Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók - Szülők Lapja

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók


Alig múlt el 1 napos az a brit újszülött kisbaba, akit apukája máris babaúszásra vitt. Sokat megmagyaráz az esetről, hogy az apuka eredetileg babaúszás oktató – szerinte az úszást nem lehet elég korán kezdeni... Az esetről egy magyar szakembert is megkérdeztünk.

Szerző: Szülők lapja
2014-10-06
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Phoenix Charles Elwell baba császármetszéssel jött a világra. Szülei nem sokat aggódhattak ezen, mert megszületését követő másnap (egészen pontosan 31 óra és 46 perccel később) a kis újszülöttet apukája, Simon Elwell már bele is dobta a „mélyvízbe”. A fiatal harminc éves apuka tudta mit tesz, hiszen egy úszóiskola oktatója, és rendszeresen babaúszást is tart - írja a Daily Mail.

Az apuka úgy véli, hogy a korai úszásoktatással kisfia már hároméves kora előtt megtanul önállóan és magabiztosan úszni a víz alatt. Számára nem is volt kérdés, hogy gyermekét ilyen korán úszni tanítsa-e. „Miért ne? Minél korábban visznek egy kisbabát a vízbe, annál kevésbé fog pánikolni tőle” – állítja határozottan az apuka, akinek már van egy nagyobb gyermeke is. Ezek után semmi kétség nem fér hozzá, hogy a 19 hónapos kislánya is imádja a medencét.

A képeken a kisbaba és apukája látható a Derriford Kórház (Plymouth) elkülönített hidroterápiás medencéjében, ahol szemlátomást kiválóan érzi magát a picibaba, és csöppet sem tartja idegennek a vizes közeg (sőt, csak azon a képen sírdogál, amin a medence partján látható.)

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók
Fotó: dailymail.com

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók
Fotó: dailymail.com

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók
Fotó: dailymail.com

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók
Fotó: dailymail.com

Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – FotókA Szülők Lapja megkérte Karsay Lilla babaúszás oktatót, hogy mondja el olvasóinknak véleményét a fenti hírrel kapcsolatban.Már 1 napos korában babaúszásra vitték az újszülöttet – Fotók

„A babaúszás ilyen fiatal korban még a búvárreflexre épít, ami egy velünk született ősi reflex. Ebből kiindulva tehát veszélyt nem jelenthet a kicsire nézve, hogy víz alá merítsék, habár számos egyéb rizikó-faktort figyelembe kell venni.” – hívja fel a figyelmet a Bébiúszás-Oktatók Első Országos Egyesületének szakembere, Karsay Lilla.

„Nem mindegy ugyanis, hogy milyen medencébe visszük a picit, legalábbis higiéniai szempontból, hiszen szervezetének ellenálló képessége még a 3 hónapos babákétól is sokban különbözhet. A vegyszerek használatának mennyisége ugyan szabályozva van, uszodánként mégis különbözhet. Ezen kívül maga a közeg is fontos: mennyire intenzívek a zajok, mennyi ember tartózkodik még a vízben, a fények jelenléte, stb. Nyugodt környezetben nem elképzelhetetlen, hogy egy egyhónapos csecsemővel ússzanak a vízben, és mindenki jól is érezze magát.

Ami viszont egyáltalán nem helytálló elmélet, az apuka kijelentése, miszerint: „Minél korábban visznek egy kisbabát a vízbe, annál kevésbé fog pánikolni tőle.” Nem gondolom, hogy az emberek úgy születnek, hogy alapból pánikolnának a víztől, sőt, számos tanulmány olvasható az anyaméhben töltött időszak és a babaúszás közötti párhuzamról, mint hasonló közegek. Sok múlik a szülőn, hogy megszerettesse nemcsak a babával, hanem kisgyermekével a vizet. Pánikot vagy víziszonyt leginkább valamilyen trauma vagy rossz emlék vált ki az emberből és határozottan nem az, hogy az illetőt vitték-e babaúszásra kicsi korában vagy sem.” – teszi hozzá Karsay Lilla.


Fotó: dailymail.com

Forrás: Külföld/ Daily Mail

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Címkék: újszülött, csecsemő, baba, babaúszás, császármetszés

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Babaúszás - Mikor kezdjük? Otthon hogyan készítsük fel a babákat?

Mikor kezdjük a babaúszást? Hogyan készülhetünk fel otthon a babaúszásra? Mit vigyünk magunkkal az uszodába? Mi az a búvárreflex? Aranyszabályok, tanácsok és tapasztalatok babaúszás oktató szakértőnktől.

tovább a cikkre
Babaúszás III. – hogy a baba valóban szeresse…

Ahhoz, hogy a baba szeresse az úszást, fontos, hogy a körülmények megfelelőek legyenek, de ugyanilyen fontos, hogy ne ijesszük meg. Az első alkalmakkor csak imitált merüléseket végezzünk, nehogy negatív élményben legyen része. Ennek ellenére is előfordulhat, hogy a foglalkozásokon sír, nyűgös, ennek számtalan oka lehet.

tovább a cikkre
Babaúszás II. – tudnivalók a tanfolyamokról

A helyszín megválasztásánál nem elég csak a helyszín közelségét figyelembe venni, ennél sokkal fontosabb tényezők is vannak. A víz hőfoka, a csoport létszáma, a helyszín egyéb funkciói mind befolyásolják, hogy gyermekünk szívesen veszi-e majd a foglalkozásokat, vagy idegenkedve fogadja azokat.

tovább a cikkre
Babaúszás I. – A felkészítés már otthon elkezdhető

A babákat 3 hónapos koruktól vihetjük ún. babaúszásra, de már ezt megelőzően otthon elkezdhetjük a felkészülést a későbbi tanfolyamra. Ha a "babaúszást", mint programot jól képzett szakemberek megfelelő gyakorlattal végzik, úgy hasznosnak tekinthető akár prevenciós jelleggel, akár korai fejlesztés céljából.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Alma burgonyával

Alma burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1 db alma 10 dkg burgonya

Recept:

A megmosott, meghámozott almát felszeleteljük és vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felaprózott burgonyát és együtt puhára főzzük.
Az almát főzés nélkül, nyersen is a burgonyához keverhetjük!

DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:<(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Figyelem, termékvisszahívás: Mérgező anyagot találtak a chipsben - Ha ilyet vettél, ne fogyaszd el!

vissza vissza