Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Meg van-e írva előre gyermekünk jövője? - Szülők Lapja

Meg van-e írva előre gyermekünk jövője?


Vajon jó-e tudnia a szülőnek előre, hogy milyen jövő áll gyermeke előtt? Kiderül-e a horoszkópból, hogy milyen betegségekre és életeseményekre lehet számítani? Bekövetkeznek-e az előre jelzett események, vagy a sors elkerülhető? Miben segíti a szülőket a babahoroszkóp?

Szerző: Szülők Lapja
2014-04-03
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A születés pontos ideje a meghatározó
Minden szülőt foglalkoztat, hogy vajon milyen lesz az ő gyermeke, miben hasonlít rá, melyek lesznek az erősségei. Erről „mesél” a gyermek születési képlete (a horoszkóp), melynek felállításához az alábbi adatokra van szükség: születés pontos idejére (év, hónap, nap, óra, perc) és a születés helyére. Manapság az újszülötteket elbocsátó kórházi dokumentumokon feltüntetik a születés óra, percét. Ettől függetlenül a születés pillanatához kapcsolódó orvosi feladatok miatt, akár negyedórás eltérés is lehet a feljegyzett és a valós óra, perc adatok között. Tehát, ha ez a családnak fontos érdemes előre tisztázni, hogy ki nézi az órát.
 
Mi derül ki a horoszkópból?
A horoszkópból megtudható a gyermek jelleme és az életét befolyásoló sorseseményei, melyek a horoszkóp által jelzett, jövőben bekövetkező történéseket jelentik. Ez azt sugallja, hogy sorsunk előre meg van írva, és azon nem lehet változtatni. De ez így nem igaz. Az ember sajátja: szabad akaratának megnyilvánulása és a döntés szabadsága. 
 
A születési képlet előre jelzi, mihez van a gyermeknek tehetsége
Ezért sokkal inkább arról beszélhetünk, hogy a horoszkóp egy keretet rajzol a gyermek köré. A keretből pedig nem enged kimozdulni, viszont kijelöli a fejlődés lehetőségét. Hadd, világítsam meg ezt egy példával: ha a gyermek álma az, hogy berepülő pilóta lesz, de az adottságai arra alkalmasak, hogy pszichológus legyen, akkor lehet, hogy elvégzi az iskolákat, megszerzi a jogosítványokat és még munkát is kap pilótaként, de sosem lesz benne olyan sikeres, mintha eleve a pszichológusi pályát választott volna. Egy idő után vagy megbékél ezzel a helyzettel és beletörődik „sorsába” vagy a sikertelenség következtében elkezd gondolkodni azon, hogy mit kellene másképpen csinálnia. Előbb vagy utóbb eljut ahhoz a felismeréshez, hogy neki szakmát kell váltania, a repülés pedig jobb esetben megmarad hobbinak vagy teljesen megválik ettől a tevékenységtől - mindezt pedig a képlet előre jelzi.

Meg van-e írva előre gyermekünk jövője?
   A szülők ahhoz kapnak támogatást, hogy hogyan tudják gyermeküket a legjobban támogatni.
 
Valóban bekövetkeznek az előre jelzett események?
A horoszkóp által jelzett események bekövetkezése a gyermek jelleméből adódik. Gyermekkorban ezek a sorsesemények kevésbé hatnak konkrétan és közvetlenül, mert a szülő jelenlétével, óvó, vigyázó tekintetével, a gyermek védelmezésével erősen képes tompítani a hatásokat. Ezért ezek sohasem olyan frusztrálóak, mint felnőtt korban. Pl. ha egy játék közben bekövetkező kéz/ lábtörés miatt a gyermek kórházba kerül, a szülő szeretett teljes jelenléte hihetetlen gyógyír tud lenni. Lehet, hogy felnőtt korában „csak” a szülői elbeszélésekből fog róla tudni.
 
Az asztrológus elsősorban jellemet és nem sorseseményt néz
A fentiekből adódóan tehát egy gyermek horoszkópjának elemzésekor nem a sorseseményekre helyezzük a hangsúlyt, hanem a jellemére. Azaz, hogyan gondolkodik, milyennek látja/ éli meg a szüleit, milyen a kapcsolata a környezetével, milyen betegségekre hajlamos, hogyan képes beilleszkedni az óvodába, iskolába, milyen az érdeklődési köre, stb.
A gyermek jellemét részben a vele született tulajdonságok, részben a szülőktől kapott viselkedési minták határozzák meg. Ezek pedig kölcsönösen hatnak egymásra. A tulajdonságok sosem jók vagy rosszak, de lehet őket jól vagy rosszul használni. 
 
Miben segíti a gyermek horoszkópja a szülőket?
A gyermek horoszkópjának elemzésével a szülők ahhoz kapnak támogatást, hogyan tudják a legjobb tudásuk szerint támogatni, segíteni gyermeküket jelleme fejlesztésében. Megtaníthatják nekik azt, hogy hogyan tudják tulajdonságaikat a maguk boldogulására fordítani. Mert az, hogy milyen események történnek a gyermek életében, egy szülő sem tudja befolyásolni, de példamutatással, magyarázattal, beszélgetéssel meg tudja mutatni az eseményhez való helyes hozzáállást, reakciót. Pl. ha a gyermek problémáinak megoldására (játszótéren, óvodában, iskolában) hajlamos az erő alkalmazására (üt, vág, terrorizál), akkor megbeszélhetik, hogy mikor van ennek helye a magatartásában és egyúttal beírathatja valamilyen sportfoglalkozásra fölös energiáinak levezetése céljából. És igaz a fordítottja is. Ha egy gyermek túlzottan félénk, bátortalan, tanítható az önbizalom, a szituáció helyes kezelésének módja.
 
Megtanítani gyermekeinknek a lelki egyensúlyt
A szülő, ha megfelelő önismerettel rendelkezik és nyitott, elfogadó gyermekével, akkor a gyermek jellemét jó megközelítéssel maga is látja. A horoszkóp abban más, hogy objektíven és tudatosan mutatja meg a gyermek jellemét, annak mélyebb dimenzióit, mozgatórugóit.
A szülő mindig a legjobbat akarja hallani a gyermekéről. És itt merül fel az asztrológus felelőssége, hogy mit és mennyit mondjon el a hozzá forduló szülőknek. Vajon mi a fontosabb, az hogy tudjuk, gyermekünk átmegy egy nehéz és fájdalmas betegségen/ korszakon vagy az, hogy megtanítjuk, gyermekünket hogyan legyenek lélekben erősek és vállalják a kihívásokat. A szülő felelőssége önmaga és gyermeke iránt vitathatatlan, mint ahogy az is, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyermekének. De vajon a szülők mindig tudják mi a legjobb a gyermeküknek?

BABA HOROSZKÓPOK>>
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>
 

Címkék: gyermek, szülő, babahoroszkóp, születés, születési képlet, sors, asztrológia

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Gyermek-szülő karmikus kapcsolat

Karmánk meghatározza életünket a születéstől a halálig. Minden konfliktusunkat és sérelmünket vissza lehet vezetni a szülő-gyermek kapcsolatra. De mit tanulhatunk a szüleinktől és miért pont ők a lelki tanítóink?– kérdezőasztrológusunk elgondolkodtató üzenete kismamáknak a gyerek-szülő karmikus kapcsolatról.

tovább a cikkre
Nagy döntés előtt állsz? Segít a kérdőasztrológus

Kérdőasztrológiában a legfontosabb, hogy lényegre törően és egyszerűen tudjunk kérdezni. A jól megfogalmazott kérdés már fél siker. Vegyük például azt az esetet, amikor el szeretnénk adni egy ingatlant. „El tudom adni a családi házamat?”

tovább a cikkre
Hogyan segít az asztrológia?

Az asztrológia a horoszkópelemek jellemzőinek és összefüggéseinek tapasztalati úton történő megismerésén alapuló tudomány, amelynek célja, hogy feltárja a meghatározott helyet és időpontot jellemző energiaminőségeket, valamint ezek változását.

tovább a cikkre
Te hiszel a horoszkópban?

„A Rákok ma összetűzésbe keveredhetnek munkatársaikkal, és jobban teszik, ha óvatosan bánnak pénzügyeikkel.”

tovább a cikkre
Baba- és szülőhoroszkóp a Szülők Lapján

A most elkészült horoszkóp-programból megismerhetjük az 12 állatövi jegy szülötteinek legfőbb jellemzőit gyermekkorban, illetve megtudhatjuk azt is, hogy a különböző jegyű szülők mit közvetítenek, mit tanítanak gyermekeik számára.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Húshasé

Húshasé

Feltétek a főzelékhez >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100 g darált sertéscomb, vagy karaj 30 ml tejszín 1 db tojás 10 g liszt 10 g vaj só petrezselyemzöld

Recept:

A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre vi(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Kizuhant egy 4 éves kislány a második emeletről, életveszélyes az állapota - A nagymama egyedül hagyta a lakásban

vissza vissza