1000 darab horgolt piros szívecske lepi el Budapestet Valentin-nap alkalmából! - Van pár tippünk, hol keresd őket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


1000 darab horgolt piros szívecske lepi el Budapestet Valentin-nap alkalmából! - Van pár tippünk, hol keresd őket Valentin-nap alkalmából 1000 apró, horgolt szívecske kerül Budapest frekventáltabb helyeire, hogy meglepje a járókelőket. A kezdeményezés mögött egy fiatal lány áll, akinek hobbija a horgolás - és hogy örömöt csaljon az emberek szívébe Bálint-nap környékén. Sokak szerint a Valentin-nap mesterségesen generált ünnep, hogy vásárlásra bírják rá az embereket, míg mások azt gondolják, Bálint-nap lényege a szeretet, az öröm kifejezése, ehhez pedig nincs szükség drága éttermekre és komoly ajándékokra, pusztán egy kis fantáziára és szívből jövő kedvességre. 

Van szíved! - Idén is tele lesz szívecskékkel a főváros
Tudtad, hogy néhány éve Valentin-nap környékén apró piros horgolt szívecskék lepik el Budapestet? A "Van szíved!" kártyákra kötözött cuki kis meglepetésekre idén is bárhol rálelhetsz a fővárosban, de a frekventáltabb helyeken - mint például a Deák tér, az Erzsébet tér, a Hűvösvölgy, a Puskás Ferenc Stadion környéke, a Clark Ádám tér, a Parlament környéke, a Gozsdu-udvar, a Hősök tere, az Andrássy út, a Corvin-negyed, a Városliget, a Móricz Zsigmond körtér vagy a Szent Gellért tér - mindenképpen érdemes nyitott szemmel járnod és figyelned, nem piroslik-e egy bokron, fán, padon a horgolt szívecske.



Egy fonalfüggő lány meglepi Budapestet
A kedves kis partizánakció kiötlője Bellai Marina, aki saját bevallása szerint fonalfüggő. 2015-ben kezdett ismerkedni a horgolással, ennek eredményeképpen született meg Topy maci, akinek egyébként nem mindennapi kalandos élete van.

Rá egy évre jött a szívecskés ötlet: akkor 100 horgolt szívet rejtett el Budapesten, 2017-ben már 500 darabot, idén pedig kerek 1000 piros szívet horgolt saját kezűleg - sőt, a kis kártyákat is egyenként ő kötözte rá a szívekre.

Az elrejtésben persze segítségére vannak a barátai, ismerősei is, így 2018. február 13-án és 14-én az összes kis szív elfoglalja titkos helyét a város különböző pontjain, hogy aztán az utána következő napokban-hetekben meglepetést szerezzen a járókelőknek.



Imádja, hogy örömet szerezhet másoknak
Hogy mégis, Marinának mi ebben a jó? Nincs anyagi haszna, csak az öröm, hogy megörvendeztethet másokat, és saját magát is! "Úgy hiszem, hogy ez az egész dolog számomra okozza a legnagyobb örömet - az első fonalráhajtástól az utolsó szív elrejtéséig." - írja a blogján.

Ha érdekel, hol vannak még szívecskék, és mi mindennel készül még Marina a szívecskék mellé, akkor kövesd a történéseket a Facebook/Topy világa oldalon!

Forrás: topyvilaga.hu
Fotók: Facebook/Topy világa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.13