Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket Botrányos festmény a tatabányai Szent Borbála kórház gyermekosztályának falán. A megdöbbentő képen egyebek közt egy meztelen, spriccelő fütyis ördög, egy átszellemült angyal és egy rémisztő cintányéros bohóc látható. Ez kell egy kórház falára? Az egyik közkedvelt blogger, Pinkanyu oldalán találtunk egy finoman szólva is zavarba ejtő bejegyzést, ami a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán készült falfestményről készült.


A kép, amit nem tudunk hova tenni... - Forrás: Pinkanyu

Az egészet nézve sem érthető a kép koncepciója, nézzük meg hát elemeire bontva. Először is szerepel rajta egy tányérokat forgató bohóc, akinek olyan rémisztő vigyor ül az arcán, hogy a borzongató bohócos horrorfilmek főszereplői elbújhatnak mellette szégyenükben - és szó szerint gyerekeket lehet vele ijesztgetni.

Ám még a bohócnál is groteszkebb látvány a kép felső része, ahol egy kajánul vigyorgó ördögöt ragad el egy angyalszerű lény. Arra már nehéz szavakat találni, mindeközben mi is az a folyadék, ami a meztelen ördög nemi szervéből csorog. Bár a blog szerzője és mi is reménykedünk abban, hogy csak vizelet, fehér színe másra enged következtetni...


Már 2014-ben is a falon volt az ördög - Forrás: tatabanyakorhaz.hu

Bár a festmény a jelek szerint már évek óta ott díszeleg a kórház gyermekosztályának falán (találtunk is egy hivatalos rendezvényt még 2014 februárjából, amikor a háttérben szintén diszkréten megvillan az ördög), a jelek szerint mindeddig nem keltett feltűnést - feltehetően az aggódó szülők inkább beteg gyermekükkel voltak elfoglalva a kórházban, és nem a falat fürkészték.

Kinek az alkotása lehet?
Most azonban már nem lehet nem észrevenni a fura műalkotást, ami nem csoda, ha egyre több szülő felháborodását váltja ki. Egyébként kis online kutatás után arra jutottunk, hogy valószínűleg  Zámbó Kornél festőművész egy korábbi festménye lehetett az ihletadó, akinek művei már ezt megelőzően is okoztak közmegbotránkozást, a képet itt tudod megnézni (img016-ot nagyítsd ki).

Manapság több botrány is napvilágot látott
Mostanában nem ez az egyetlen botrányos dolog, ami a szülők idegeit borzolja. Nem is olyan régen a fütyis színező verte ki a biztosítékot, melyben hatéveseknek kellett szexszel és nemiséggel kapcsolatos képeket kiszínezni. A színezős botrányról szóló cikkünket itt találod »
Húsvét után pedig az a furcsa nevelési könyv okozott megrökönyödést, ahol részletes útmutató szerepel arra vonatkozóan, hogyan verjük el a gyermekünket - cikkünkért kattints ide »

Forrás: Pinkanyu
Fotók: V. Tímea/Pinkanyu, tatabanyakorhaz.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.04.19