Gyermek ügyeletek címmel, telefonszámmal: milyen tünetekkel melyik ügyeletre vidd a gyereket?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyermek ügyeletek címmel, telefonszámmal: milyen tünetekkel melyik ügyeletre vidd a gyereket? Gyermek ügyeletek gyors keresésére indult honlap, ami naprakész információkkal segíti a szülőket, ha baj van, illetve ha a beteg babát, kisgyereket sürgősen el kell látni. Az új honlap telefonszámokkal, térképpel, fontos információkkal, sőt ügyeletre érkezésig még orvosi tanácsokkal is ellátja a szülőket. Írd fel magadnak jól látható helyre! A gyermekügyeleti ellátások gyors megtalálásában segíti a szülőket a gyermeksos.hu címmel 2015. december 8-án, kedden indított honlap, amely további hasznos információkat kínál az ügyeletre érkezésig - tájékoztatták a weboldal szerkesztői az MTI-t.

Új és naprakész gyermek ügyeleti honlap indult
Egyelőre Budapest és Pest megye ügyeleti rendje található meg az oldalon, tematikus bontásban a különféle szakellátások, illetve a hozzájuk tartozó rövid információk. A szülőknek a keresőbe kell beírniuk a kerületet vagy a települést, ahol laknak, a rendszer pedig megmutatja, melyik egészségügyi intézményhez fordulhatnak baj esetén.

Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy baj esetén a szülők azonnal tudják, merre induljanak a beteg gyerekkel. Azon dolgozunk, hogy az oldal ezután is mindig naprakész legyen. Keressük az együttműködési lehetőségeket, hogy első kézből kapjuk meg az aktuális információkat - írta Németh Franciska gyermekápoló asszisztens, a weboldal megálmodója.

Gyermek ügyeletek címmel, telefonszámmal: milyen tünetekkel melyik ügyeletre vidd a gyereket?
A honlap keresőjébe be kell írni a kerületet vagy a települést, és az megmutatja, hogy hova kell fordulni sürgős esetben

Gyermeksos.hu - egyelőre még nem országos a rendszer
A weboldalon található összes telefonszám egy kattintással hívható, térkép navigál a kórházig, könnyen kezelhető. A rendszert igény esetén országossá fejlesztik, hasonló szisztémát terveznek a felnőtt ügyeleti ellátásra vonatkozóan is - közölte Kovács Barbara, a gyermeksos.hu társalapítója. A weboldal mobiltelefonról is elérhető.

Az ügyeletre érkezésig hasznos tanácsokat is kapnak a szülők
Az oldal fejlesztéséhez felhasznált adatok forrása az Országos Mentőszolgálat által közzétett sürgősségi beutalási rend, amelyet a készítők kutatómunkája egészít ki - írták, hozzátéve: a honlapon egy gyermeksebész hasznos tanácsokat ad az ügyeletre érkezésig, továbbá balesetmegelőzési és egészségmegőrzési tippeket is kaphatnak az oldalra látogató szülők.

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.12.10