Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történ - Szülők Lapja

A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történteket

Szülőklapja képA cukorbeteg kisfiút a család labradorja mentette meg! Az egész család mélyen aludt, amikor a hétéves kisfiú vércukorszintje vészesen zuhanni kezdett. A történet külön érdekessége, hogy a kutyát Jedinek, a szerencsés kisfiút pedig Luke-nak hívják...

Szerző: Szülők lapja
2016-03-11
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A család labradorja mentette meg a cukorbeteg kisfiút! Már az egész család aludt, amikor a hétéves kisfiú vércukorszintje vészesen zuhanni kezdett.
A történet külön érdekessége, hogy a kutyát Jedinek, a szerencsés kisfiút pedig Luke-nak hívják...


A speciálisan kiképzett kutya képes jelezni, ha a gyerek vércukra zuhanni kezd
A hétéves Luke 1-es típusú cukorbetegségel éli mindennapjait. Egyik este, mielőtt a szülők a megszokott módon nyugovóra tértek volna, a fiúcska vércukorszintjével még minden rendben volt. Aztán az éjszaka közepén egyszer csak hirtelen zuhanni kezdett, anélkül hogy bárki is tudott volna a dologról...
Egyvalaki a családban azonban igenis éber volt: a család hűséges kutyája, Jedi. Dottie, az édesanya Facebookon közzétett beszámolójából megtudhattuk, hogy a speciálisan kiképzett kutya már máskor is észrevette, ha a kisfiúnak kezdett leesni a vércukra - sőt, sokszor előbb is, mint azt a készülék kijelezte volna.

A lenti fotó elkészítése előtt 5 perccel még az édesanya és az édesapa is mélyen aludtak, mit sem sejtve a közelgő veszélyről.

A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történteket
Jeddi, aki megmentette a kisfiút, Luke, aki ekkor még magához sem tért és az alacsony értéket mutató vércukormérő

A kutya riasztotta az édesanyát, így elkerülték, hogy komolyabb baj legyen
Szerencsére az ügyes labrador megérezte, hogy a kisfiúval gond van, ezért beszaladt a szülők hálószobájába, és azonnal riasztotta az édesanyát. Ráfeküdt az anyuka mellkasára és hangosan jelezni kezdett. Az anya csak nagy nehezen ébredt fel, de a kutya addig nem hagyta őt békén, amíg az anya teljesen magához nem tért. Ekkor az előre betanított speciális mozdulatokkal az anyuka tudtára adta, hogy Luke vércukrával baj van.

Az édesanya álmából riadva nagy nehezen felfogta, hogy vészhelyzet van, sőt azt is tudta, hogy a fiú vércukra percről-percre zuhan. Gyorsan szőlőcukrot adott a gyereknek, hogy minél hamarabb magához térjen. Addig is, amíg az hatott, elkészítette a fenti képet, amit később aztán kitett a Facebookra, hogy felhívhassa mások figyelmét az 1-es típusú cukorbetegség veszélyeire.

Egyes kutyafajták (labrador, golden retriver) képesek felismerni a test jelzéseit, amikor zuhan a vércukorszintjük, míg más kutyák pedig felismerik a rákos betegeket már akkor, amikor az illető még mit sem sejt az állapotáról.

Forrás: Külföld / Huffington Post
Fotó: Facebook/Saving Luke

Címkék: kutya, gyerek, cukorbeteg, diabétesz, labradot, vércukor, vércukorszintmérő, Dottie, Luke, Jedi, megmentette, mentőkutya, speciális kutya

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A gyermekkori cukorbetegség jelei: a túl sok ivás is utalhat erre
A gyermekkori cukorbetegség jelei: a túl sok ivás is utalhat erre

Melyek az egyértelmű és összetéveszthetetlen jelei a gyermekkori cukorbetegségnek? Hogyan lehet felismerni, hogy a pelenkás csecsemő cukorbeteg-e? A cukorbetegség fel nem ismerése akár életveszélyes állapotot is okozhat - ezért kell nagyon komolyan venni a jeleket.

tovább a cikkre
Terhességi cukorbaj - ezért fontos lefogyni a két várandósság között

Azok a nők, akik 8 kilónál többet híztak első gyermekük születése után, háromszor nagyobb eséllyel kapnak majd terhességi cukorbajt a következő várandósság során.

tovább a cikkre
Terhességi cukorbetegség: a cukorbeteg kismamák diétája

A terhesség során viszonylag gyakran jelentkezik cukorbetegség, a legtöbbször ennek kezelésére a diéta bőven elegendő. Általában az orvos pontosan meghatározza, hány gramm szénhidrát fogyasztható naponta, ezt érdemes betartani.

tovább a cikkre
Gyermekvállalás cukorbetegen

Teherbe esés már meglévő anyai betegség mellett is lehetséges. Vannak betegségek, melyek súlyosbodhatnak a várandósság alatt, vannak betegségek, melyek lefolyása egyáltalán nem változik, és olyan betegségek is vannak, melyek javulnak terhesség alatt. Ezek mindig a konkrét betegségtől függnek, tehát ezekről nem is lehet általánosságban beszélni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Ezért veszélyes túl sok fotót megosztanod gyermekedről a közösségi oldalakon! - Miért árt a gyereknek a sharenting?

vissza vissza