Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt egy drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg. Újabb botrány a fütyis színező után. Nemrégiben a fütyis színező borította ki a magyar szülőket, most pedig egy holland drogérialáncnak kellett kivonnia a forgalomból egy kifestőt, mert egy gyerekeknek szánt színezőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg - értesült a BBC hírportálja.  

A holland kiskereskedelmi lánc bocsánatot kért a pórul járt vevőktől, azt állítván: tudtukon kívül árusították a hitleres kifestőt.



A képen, melyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel. A Kruidvat közölte, hogy "mélységesen sajnálja, ami történt" és azonnal kivonta a terméket a forgalomból.

Nem tudták, ki van a képen...
A kifestő Indiában készült, ám azt nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz.
- Az a gyanúm, hogy a készítő kapott valahonnan egy hírességeket ábrázoló könyvet, abból választott ki párat és szerencsétlenségére ezek között volt a náci diktátor is. Talán nem ismert rá - magyarázta a helyi lapoknak a Trifora kiadó szóvivője.

Hozzátette, hogy a Kleuren op Code című kifestőben olyan jelentős történelmi alakok kaptak helyet, mint Nelson Mandela, Albert Einstein és Abraham Lincoln.

- A körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó. Ellenőriztük a fordítást, de nem néztük végig a rajzokat - mondta a szóvivő.



Kivonták a forgalomból
Csak akkor értesültek a hibáról, amikor a könyv a polcokra került és a megdöbbent szülők elkezdtek fotókat küldeni a kiadó közösségimédia-oldalaira. Egyik szülő a Hitler-rajzot posztolta, alá pedig ezt írta: "Szép a színezőtök!" Egy másik vevő csak egy szót írt a cég Facebook-oldalán: szégyen.

A Kruidvat elmondta, csak fél napig árulták a kiadványt és azonnal levették a polcokról, ahogy a botrányra fény derült. A vevők visszakapják a füzet árát - ígérték.

A fütyis színező-botrány
Nemrégiben egy szexuális felvilágosít színező borította ki a magyar szülőket: a fütyis színezőnek emlegetett kiadványban fütyit és puncit kellett színezgetnie a gyerekeknek. Az erről szóló cikkünket itt találod, kattints »
A fütyis színezőt végül kivonták a forgalomból - részletek itt »

Forrás: MTI
Fotók: BBC

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.04.07