Az első hivatalos fotók Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről! Nézd, milyen képeket tett közzé a Palota

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az első hivatalos fotók Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről! Nézd, milyen képeket tett közzé a Palota Eljött a nap, amire rengeteg vártak a világban: 2018. május 19-én megnősült Harry herceg, Windsorban oltár elé vezette szerelmét, az amerikai Meghan Markle színésznőt. Eljött a nap, amire rengeteg vártak a világban: 2018. május 19-én megnősült Harry herceg, Windsorban oltár elé vezette szerelmét, az amerikai Meghan Markle színésznőt.

A látványos ceremónián rengetegen vettek részt és milliók követték a tévében és interneten keresztül, ahogy Diana hercegnő kisebbik fia kimondta a boldogító igent. 

Formabontó esküvő volt
Az esküvő több szempontból is hagyománybontó volt: a ceremónián a pár kérésére beszédet mondott Michael Curry, Chicago fekete püspöke, az anglikán világunió amerikai tagozatának számító episzkopális egyház vallási vezetője is, aki egyebek közt szenvedélyes hangon beszélt a rabszolgaságról, idézte Martin Luther Kinget és hangsúlyozta a szeretet erejét - nem csak a szerelemre, hanem a társadalomra is vonatkoztatva.

Emellett több illusztris fekete vendéget is hívtak - ott volt Oprah Winfrey, Serena Williams és természetesen Meghan Markle édesanyja is, aki haját hagyományos afrofonással készítette el a nagy napra - a menyasszony ugyanis félig fehér, és félig fekete származású, ez utóbbi édesanyja révén (és ami miatt kapott hideget és meleget is a konzervatív brit sajtótól).

Már korábban is köztudott volt, hogy a közkedvelt pár az esküvői ajándékokról is lemondott: mint ismeretes, még áprilisban azt kérték, hogy esküvői ajándékok helyett jótékonysági szervezeteket támogassanak a vendégek és a gratulálók.

A Kensington-palota - Harry londoni rezidenciája és lakhelye - a hercegi jegyespár nevében kiadott felhívásban közölte: Harry és menyasszonya hét jótékonysági szervezetet választott ki, és azt kéri, hogy az esküvőre meghívott vendégek, vagy bárki, aki kedveskedni kíván, a nekik szánt ajándékok helyett inkább ezeknek a szervezeteknek juttasson pénzadományokat.

A kijelölt jótékonysági intézmények között van a Children's HIV Association (CHIVA), amely HIV-vírussal fertőzött brit és ír gyerekeken és családjaikon igyekszik segíteni, a Crisis nevű brit segélyszervezet, amely a hajléktalanokat támogatja, vagy a Myna Mahila Foundation, amely az indiai Mumbai nyomornegyedeiben élő nők sorsán próbál javítani.

A Kensington-palota hangsúlyozza, hogy Harrynek és menyasszonyának nincs közvetlen kapcsolata ezekkel a jótékonysági szervezetekkel.

2017 novemberében volt az eljegyzés
Az idén 34 éves Harry herceg - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves amerikai színésznő, Meghan Markle eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő időpontjának megválasztásában szerepe volt annak, hogy Katalin hercegnő 2018 áprilisában adott életet harmadik gyermekének, így mindenképpen a szülés utánra szerették volna időzíteni az egybekelésüket.

Mi lett Meghan Markle neve az esküvő után?
A színésznő Rachel Meghan Markle néven jött világra, emellett Erzsébet királynő leszármazottai és örökösei megkapják a Windsor, a királynő férje, Fülöp herceg után pedig megkapják a Mountbatten nevet is. Így tehát Harry herceg felesége hivatalosan a Rachel Meghan Mountbatten-Windsor névre hallgat.

A hivatalos fotókat a Palota tegnap tette közzé, nézd meg te is!


A hivatalos képen egyebek közt Erzsébet királynő és férje, Károly herceg és felesége, Camilla, valamint Harry herceg bátyja, Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegnő, és két idősebb gyermekük, György herceg és Sarolta hercegnő is ott mosolyog


Meghan Markle és a kis hercegek, hercegnők és más nemesi származású gyermekek


Jellenző, hogy bár ez a kép meghittséget és boldogságot sugároz, rengetegen lájkolták a Facebookon azt a pikírt hozzászólást, mely szerint a menyasszony igazán feltűzhette volna a haját valami csattal, mert így eléggé rendezetlenül néz ki

Fotók: Facebook/The Royal Family

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.22