Gyógyszertári kúp miatt több gyermek is kórházba került

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyógyszertári kúp miatt több gyermek is kórházba került Több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész egy adag kúp készítése közben valószínűsíthetően felcserélt két hatóanyagot. A vizsgálat még tart, de a gyógyszerész elismerte felelősségét. A gyógyszertár működési engedélyét felfüggesztették. Több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész egy adag kúp készítése közben valószínűsíthetően felcserélt két hatóanyagot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2017.11.30-án, szerdán az MTI-vel.
 

Több gyermek kórházba került egy miskolci gyógyszerész rosszul elkészített kúpja miatt


A vizsgálat jelenleg még tart, a patika működési engedélyét felfüggesztették
Azt írták, hogy egy bejelentést követően laboratóriumi vizsgálatot végeztek, ennek során vonták le a fenti következtetést. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt megkeresték a rendőrséget. A vizsgálat jelenleg is tart, az ellenőrzés lezárultáig az OGYÉI felfüggesztette a patika működési engedélyét. Az intézetnek tett bejelentés arról szólt, hogy egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott.

Visszakért gyógyszerek
A laborvizsgálatok és az adatok elemzése alapján az országos tisztifőgyógyszerész azonnal intézkedett, egyebek mellett visszakérette az összes érintett betegtől és a patikából az elkészített, de még fel nem használt gyógyszereket. A kúp olyan tüneteket okozott, amelyek miatt több gyermek kórházi ellátásra szorult.

Maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek az érintett gyerekek
Az OGYÉI saját hatáskörében eljárva kivizsgálta az ügyet, értesítette a társhatóságokat, és bejelentést tett a rendőrségre. A patika mindvégig együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte a felelősségét. Az OGYÉI információi szerint a gyermekek hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.11.30