Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Megharapta a nő a gyereket, és kitépte kezéből a telefonját a metróaluljáróban - Most 3 év börtönre ítélt - Szülők Lapja

Megharapta a nő a gyereket, és kitépte kezéből a telefonját a metróaluljáróban - Most 3 év börtönre ítélték

Szülőklapja képEgy 20 éves nő megharapott egy 14 éves fiút, majd elvette a telefonját, és veréssel fenyegette meg, ha nem hagyja békén - 3 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, de az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Szerző: Szülők lapja
2018-01-18
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A 20 éves nő egy hónappal ezelőtt egy 14 éves fiútól azzal az ürüggyel kérte el a telefonját, hogy szeretne azon felhívni valakit, majd amikor a gyerek megpróbálta azt visszakérni, megtámadta őt. Az ügyészi indítvány alapján a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott nő 2017. december 15-én délután a Budapest V. kerület, Kálvin téri metróaluljáróban odament a fiúhoz, akitől pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Ezalatt a IX. kerület, Ráday utcáig sétáltak, ahol a nő azt kérte tőle, adja kölcsön neki a telefonját addig, amíg azon felhív valakit.

Azt mondta, segítséget kér - ehelyett eltette a telefont
A fiú ebbe beleegyezett, de csak úgy, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál. A nő azonban a gyerek akarata ellenére kivette a kezéből a telefont, amit a fiú többször megpróbált visszakérni. Addig huzakodtak a készüléken, míg a nő megharapta a gyerek ujját, majd megragadta a telefont, eltette a táskájába és elindult.

A fiú azonban nem adta fel: egy ideig még követte a nőt és kérte vissza a telefonját, ám a nő akkor már azt állította, az a telefon az övé, és ha a gyereknek ez nem tetszik, akkor akár meg is verheti.


Képünk illusztráció

Gyorsított eljárás alatt ítélték el
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság által teljesített gyors és szakszerű nyomozás eredményeként – a nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján megállapították a vádlott bűnösségét: a bíróság 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Súlyosbításért fellebbezett az ügyész
Az ítélet nem jogerős; az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: bíróság, bűntény, megharapta, börtönbüntetés

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Mosókapszula-kihívás: Ezért életveszélyes a szájba venni, lenyelni a mosókapszulát! - Már többen kórházba kerültek miatta
Mosókapszula-kihívás: Ezért életveszélyes a szájba venni, lenyelni a mosókapszulát! - Már többen kórházba kerültek miatta

Új fajta kihívás terjed: tinik mosókapszulákat próbálnak lenyelni! Miért veszélyesek a mosókapszulák? Milyen mérgezési tünetekkel jár, ha a mosókapszula vagy mosógél a szembe, szájba, gyomorba kerül?

tovább a cikkre
Eltűnt egy 11 éves kislány! Kedd reggel elindult otthonról, és azóta nyoma veszett - A rendőrség a lakosság segítségét kéri
Eltűnt egy 11 éves kislány! Kedd reggel elindult otthonról, és azóta nyoma veszett - A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A budaörsi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a Pilisszántóról eltűnt Mohácsi Amanda Rebeka megtalálásához. A kislány 2018. január 16-án reggel pilisszántói otthonából tűnt el. A rendőrség időközben sértetlenül megtalálta.

tovább a cikkre
Olyan forró vízben fürdette a férfi a gyereket büntetésből, hogy megégett a bőre - Az anya pedig hagyta, most börtönbe kerülhet
Olyan forró vízben fürdette a férfi a gyereket büntetésből, hogy megégett a bőre - Az anya pedig hagyta, most börtönbe kerülhet

Súlyosan elhanyagolta gyermekeit egy anya, az élettársával együtt: a piciket nem fürdették, nem kaptak rendes ruhát, bezárták őket a spájzba és rendszeresen meg is verték őket - most bíróság előtt kell felelniük.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Burgonyapüré

Burgonyapüré

Köretek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g burgonya 20 g vaj 100 ml tej só

Recept:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a vajat és a felmelegített tejet. (A tej mennyisége ízléstől függ, mennyire szeretjük hígan.)


(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

vissza vissza