Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Fagyoskodnak a gyerekek egy budapesti általános iskolában! A szülők hősugárzót vittek be, mert nem működik a f - Szülők Lapja

Fagyoskodnak a gyerekek egy budapesti általános iskolában! A szülők hősugárzót vittek be, mert nem működik a fűtés

Szülőklapja képA Wekerle-telepen található Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában nincs fűtés, a gyerekek fagyoskodnak az iskolában. A szülők hősugárzót vittek az iskolába, de ez nem lehet megoldás, mert tűzvédelmi okokból nem biztonságos.

Szerző: Szülők lapja
2017-01-09
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Egy szülő jelentkezett azzal az információval a 444.hu oldalnál, hogy a Wekerle-telepen található Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában nincs fűtés, a gyerekek a hideg tantermekben fagyoskodnak, a szülők már hősugárzót is vittek be az iskolába, de volt olyan szülő is, aki hazavitte a gyermekét.

Nincs fűtés az iskolában, a tanteremben felöltözve, kabátban ülnek a gyerekek
A kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában december óta nem működik jól a fűtés. Egy szülő, akinek a gyermekei ebben az iskolában tanulnak, levelet írt a 444-hu oldalnak, melyben részletezi a tarthatatlan helyzetet.

„Már két alkalommal kellett elhoznunk a gyerekeket, mert az osztályban 14°C volt. Szünet után már egyáltalán nem volt fűtés. Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A KLIK annyit mondott telefonban, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani.”

Egy anyuka már hősugárzót vitt az iskolába
Az elkeseredett szülő levele így folytatódik: „Az egyik anyuka hősugárzót vitt be ma reggel. Az ötlet onnan származott, hogy a KLIK nagyteljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. 1 db konnektor van a teremben és nem merik bekapcsolni, mivel az elektromos hálózat nagyon elavult. Kérdem én.. akkor mi lesz?”

Az iskola teljes fűtési rendszere rossz, csak tavasszal tudják kicserélni
A lap megtudta, hogy az iskola egész fűtési rendszere rossz, javítani nem lehet. Az egész fűtési rendszer cseréje szükséges, de ezt csak tavasszal kezdődhet el. A KLIK ugyan próbálja beindítani a fűtést, de mindhiába. Január 2-án, már haza kellett küldeni a gyerekeket az iskolából, mert a kazán teljesen leállt.

Tűzvédelmi okokból nem biztonságos a hősugárzó használata
A 444-hu névtelen forrása azt az információt is megeresítette, amit az elkeseredett szülő írt meg, hogy már hősugárzót vittek be, hogy a gyerekek ne a jéghideg osztályteremben legyenek kénytelenek egész nap ücsörögni. Hozzátette azonban azt is, hogy a hősugárzót a fali konnektorba lehet csak csatlakoztatni, de csak egy van a tanteremben. Hosszabbítóval, vagy más megoldással ez veszélyessé válhat, ráadásul az iskola elektromos hálózata is elavult. Tehát a tűzvédelmi szabályokat figyelembe véve ez nem megoldás.

A KLIK hétfőre ígér átmeneti megoldást
Az iskola alagsorában állítólag más elektromos hálózat van, mint a tantermekben, ezért a KLIK hétfőre négy darab hőlégfúvóval kívánja a tavaszi orvosolni a helyzetet, hogy az iskolában ismét meleg legyen.

Friss infó
A HVG legfrissebb információi szerint a kerületi önkormányzat tíz millió forintos támogatást adott az általános iskolának ahhoz, hogy még a héten kicserélhessék a kazánt. A termek többségében egyelőre még mindig csak 16 fok van, így ma, hétfőn délben véget is ért a tanítás.

Fotó: http://19.kerulet.ittlakunk.hu
Forrás: 444.hu, hvg.hu

Címkék: általános iskola, fűtés, hideg, hősugárzó, szülők, Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A kórházi mosdó szemetesébe dobta újszülött kisfiát egy anya
A kórházi mosdó szemetesébe dobta újszülött kisfiát egy anya

Január 3-án, kedden volt a tárgyalása annak a 27 éves nőnek, aki egy brit kórház szemetesébe rakta újszülött gyermekét, majd magára hagyta, adta hírül a BBC. Orsolya-Anamaria Balogh csecsemőgyilkosság kísérletének vádjában bűnösnek vallotta magát.

tovább a cikkre
Ráborult egy komód a kétéves kisfiúra - A biztonsági kamera rögzítette, mi történt ezután
Ráborult egy komód a kétéves kisfiúra - A biztonsági kamera rögzítette, mi történt ezután

Megdöbbentő videó látott napvilágot egy ikerpárról, akik magukra rántottak egy komódot, amikor pár percre egyedül maradtak a gyerekszobában.

tovább a cikkre
Újévi baba 2017 - Mutatjuk a fotókat az első újévi babákról!
Újévi baba 2017 - Mutatjuk a fotókat az első újévi babákról!

Mindössze fél perccel éjfél után a fővárosban jött világra az első magyar baba 2017-ben! Valamennyivel később pedig megszületett az első vidéki újszülött baba. Cikkünkre kattintva megcsodálhatod az újévi babák képeit, és megtudhatod milyen nevet adtak nekik a szüleik.

tovább a cikkre
Mesével nyugtatta meg a buszsofőr a síró kisgyermeket a 159-es buszon - A megállók neveit is beleszőtte a mesébe
Mesével nyugtatta meg a buszsofőr a síró kisgyermeket a 159-es buszon - A megállók neveit is beleszőtte a mesébe

Egy kétgyermekes budapesti édesanya síró gyermekével szállt fel a helyijáratú buszra, ahol hiába próbálta megnyugtatni a kicsit, nem tudta. Ekkor a 159-es busz fiatal vezetője valami olyan kedveset tett, amire egyáltalán nem számított a busz utazóközönsége...

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Ribizlilé

Ribizlilé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 gramm ribizli Tea, vagy sárgarépalé

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán vagy gézen átpréseljük. Adhatjuk magában is, de keverhetjük teával vagy sárgarépalével.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig á(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
9 hónap

Linea nigra: az a bizonyos sötét csík a hason a terhesség alatt - Mit kell róla tudni?

vissza vissza