Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Meghalt egy kisbaba, mert a szülei nem hagyták, hogy az orvosok megmentsék a pici életét! Mentőt is túl későn h - Szülők Lapja

Meghalt egy kisbaba, mert a szülei nem hagyták, hogy az orvosok megmentsék a pici életét! Mentőt is túl későn hívtak hozzá

Szülőklapja képMa, január 12-én, pénteken tárgyalják annak a házaspárnak az ügyét, akik olyan súlyosan elhanyagolták egyik gyermeküket, hogy az belehalt. A szülők tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állnak bíróság elé.

Szerző: Szülők lapja
2018-01-12
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ma, január 12-én, pénteken tárgyalják annak a házaspárnak az ügyét, akik olyan súlyosan elhanyagolták egyik gyermeküket, hogy az belehalt. A szülők tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állnak bíróság elé.

A vádlottak házastársak, kapcsolatukra az jellemző, hogy a nő teljesen alárendeli magát férje akaratának, a jóváhagyása nélkül semmilyen döntést nem hoz meg.

3 gyermekük született
A szülőknek 3 gyermekük született az elmúlt években: a legnagyobbik 2010 augusztusában, a középső - akinek a halála miatt indult az eljárás - 2012 novemberében, míg a legkisebb 2013 novemberében.A vádiratból kiderült, hogy a szülők nem gondoskodtak megfelelően a kicsik ellátásáról és egészségéről: az anya egyik várandóssága alatt sem járt terhesgondozásra, a szüléseket az otthonában vezették le, védőnő sosem látta a piciket.

Nem kapta meg a pici a szükséges ellátást
A 2012 novemberében született kisbaba nem kapott úgynevezett K-vitamin profilaxist, amelyre azért lett volna szükség, hogy ne legyen vérzékeny. (Ezt a vitamint egészségügyi intézményben történt szülést követően beadják az újszülöttnek.) A gyermeket mindemellett az előírásoknak megfelelően megvizsgálta egy újszülött-gyógyász, aki tájékoztatta a szülőket a K- és D-vitamin adásával kapcsolatos teendőkről, a kötelező szűrővizsgálatról és a kötelező BCG oltásról. Az anyagcsere szűrővizsgálathoz a vért az orvos le is akarta venni, azonban ezt a szülők írásban elutasították. K-vitamint - második alkalommal - a szülést követően, egyhetes korban kellett volna megkapnia a picinek, azonban ez akkor is elmaradt. A pici a haláláig már semmilyen egészségügyi ellátást nem kapott.

Ismerősökhöz mentek lakni
2012 decemberében a család lakhelyén fűtési problémák merültek fel, ezért rokonokhoz és ismerősökhöz fordultak, hogy fogadják be őket és gyermekeiket hosszabb időre. 2013. január elsején az akkor egy hónapos kisbaba gyakran sírt, nem akart enni, délután 5 óra körül pedig már sugárban hányt.

Az apa nem engedett mentőt hívni
A családot befogadó ismerősök mentőt akartak hívni a picihez, ám amikor ezt telefonon közölték a távollévő apával, ő ellenkezett, és kikötötte, hogy nem vihetik orvoshoz a gyermeket. A csecsemő ezt követően ismét sugárban hányt, és bőrének színe is megváltozott.

Akadályozták a pici ellátását
Végül este fél 10 után hívták ki a mentőket, akik több mint 30 perccel a hívás után érkeztek ki, és perceken belül az esetkocsi is befutott a helyszínre. A szülők itt sem bizonyultak készségesnek: folyamatosan akadályozták a pici ellátását, kiabáltak a mentő személyzetével, vádaskodtak, és csak többszöri felszólításra tett le arról az anya, hogy beszálljon a mentőautóba, ahol a gyermekét vizsgálták. Mindemellett tiltakoztak a gyermek orvosi ellátása, illetve a gyermek mentővel történő elszállítása miatt is.

A kisbabát a mentők 23 óra 24 perckor a SOTE I. sz. gyermekgyógyászati klinikájának átadták, ahol a gondos kórházi kezelés ellenére 2013. január 8-án, alig két hónapos korában elhunyt.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
Fotó: Pexels (illusztráció)

Címkék: baba, tragédia, gondatlanság, tárgyalás, bíróság

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Újszülöttet hagytak a babamentő inkubátorban Békéscsabán! A kislánynak már nevet is adtak a kórház dolgozói
Újszülöttet hagytak a babamentő inkubátorban Békéscsabán! A kislánynak már nevet is adtak a kórház dolgozói

Január 9-én, kedden délben egészséges újszülött kisbabát találtak a békéscsabai kórház főbejáratánál elhelyezett inkubátorban. A kislány 2900 grammal és 49 centiméterrel született, és a kórház dolgozói Réthy Fruzsinának nevezték el.

tovább a cikkre
Termékvisszahívás! Klórtartalmú tisztítószer maradványát találták egy bébiételben! - Ne add a kisbabádnak, vidd vissza az üzletbe
Termékvisszahívás! Klórtartalmú tisztítószer maradványát találták egy bébiételben! - Ne add a kisbabádnak, vidd vissza az üzletbe

A dm kivonja a forgalomból egyik bio gyümölcsös bébiételét, mert az ellenőrzés során az egyik üvegben klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki. Elővigyázatosságból a fenti lejárati idejű termékeket visszahívják az üzletekből.

tovább a cikkre
Friss: Elfogták a csecsemőgyilkos pásztói anyát! - A nő megölte és a szemetes konténerek közé rejtette újszülött babáját
Friss: Elfogták a csecsemőgyilkos pásztói anyát! - A nő megölte és a szemetes konténerek közé rejtette újszülött babáját

Újszülött testrészt találtak Pásztón, a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. Már őrizetbe is vettek egy 34 éves nőt, aki a jelek szerint megszülte és feldarabolta kisbabáját.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zabnyákleves - gyomorrontás, hasmenés esetére

Zabnyákleves - gyomorrontás, hasmenés esetére

Diétás ételek - Gyomorrontásra >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 10 g zabpehely víz pici só

Recept:

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízben, hogy ellepje. Ezután felöntjük 300-400 ml vízzel, teszünk hozzá egy kevés sót, és addig főzzük, amíg a zab teljesen megpuhul, sőt, egy része szétfő. Nem túl forrón tálaljuk.DIETETIKUS VÉLEM&Ea(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

Most tanul olvasni a gyerek? 4 szuper könyvsorozat, amitől garantáltan beleszeret az olvasásba

vissza vissza