Újszülött babája sírása hozta vissza a kómából az édesanyát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött babája sírása hozta vissza a kómából az édesanyát Már az orvosok is feladták a reményt, amikor a 23 éves szülő nőt sehogy sem sikerült a császármetszés után felébreszteni. Ekkor jött az ötlet, hogy a babát tegyék a kómában fekvő anyuka mellkasára. Ami ezután történt, az maga a csoda. - Az orvosok mindent megtettek a feleségemért, amit csak tőlük telhető volt, de sajnos semmi sem segített. Shelly a sürgősségi császármetszést követően mély kómába esett és nem tért már magához - mesélte élete legmeghatározóbb élményt a 35 éves egyesült államokbeli apa, Jeremy Cawley a People magazinnak.

Az apa nem tudott felhőtlenül örülni a kisbaba megszületésének
Az apa az újságírónak elmondta, hogy gyermeke születését követően meglehetősen vegyes érzelmek kavarogtak benne.
- Egyszerre voltam önfeledt boldog és végtelenül elkeseredett - mondta, majd hozzátette, hogy a felesége iránti aggodalom beárnyékolta azt a boldogságot, amit a kislánya, Rylan születése miatt érzett.

A csecsemős nővér egy új megoldással állt elő: tegyék a babát a mamára
Amikor a sokadik gyógyszer sem segített, és az orvosok is kezdték feladni, hogy Shelly valaha magához tér, az egyik nővérke egy remek ötlettel állt elő.
A csecsemős nővér a kórház többi ápolónőjével együtt elkötelezett híve a szoros baba-mama kapcsolatnak, illetve a korai bőrkontaktus támogatásának - ezért is azt javasolta, hogy további gyógyszerezés helyett inkább a babát tegyék az anyukára.
- Reméltem, hogy Shelly valahol mélyen még mindig velünk van, érzi, hallja a kisbabát, és a csecsemősírás előcsalogatja majd az anyai ösztöneit. Reméltem, hogy ezzel ráébred arra, hogy még dolga van itt - mesélte az ápolónő.

A csecsemősírás előcsalogatta az anyai ösztönöket
A család belement a kísérletbe: az eszméletlen édesanya mellkasára ráfektették a babát, majd pontosan az történt, amit a nővérke is megjósolt.
- A baba eleinte egyáltalán nem sírt, hanem elszundított az édesanyja mellkasán. Sokáig csiklandoztuk és csipkedtük őt, de semmilyen hangot nem tudtunk belőle előcsalni.

Az édesanya reakciója a baba hangjára látható volt a monitoron
Mikor tíz perccel később Rylan felsírt, az édesanya agyműködését ellenőrző monitoron egyértelműen látszott, hogy az anya reagál a csecsemő hangjára.
- Először nem akartam elhinni, de tényleg működött a csoda. Onnantól kezdve Shelly állapota folyamatosan javult, egy hét után pedig már magához szoríthatta Rylant.

Újszülött babája sírása hozta vissza a kómából az édesanyát
Az édesanya állapota folyamatosan javult, egy hét után pedig már magához szoríthatta a kisbabát

Az anyukát a saját kisbabája mentette meg
Már egy éve annak, hogy a család keresztülment a megpróbáltatásokon, most ünneplik Rylan baba első születésnapját. - Amikor csak rápillantok a kisbabámra eszembe jut, hogy milyen erős közöttünk a kapocs. Ha majd egyszer nagylány lesz, elmondhatom neki, hogy ő mentette meg az életemet.

Újszülött babája sírása hozta vissza a kómából az édesanyát
"Ha majd egyszer nagylány lesz, elmondhatom neki, hogy ő mentette meg az életemet".

Forrás: People magazin

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.09.16