Megölte 7 hónapos kisbabáját az anya, mert annyira zavarta a sírása! - Most hozott ítéletet az ügyben a Győri Törvényszék

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megölte 7 hónapos kisbabáját az anya, mert annyira zavarta a sírása! - Most hozott ítéletet az ügyben a Győri Törvényszék Hét év börtönbüntetésre ítélte a csecsemője megölésével vádolt fertőendrédi nőt a Győri Törvényszék csütörtökön. A halált okozó testi sértés miatt kiszabott ítélet nem jogerős. Hét év börtönbüntetésre ítélte a csecsemője megölésével vádolt fertőendrédi nőt a Győri Törvényszék csütörtökön. A halált okozó testi sértés miatt kiszabott ítélet nem jogerős - olvasható a törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Gyakran ivott az anya
A történteket felidézve azt írták: a vádlott második gyermeke 2016 februárjában született Svájcban. A nő gyermekével az év júliusában költözött élettársához Fertőendrédre. Gyakran fogyasztott alkoholt, alkoholos befolyásoltság alatt többször volt türelmetlen a gyermekkel, különösen a sírása zavarta.

Annyira zavarta a baba sírása, hogy többször megütötte
2016 októberében reggeltől estig egyedül volt otthon, és több nyugtatót vett be. Délután a gyermek etetés közben sírni kezdett, ezért a 7 hónapos csecsemő fejét többször megütötte, és nagy erővel, hosszan rázta a kisgyermeket, aki röviddel ezután meghalt.

Már nem lehetett megmenteni az életét
A vádlott a halott gyermeket az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, ebben az állapotban találta meg hazaérkező élettársa, aki azonnal mentőt hívott. A mentők megkezdték a csecsemő újraélesztését, de nem tudtak rajta segíteni.

A csecsemő halálának közvetlen oka diffúz agyzúzódás, súlyos agyvizenyő kialakulása volt. Az ügyről itt írtunk korábban »

7 év börtönre ítélték, nem jogerősen
A szakértői vélemény alapján a nő gyógyszerek miatti tompultsága nem volt olyan fokú, hogy ne ismerje fel tette következményeit, az ítélet indoklása szerint ezért bűnössége megállapítható volt a halált okozó testi sértésben - 7 év börtönbüntetést szabtak ki rá.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Olvasd el ezt is!
Miért tilos megrázni egy csecsemőt? Szakorvos válaszol »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.06.08