igazgatnak egy gyáróriást, mint egy kisebb csoportot, vagy akár csak egy család ügyeit. Szenvedélyesek, szeretik a nyilvánosságot és a szereplési lehetőséget, ezért a média világában, a színjátszásban és az egyéb művészetek terén is szép számmal találkozhatunk velük. Nagyvonalú és bőkezű irányítók, akikre mindig lehet számítani - ellenségeikkel ugyanakkor könyörtelenül leszámolnak, ezért beosztottaik általában felnéznek rájuk, üzleti ellenfeleik pedig jobb, ha felkészülnek a legrosszabbra. Mivel magával ragadják a hallgatóságukat, a legkiválóbbaknak pedig tömegek engedelmeskednek, az Oroszlánoknak a nagybetűs Hatalom világa, a politika is természetes terep.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: üzleti élet (vállalkozóként vagy vezető szerepben), művészet (elsősorban előadóművészet), divatvilág, államigazgatás, politika.
 
Szűz és a karrier
Senki sem fordít olyan nagy gondot az apró részletekre, mint a végletekig kritikus Szűz. A jegy szülöttei számára a tökéletességre törekvés éleslátással, briliáns elmével, ugyanakkor bizonyos mértékű szűklátókörűséggel párosul: rendszerint nem igénylik, hogy magasztos célokért dolgozzanak, vagy lássák a teljes képet, megelégszenek azzal, hogy hibátlanul teszik a dolgukat. Az állatöv természetes "szolgálói", a szónak abban az értelmében, hogy nagyon szeretnek másokért dolgozni, de azt nem teljesen önzetlenül teszik. Erősségeik az olyan hivatásokban mutatkozik meg, ahol nem szabad hibázni, és minden apróságnak jelentősége lehet. Rendszerint nem vágynak a rivaldafényre, szeretnek megmaradni szürke eminenciásnak.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: mérnök, könyvelő, műkritikus, fordító, nyomozó, jogász, orvos, hivatalnok.
 
Mérleg és a karrier
A Mérlegek számára az ideális környezet mindig pezsgő, ingerekben gazdag, olyan, amelyben sok alkalom kínálkozik emberi kapcsolatok építésére. A jegy szülöttei abban a hivatásban érzik magukat jól, amely kiegyensúlyozott gondolkodást, érzékenységet, fejlett szociális képességeket kíván meg, és amelyben lehetősége nyílik egy adott problémát több oldalról is megvizsgálni. Sok Mérlegnek vannak művészi adottságai. Ha jól választják meg hivatásukat, kiváló kommunikációs érzékük révén gyorsan a szakma legjobbjai közé emelkedhetnek, legyen az egy "egyszerű" ügyfélkapcsolati munkatársi, egy sok odafigyelést kívánó szerkesztő-riporteri, vagy egy - nem ritkán országok sorsát eldöntő - nagyköveti állás. Igazságérzetük nem ritkán a jogi pálya felé tereli a Mérlegeket.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: diplomata, tanácsadó, előadóművész, jogász, üzletember.
 
Skorpió és a karrier
Csakúgy, mint az élet más területein, a Skorpiónak a munkában is rengeteg bizalomra van szüksége, és elegendő függetlenségre ahhoz, hogy belevigye a szenvedélyességét. A jegy szülöttei képességeiket, nyers erejüket nagyon sok téren hasznosíthatják. Néha egészen kiváló drámai színész válik belőlük, máskor megszállottságukat a tudomány szolgálatába állítják. Sokan érzik úgy, hogy a jegy szülöttei valósággal a veséjükbe látnak. Rendkívüli eltökéltségük, céltudatosságuk - és néha kíméletlenségük - révén vezetői pozícióban is nagyszerűen megállják a helyüket. Mivel nem idegen tőlük a misztikum világa, emellett rendkívül kíváncsi természetűek is, ha megvan bennük az elhivatottság, ezotériával is foglalkozhatnak.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: előadóművész, tudós, üzletember, detektív, fotóriporter.
 
Nyilas és a karrier
A Nyilasok mélyen spirituális emberek, akik számára az elvont eszmék, a filozofikus gondolatok, a vallás különösen nagy jelentőséggel bírnak. Természetüknél fogva nagyon rosszul tűrik a kötöttségeket, a földhözragadt, kicsinyes gondolkodást, ezért hivatást is úgy célszerű választaniuk, hogy az illeszkedjen eszmerendszerükbe - de legalábbis ne legyen ellentétes vele - és tetteikkel lehetőleg valamilyen magasztosabb célt szolgáljanak. A cselekvés szabadsága nagyon fontos minden Nyilasnak. Ha módjuk van vezetői pozícióba kerülni, őszinte, jólelkű és igazságos főnökké válnak, akiket beosztottaik nem félelemből, hanem példamutatásuk nyomán követnek. Nem kedvez ugyanakkor számukra az a munka, ahol gyorsan kell döntéseket hozni, vagy nyomás alatt kell dolgozni, mert szeretnek alaposan elmélyülni egy-egy problémában - ennek hála ugyanakkor keveset is hibáznak. Természethez és utazáshoz való vonzalmuk is segíthet hivatásuk megtalálásában.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: vallással összefüggő foglalkozások, filozófus, tanár, tudós, természetfotós, állatorvos.
 
Bak és a karrier
Az állatöv összes jegye közül a Bak vágyik talán a legjobban a sikerre. Ha valamilyen ügyet szeretnénk, hogy "rendesen el legyen intézve", a legjobb, ha egy Bakra bízzuk. Szaturnuszi energiái révén kitartó, állhatatos, szigorú, ellentmondást és kompromisszumot nem tűrő, ezért mindenféle strukturális felépítésű hivatásban remekül megtalálja a helyét. A szabályokat, korlátokat nem nyűgként, hanem a rend és kiszámíthatóság szükséges kellékének tekinti. Karrierista, az előmenetel lehetősége fontos szempont lehet számára az elhelyezkedéskor, ahogyan az esetleges beosztottainak száma is, mert szeret irányítani. Diszharmonikus bolygóállásokkal rendkívül sikeres, de könyörtelen menedzserré válhat. Tiszteletben tartja a hagyományos értékeket és némiképp konzervatív a látásmódja, ezért forradalmi újításokat ritkán várhatunk tőle.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: hivatalnok az államigazgatásban, mérnök, orvos, jogász, üzletember, politikus, tudós, informatikus.
 
Vízöntő és a karrier
Avantgárd területeken kimagasló teljesítményekre lehet képes, mert mindennél jobban vágyik a szokatlan, újszerű, konvenciókat sutba dobó megoldásokra, emellett kalandos és kíváncsi természetű. Lázad a hagyományos értékek ellen, sokszor reformálni, sőt, egyenesen forradalmasítani szeretne. Igazi művészlélek, aki végül lehet, hogy nem a művészeteknél köt ki, de mindenképpen nagy becsben fogja tartani a szellem és a cselekvés szabadságát. Ösztönös pszichológiai képességekkel rendelkezik, amelyet - bármilyen területen helyezkedjen is el - kamatoztatni fog tudni. Érdekli őket az ezotéria, emiatt néha látókká, látnokokká válnak, akik gondolataikkal, ötleteikkel jócskán megelőzik korukat.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: képzőművész, divattervező, koreográfus, pszichológus, zeneszerző, kutató-feltaláló, (radikális) politikus.
 
Halak és a karrier
Kreativitás és szenvedély egyesül a Halak jegy szülötteiben, és ezt valamiképp a hivatásválasztásuk is tükrözi rendszerint. Talán nem mindenki számára ismert, hogy a valaha élt legnagyobb tudósok egyike, Albert Einstein is a Halak jegyében született. Ő jó példája annak, hogy egy Halak képzelete olyan dolgokat képes "életre álmodni", amire más még csak nem is gondolna, ezért nem csupán kiváló tudósok, de művészek és tervezőmérnökök is akadnak soraikban: valamennyiük közös nevezője az önkifejezés. Mivel veleszületett képességük az együttérzés, az az adottság, amivel mások érzelmi rezgéseire tudnak hangolódni, az olyan foglalkozásban is megtalálhatják önmagukat, amelyben az elesetteken segíthetnek. A zodiákus utolsó jegyének szülötteiben igen erős a misztikum iránt való érdeklődés, ezért gyakran fordulnak az ezotéria felé.
 
Hivatások, amelyekben jól érezhetik magukat: képzőművész, tudós, mérnök, pszichológus, ápoló, orvos, szociális munkás.
 
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
 
 

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2013.11.07