Termékvisszahívás: ha ilyen ásványvizet vettél, ne idd meg és a gyereknek se add! - Nébih figyelmeztetés

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás: ha ilyen ásványvizet vettél, ne idd meg és a gyereknek se add! - Nébih figyelmeztetés Termékvisszahívás: több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú ásványvizet talált a Nébih, melyet nem javasolnak fogyasztásra. Mutatjuk a termék adatait! Fogyasztói bejelentés alapján került sor az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított szénsavmentes ásványvíz termék vizsgálatára, mert azt "gyógyszer illatúnak és ízűnek" érezték a fogyasztók.

Undorító szagú volt a víz
Termékvisszahívás: ha ilyen ásványvizet vettél, ne idd meg és a gyereknek se add! - Nébih figyelmeztetésAz interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint fogyasztói bejelentés alapján vizsgálták az interneten rendelt Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított fél literes kiszerelésű, szénsavmentes ásványvizet. A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolták.

A hatóság vizsgálata kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a Nébih elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai:
termék megnevezése: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter
csomagolása: PET palack
gyártás ideje: 2018.01.10.
minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12.

Forrás: Nébih, MTI
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.19