Játékból a levegőbe dobálta 7 hónapos fiát a lajosmizsei apa, de leejtette a gyermeket - 3 év börtönt is kaphat érte

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Játékból a levegőbe dobálta 7 hónapos fiát a lajosmizsei apa, de leejtette a gyermeket - 3 év börtönt is kaphat érte A lajosmizsei férfi a játék során többször a feje fölé feldobta a csecsemőt, majd elkapta. Az egyik dobás során azonban rosszul kapta el a gyermeket és leejtette. A csecsemő emiatt a földre esett és a bal combcsontja eltört. Az apa 3 év börtönt is kaphat. A Kecskeméti Járási és Nyomozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy 33 éves lajosmizsei férfi ellen, akár 3 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A 33 éves apa tavaly július 4-én este a lajosmizsei házuk udvarán játszott a 7 hónapos fiúgyermekével. A férfi a játék során többször a feje fölé feldobta a csecsemőt, majd elkapta. Az egyik dobás során azonban rosszul kapta el a gyermeket, és leejtette.

8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett
A csecsemő emiatt a földre esett és a bal combcsontja eltört. A súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülés maradandó fogyatékosság nélkül gyógyult. A gyámhatóság a balul sikerült játék után két héttel elvette a vádlottól és ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el a gyermeket.

Az apa 3 évet is kaphat
A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkünk: Ezért nem szabad rázni, feldobálni a csecsemőt! »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (képünk illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.02.28