Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Mindenki erről beszél: gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal! - Most megszólalt a rendőrség - Szülők Lapja

Mindenki erről beszél: gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal! - Most megszólalt a rendőrség

Szülőklapja képSzeptember 26-án, kedd reggel jelent meg egy cikk az egyik országos napilapban, mely szerint gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal, és csak a gyerekek lélekjelenlétének köszönhetően nem sikerült.

Szerző: Szülők lapja
2017-09-26
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szeptember 26-án, kedd reggel jelent meg egy cikk az egyik országos napilapban, mely szerint gyerekeket akartak elrabolni Visegrádon egy fekete furgonnal, és csak a gyerekek lélekjelenlétének köszönhetően nem sikerült.

Bár a cikk azt sugallta, hogy szemtanúk is vannak, és már a rendőrség is nyomoz az ügyben, a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n egészen más tartalmú közlemény jelent meg ezzel kapcsolatban.

Nem történt gyermekrablási kísérlet
Szintén a mai napi keltezéssel ezt írták: "Nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon, a cikkben leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek. ... [a cikkben az újságíró] igen részletesen ír az eredetileg a közösségi médiában szárnyra kapott híresztelésről, azonban a megkeresése nyomán adott rendőrségi választ csak szűkszavúan idézi. Az írás ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen."

Az állítólagos gyermekrablási történet
A police.hu szó szerint közölte azt a levelet is, melyben az érintett lap újságírója megkereste őket a gyermekrablási hírrel kapcsolatban, és további információkat kért a rendőrségtől: "Szeptember 22-én este fél 8 körül Visegrádon a futball edzés után gyalog indult el néhány 12 év körüli gyermek a buszmegállóhoz. Ekkor hirtelen egy fehér Audi és egy fekete furgon megállt mellettük és a benne utazók megragadták a gyerekeket, de szerencsére sikerült elmenekülniük. Információim szerint megtörtént a bejelentés és a gyerekeket meg is hallgatták a hétvégén a visegrádi rendőrök. Az lenne a kérdésem, hogy milyen ügyben indult eljárás az esettel kapcsolatban? Van gyanúsított, tartóztattak le valakit?"

A rendőrség cáfolata
A megkeresésre ezt válaszolta a rendőrség:
"Az ön által leírtaknak megfelelő esetről nincs tudomása a rendőrségnek.
Feljelentés, bejelentés az üggyel összefüggésben válaszadásunkig nem érkezett.
A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szereztek tudomást az ön által is megfogalmazott híresztelésről. Azzal kapcsolatban adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták. Válaszadásunkig az ügyben nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgáljuk.
A Szentendrei Rendőrkapitányság a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a közrendet illetékességi területén. Az ön által is írt híresztelésben foglaltakra kiemelt figyelmet fordítanak kollégáink, kérésünk, hogy ha bármilyen gyanús körülményt tapasztalnak, azt soron kívül jelezzék a 112-es segélyhívószámon vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.
Budapest, 2017. szeptember 25.
Tisztelettel: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság"

Frissítés! A rendőrség 2017. szeptember 26-án este még egy közleményt kiadott - és egyúttal pont került az állítólagos gyermekrablási ügyre.

"Ahogy arról korábban közleményünkben beszámoltunk, a közösségi médiában kapott szárnyra az a hangulatkeltő, valótlan tartalmú híresztelés, miszerint Visegrádon múlt hét pénteken futball edzésről hazafelé tartó gyermekeket próbáltak meg berángatni egy autóba. Néhány médiatartalom-szolgáltató a minden valóságot nélkülöző értesülésről az ellenőrizetlen információkat átvéve, azokat tényként beállítva próbálta meg „az esetről” tájékoztatni a közvéleményt.

Csak kitalálták a gyerekek
A rendőrségre ugyan bejelentés, feljelentés nem érkezett, azonban a közösségi felületen terjedő híresztelést észlelve a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták. Ami már az adatgyűjtés elején is biztonsággal kijelenthető volt, az érintett gyermekek mai, ismételt meghallgatását követően további megerősítést nyert. Szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék, az valójában nem történt meg.

A térfigyelő kamerákon sem láttak semmit
A szentendrei rendőrök a gyermekek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg.

Nem szabad mindent megosztani, ami az interneten terjed!
A rendőrség ezúton hívja fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek!

Nem először hívjuk fel a médiatartalom-szolgáltatók figyelmét arra, hogy a rendőrség hivatalos álláspontját meg sem kérdező, vagy esetenként azt részben vagy egészben figyelmen kívül hagyó újságírás távol áll a hitelességtől. A szenzációhajhász írást a tényszerűség elé helyező tájékoztatás nem a közönség érdekeit szolgálja, az rendkívül káros folyamatokat generál.

Kérjük, amennyiben rendőrségi hatáskörbe tartozó eseményről kívánnak tájékoztatni, úgy a hitelesség érdekében minden esetben forduljanak bizalommal a rendőrség kommunikációs feladatokat ellátó munkatársaihoz!

Forrás: police.hu
Fotó: Pexels

Címkék: gyerekrablás, visegrád, pánikkeltés, fekete furgon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg
Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg

Több mint fél éven át rendszeresen kínozta, bántalmazta egyéves nevelt fiát a pápai férfi, mert nem bírta elviselni, hogy a gyermek nem tőle született. Mit tehetsz, ha bántalmazást tapasztalsz a környezetedben?

tovább a cikkre
Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat
Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket, a gyerekek fahéjas kenyeret ettek, óvodába, iskolába nem jártak.

tovább a cikkre
Újszülötteket zaklattak a kórház dolgozói - Le is fotózták, mit csináltak a csecsemőkkel
Újszülötteket zaklattak a kórház dolgozói - Le is fotózták, mit csináltak a csecsemőkkel

Óriási felháborodást váltottak ki azok a fotók és videók, melyeket két kórházi alkalmazott készített újszülött csecsemőkről - az eset nyilvánosságra kerülése óta az érintett kórház nyilvánosan elhatárolódott az érintett dolgozóktól, és felfüggesztette őket állásukból.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Kelkáposzta-főzelék

Kelkáposzta-főzelék

Főzelékek >>
10 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 5 dkg kelkáposzta 10 dkg burgonya margarin

Recept:

A kelkáposztát forrásig főzzük, majd a főzőlevet leöntjük. Új vizet hozzáadva a krumplival együtt puhára főzzük. Pici margarinnal és főzőlével kikeverjük.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

8 szuper otthoni tornavideó gyerekeknek: Játékos gyakorlatok az ügyesítő tornától a pörgős Tabatáig ovisoknak, kisiskolásoknak

vissza vissza