Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Mindenki erről beszél: gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal! - Most megszólalt a rendőrség - Szülők Lapja

Mindenki erről beszél: gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal! - Most megszólalt a rendőrség

Szülőklapja képSzeptember 26-án, kedd reggel jelent meg egy cikk az egyik országos napilapban, mely szerint gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal, és csak a gyerekek lélekjelenlétének köszönhetően nem sikerült.

Szerző: Szülők lapja
2017-09-26
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szeptember 26-án, kedd reggel jelent meg egy cikk az egyik országos napilapban, mely szerint gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal, és csak a gyerekek lélekjelenlétének köszönhetően nem sikerült.

Bár a cikk azt sugallta, hogy szemtanúk is vannak, és már a rendőrség is nyomoz az ügyben, a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n egészen más tartalmú közlemény jelent meg ezzel kapcsolatban.

Nem történt gyermekrablási kísérlet
Szintén a mai napi keltezéssel ezt írták: "Nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon, a cikkben leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek. ... [a cikkben az újságíró] igen részletesen ír az eredetileg a közösségi médiában szárnyra kapott híresztelésről, azonban a megkeresése nyomán adott rendőrségi választ csak szűkszavúan idézi. Az írás ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen."

Az állítólagos gyermekrablási történet
A police.hu szó szerint közölte azt a levelet is, melyben az érintett lap újságírója megkereste őket a gyermekrablási hírrel kapcsolatban, és további információkat kért a rendőrségtől: "Szeptember 22-én este fél 8 körül Visegrádon a futball edzés után gyalog indult el néhány 12 év körüli gyermek a buszmegállóhoz. Ekkor hirtelen egy fehér Audi és egy fekete furgon megállt mellettük és a benne utazók megragadták a gyerekeket, de szerencsére sikerült elmenekülniük. Információim szerint megtörtént a bejelentés és a gyerekeket meg is hallgatták a hétvégén a visegrádi rendőrök. Az lenne a kérdésem, hogy milyen ügyben indult eljárás az esettel kapcsolatban? Van gyanúsított, tartóztattak le valakit?"

A rendőrség cáfolata
A megkeresésre ezt válaszolta a rendőrség:
"Az ön által leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek.
Feljelentés, bejelentés az üggyel összefüggésben válaszadásunkig nem érkezett.
A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szereztek tudomást az ön által is megfogalmazott híresztelésről. Azzal kapcsolatban adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Válaszadásunkig az ügyben nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgáljuk.
A Szentendrei Rendőrkapitányság a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a közrendet illetékességi területén. Az ön által is írt híresztelésben foglaltakra kiemelt figyelmet fordítanak kollégáink, kérésünk, hogy ha bármilyen gyanús körülményt tapasztalnak, azt soron kívül jelezzék a 112-es segélyhívószámon vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.
Budapest, 2017. szeptember 25.
Tisztelettel: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság"

Frissítés! A rendőrség 2017. szeptember 26-án este még egy közleményt kiadott - és egyúttal pont került az állítólagos gyermekrablási ügyre.

"Ahogy arról korábban közleményünkben beszámoltunk, a közösségi médiában kapott szárnyra az a hangulatkeltő, valótlan tartalmú híresztelés, miszerint Visegrádon múlt hét pénteken futball edzésről hazafelé tartó gyermekeket próbáltak meg berángatni egy autóba. Néhány médiatartalom-szolgáltató a minden valóságot nélkülöző értesülésről az ellenőrizetlen információkat átvéve, azokat tényként beállítva próbálta meg „az esetről” tájékoztatni a közvéleményt.

Csak kitalálták a gyerekek
A rendőrségre ugyan bejelentés, feljelentés nem érkezett, azonban a közösségi felületen terjedő híresztelést észlelve a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták. Ami már az adatgyűjtés elején is biztonsággal kijelenthető volt, az érintett gyermekek mai, ismételt meghallgatását követően további megerősítést nyert. Szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék, az valójában nem történt meg.

A térfigyelő kamerákon sem láttak semmit
A szentendrei rendőrök a gyermekek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg.

Nem szabad mindent megosztani, ami az interneten terjed!
A rendőrség ezúton hívja fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek!

Nem először hívjuk fel a médiatartalom-szolgáltatók figyelmét arra, hogy a rendőrség hivatalos álláspontját meg sem kérdező, vagy esetenként azt részben vagy egészben figyelmen kívül hagyó újságírás távol áll a hitelességtől. A szenzációhajhász írást a tényszerűség elé helyező tájékoztatás nem a közönség érdekeit szolgálja, az rendkívül káros folyamatokat generál.

Kérjük, amennyiben rendőrségi hatáskörbe tartozó eseményről kívánnak tájékoztatni, úgy a hitelesség érdekében minden esetben forduljanak bizalommal a rendőrség kommunikációs feladatokat ellátó munkatársaihoz!

Forrás: police.hu
Fotó: Pexels

Címkék: gyerekrablás, visegrád, pánikkeltés, fekete furgon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg
Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg

Több mint fél éven át rendszeresen kínozta, bántalmazta egyéves nevelt fiát a pápai férfi, mert nem bírta elviselni, hogy a gyermek nem tőle született. Mit tehetsz, ha bántalmazást tapasztalsz a környezetedben?

tovább a cikkre
Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat
Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket, a gyerekek fahéjas kenyeret ettek, óvodába, iskolába nem jártak.

tovább a cikkre
Újszülötteket zaklattak a kórház dolgozói - Le is fotózták, mit csináltak a csecsemőkkel
Újszülötteket zaklattak a kórház dolgozói - Le is fotózták, mit csináltak a csecsemőkkel

Óriási felháborodást váltottak ki azok a fotók és videók, melyeket két kórházi alkalmazott készített újszülött csecsemőkről - az eset nyilvánosságra kerülése óta az érintett kórház nyilvánosan elhatárolódott az érintett dolgozóktól, és felfüggesztette őket állásukból.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Narancslé

Narancslé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm narancs Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.
A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet lehet(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

Most tanul olvasni a gyerek? 4 szuper könyvsorozat, amitől garantáltan beleszeret az olvasásba

vissza vissza