6 évesen lebénult egy baleset miatt, de boldogabb a kisfiú, mint sok egészséges ember - Megható találkozásról ír Jocó bácsi

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


6 évesen lebénult egy baleset miatt, de boldogabb a kisfiú, mint sok egészséges ember - Megható találkozásról ír Jocó bácsi Nem csak az lehet boldog, aki egészséges - Megható találkozásról számolt be Facebook-oldalán Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár. Érdemes elolvasni és elgondolkodni az üzenetén... Megható találkozásról számolt be Facebook-oldalán Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár. Érdemes elolvasni és elgondolkodni az üzenetén...

"Noel, a hős

A tegnapi előadásomra eljött egy anyuka a kisfiával. Noel 15 éves. 6 évesen buszbalesetet szenvedett, amikor is halottnak nyilvánították, azonban kiderült, hogy él. Lebénult, a beszédkészségét is elveszítette.

Az anyukája egy tündér, aki folyton mosolyog és pozitív. Noellel körbegörkorizta a Velencei tavat, mindenhová viszi. Azt mondta, Isten nem azért adott nekünk életet és ezt a helyzetet, hogy egy ágyban feküdjünk és keseregjünk.

Nem érti sokszor az emberek kérdéseit, mert neki így is teljes az élete. Ami pedig egy csoda, hogy speciális módszerekkel tanítja otthon Noelt, aki nemrég vizsgázott le a nyolcadikos tananyagból, jelesre. Az otthoni tanulásnak köszönhetően, betűkkel kommunikálva, feleletválasztós tesztekkel sikeresen veszi Noel az akadályokat. Sőt, belsőépítész szeretne lenni, mert az nagyon érdekli.

Hihetetlen az az erő, amivel az anyukája és ő küzdenek, ahogy egymásért élnek. Mert igen, igazán élnek. Tervekkel, vágyakkal, vidámsággal, programokkal, ki merem jelenteni, hogy többet és jobban, mint sok egészséges ember.

Annyira hihetetlen érzés volt ezt hallgatni és látni, hogy megöleltem az anyukáját. Erre ő megkérdezte Noelt, hogy ő is szeretné-e, hogy megöleljem. Ő pedig hanggal jelezte, hogy igen. Odahajoltam hozzá, megöleltem, közben pedig a kis esetlen kezével megsimogatta a fejemet. Ő, az enyémet. Végigsimítottam a fejét, megdicsértem a nagyon menő divatos séróját, majd nyomtam egy puszit a homlokára...

Annyira szeretettel teli volt ez a pillanat, hogy félre kellett vonulnom, ahol folytak a könnyeim. Nem, nem sajnálatból, hanem örömből. Mert amit én ettől a két csodálatos embertől kaptam, az ritka és fantasztikus. Ezt az ölelést, ezt a simítást még nagyon sokáig nem fogom elfelejteni... Köszönöm!!! <3"

Forrás: Facebook/Jocó bácsi világa
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.20