Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > 9 millió forintot csalt ki diákjaiból egy kecskeméti tanárnő! Kirándulásra szedett pénzt, de megtartotta magán - Szülők Lapja

9 millió forintot csalt ki diákjaiból egy kecskeméti tanárnő! Kirándulásra szedett pénzt, de megtartotta magának

Szülőklapja képA kecskeméti tanárnő az iskola tanulói részére meghirdetett külföldi kirándulás részvételi díját beszedte, de sem szállást, sem buszt nem szervezett, majd indulás előtt egy nappal e-mailben lemondta az utazást. 9 millió forintot szedett be.

Szerző: Szülők lapja
2018-01-05
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 2018 januárjában vádat emelt egy kecskeméti tanárnővel szemben, aki az iskola tanulói részére meghirdetett külföldi kirándulás részvételi díját beszedte, valójában azonban sem szállást, sem buszt nem szervezett, majd indulás előtt egy nappal e-mailben lemondta az utazást.

Anyagi gondokkal küzdött
A 48 éves, büntetlen előéletű kecskeméti tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán az iskola tanulói részére hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg. A 45 ezer forintos részvételi díj állítása szerint az útiköltségen felül magába foglalta a szállodai elhelyezést, félpanziós ellátást, a belépődíjakat és a sétahajózást a Szajnán.

A tanárnő megmagyarázta a jelentkezőknek a rendkívül kedvező részvételi díjat: azt hazudta nekik, hogy jelentős előfoglalási és diákcsoport kedvezményt tud érvényesíteni, továbbá sok éves utazásszervezési tapasztalata révén szerzett kapcsolatait is ki tudja használni.

213-an jelentkeztek, ki is fizették a 45 ezer forintos részvételi díjat
Az utazásra 213-an jelentkeztek, akik a részvételi díjat a vádlott munkahelyén készpénzben fizették ki vagy a tanárnő által megadott bankszámlára átutalták. A tanárnő 2016. október 5-én az iskolában a jelentkezők számára tartott egy tájékoztatást, ahol azt állította, hogy a buszokat és a szállást is lefoglalta - ami nem volt igaz.

Egy nappal a kirándulás előtt lemondta az egészet
A franciaországi utazásra 2016. október 31. és november 5. között került volna sor. Indulás előtt egy nappal, 2016. október 30-án az esti órákban a tanárnő egy e-mail üzenetben lemondta az utazást azzal a valótlan indokkal, hogy mivel öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport kedvezményt nem tudja érvényesíteni.

Az útlemondás indoka ténylegesen azonban az volt, hogy a tanárnő az utazás alapvető feltételeiről, azaz sem szállásról, sem pedig buszról nem gondoskodott, azokat nem foglalta le és nem fizette ki - de ez eleve nem is állt szándékában.

Csak hitegette a diákokat és a szülőket
A kirándulás lemondását követően az utazásra jelentkezők találkozót szerveztek a tanárnővel és kérték, hogy bizonylatokkal igazolja a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. A találkozó során a tanárnő valótlanul azt állította, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd később a becsapott sértetteknek egy általa hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben, azt a látszatot keltve, mintha a busztársaság felé két részletben átutalta volna az utazás díját. Később az is kiderült, hogy valójában egyik általa említett szállodában sem foglalt szállást.

A tanárnő az elmaradt utazást követően még heteken át hitegette a pórul járt utasokat, hogy a befizetett részvételi díjakat visszafizeti részükre, erre azonban nem került sor - különböző kifogásokra hivatkozva (pl. a szállodák még nem utalták vissza a pénzt; nem jelentette be a banknál a nagy összegű készpénzfelvételt, ezért nem tudta elintézni; de azt is hazudta, hogy rosszulléttel küzd) állandóan kibújt fizetési kötelezettsége alól.

Közel 10 millió forintot csalt ki
A tanárnő 136 diáktól, illetve szüleiktől összesen 9.171.000 forintot vett át, melyet két személy kivételével senkinek nem térített meg.

Börtönt is kaphat
Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, továbbá csalás vétségével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A büntetlen előéletű tanárnő ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Szülők Lapja (illusztráció)

Címkék: osztálykirándulás, csalás, ügyészség, börtön

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Újévi baba 2018: Budapesten és vidéken is kisfiú született az évben elsőként - Tündéri fotókon a kis újszülöttek
Újévi baba 2018: Budapesten és vidéken is kisfiú született az évben elsőként - Tündéri fotókon a kis újszülöttek

Újévi babák 2018: A fővárosban és vidéken is kisfiú babák születtek elsőként, értesült az MTI. Tudd meg, melyik kórházban jöttek világra a kisbabák 2018 januárjának első napján.

tovább a cikkre
Termékvisszahívás: szalmonellával fertőzött csokit találtak! - Ezt a csokoládét ne add a gyereknek, és te se edd meg!
Termékvisszahívás: szalmonellával fertőzött csokit találtak! - Ezt a csokoládét ne add a gyereknek, és te se edd meg!

Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládé forgalomból történő kivonását kezdeményezték annak Salmonella baktériummal való szennyezettsége miatt. A csokit a magyar Rossmannban is lehet kapni.

tovább a cikkre
Petárdázás, tűzijáték szilveszterkor: így védd meg a kutyádat, hogy ijedtében ne szökjön el otthonról - Szakember tanácsai
Petárdázás, tűzijáték szilveszterkor: így védd meg a kutyádat, hogy ijedtében ne szökjön el otthonról - Szakember tanácsai

A petárdázások hatására minden évben nagyon sok kutya szökik el otthonról és kóborol a főváros utcáin. Mit tehetsz, hogy ezt elkerüld? Mit tegyél, ha szökött kutyát találsz az utcán? Tanácsok a szakembertől.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sportszelet süti - sütés nélküli sütemény

Sportszelet süti - sütés nélküli sütemény

Sütemények >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz darálva 20 dkg cukor 25 dkg margarin 4 púpozott kanál kakaópor 2 dl tej rumaroma Csokimázhoz: 1 tábla tortabevonó vagy étcsokoládé 2 ek étolaj vagy vaj

Recept: A kakaóport és a darált kekszet összekeverjük. A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a rumaromát, végül a kakaós kekszet is beledolgozzuk.
A jól összekevert masszát egy folpackkal borított négyszögletes edénybe helyezzü(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mellrák kialakulása: 8-ból 1 magyar nőt érint ez a daganatos betegség! - Videón a helyes otthoni mellvizsgálat menete

vissza vissza