2020. február 25 |Géza, Vanda...

Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Bekötött ujjal küldték haza a kislányt a budapesti bölcsődéből - Kiderült, áramütés érte, meg is kellett m - Szülők Lapja

Bekötött ujjal küldték haza a kislányt a budapesti bölcsődéből - Kiderült, áramütés érte, meg is kellett műteni

Szülőklapja képA magánbölcsődéből egy nap úgy került haza a 16 hónapos kislány, hogy "lett egy kis bibi" a kislány ujján. Mint kiderült, áramütés érte az intézményben, a szülők feljelentést tettek.

Szerző: Szülők lapja
2017-07-18
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A magánbölcsődéből egy nap úgy került haza a 16 hónapos kislány, hogy "lett egy kis bibi" a kislány ujján. Mint kiderült, áramütés érte az intézményben, a szülők feljelentést tettek, értesült az Index.

Év eleje óta járt oda a kislányuk
Ahogy a szülők a lapnak elmondták, év elején azért döntöttek a magánbölcsődeként és -óvodaként működő intézmény mellett (szándékosan nem szeretnék névvel említeni a helyet), mert elégedettek voltak mind a felszereltséggel, mind a gondozókkal, ráadásul közel volt a munkahelyükhöz - még az sem tántorította el őket, hogy havonta 80 ezer forintot kellett fizetni.

Lett egy kis "bibi"
Most 16 hónapos kislányuk eleinte fél napot töltött a helyen, majd májustól már egész napra otthagyták a szülei. Egy májusi napon történt az is, hogy a kislány kötéssel az ujján ment haza - mint a szülők megtudták a gondozóktól, "lett egy kis bibije", de semmi gond, fertőtlenítették, bekötötték.

Kiderült: áramütés érte a bölcsiben
Otthon azonban a kötést a kislány lerágta az ujjáról, és akkor derült ki, hogy a sebe nem csupán kis bibi, hanem egy csúnya, gennyes hólyag. El is vitték orvoshoz, aki égési sérülésre gyanakodott - a későbbi vizsgálatok ki is mutatták, hogy a kicsi negyedfokú égési sérülést szenvedett, feltehetően áramütés következtében, hiszen be- és kimeneti pontot is találtak az ujján.

Meg is kellett műteni, a felkarjáról vettek bőrt, hogy azzal pótolják az elhalt bőrszöveteket, a sérült ujjat pedig a tenyeréhez varrták, hogy a véráramlás beinduljon, és ne kelljen amputálni a felső ujjpercét. Azóta is folyamatos otthoni ápolásra szorul a sebe, ráadásul rendszeresen vissza kell járnia kezelésre...

Feljelentést tettek a szülők
Amikor a szülők értesítették az intézményt, ott arra jutottak, hogy valószínűleg az egyik hűtő-fűtő berendezés drótja nem volt rendesen szigetelve, ezt foghatta meg játék közben a kislány.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen, de nem egyszerű bizonyítani a felelősséget. Még úgy sem, hogy időközben az is kiderült, az intézménynek nem volt engedélye bölcsődei üzemeltetésre, csak óvodaira.

- Az egész üggyel csak azért fordultam a sajtóhoz, hogy a szülők lássák, nagyon körültekintően érdemes bölcsődét vagy óvodát választani, és a hatóságoknak sem árt jobban odafigyelni, mire adnak engedélyt, és milyen gyakran ellenőrzik a már működő gyermekintézményeket - mondta az édesanya az Indexnek, hozzátéve, azt javasolja a szülőknek, hogy mielőtt bármilyen magánintézménybe beíratják a gyereküket, kérjék el a működési engedélyt.

Olvasd el ezt is!
Mi a teendő áramütés, mérgezés, agyrázkódás esetén? Ezt tedd, ha a gyermeked élete veszélybe kerül »

Forrás: Index
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: áramütés, bölcsőde

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Súlyosan megégett a lányuk, a szülők mégsem vitték orvoshoz, nehogy megszólják őket a faluban - Bele is halhatott volna
Súlyosan megégett a lányuk, a szülők mégsem vitték orvoshoz, nehogy megszólják őket a faluban - Bele is halhatott volna

Véletlenül megégette magát a lányuk a forró kályhánál, de a szülők mégsem vitték orvoshoz, hanem házilag kezelték - majdnem belehalt.

tovább a cikkre
Táborban molesztálta a gyerekeket a magyar pedagógus! Bemászott a sátrukba, simogatta és csókolgatta őket - 8 évet is kaphat
Táborban molesztálta a gyerekeket a magyar pedagógus! Bemászott a sátrukba, simogatta és csókolgatta őket - 8 évet is kaphat

A pedagógus végzettségű férfi gyerekeknek szervezett tábort, több kislányt molesztált a sátrukban, simogatta, csókolgatta őket. Akár 8 év börtönt is kaphat.

tovább a cikkre
Így hat a gyerekre, ha egész nyáron lustálkodik! - Miért ne hagyd órákig tévézni akkor sem, ha otthon tölti a nyarat?
Így hat a gyerekre, ha egész nyáron lustálkodik! - Miért ne hagyd órákig tévézni akkor sem, ha otthon tölti a nyarat?

A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Ezért veszélyes túl sok fotót megosztanod gyermekedről a közösségi oldalakon! - Miért árt a gyereknek a sharenting?

vissza vissza