Olyan durván megrázta az apa a két hónapos kisfiát, hogy a csecsemő belehalt! - A kisgyermek sírása dühítette fel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Olyan durván megrázta az apa a két hónapos kisfiát, hogy a csecsemő belehalt! - A kisgyermek sírása dühítette fel A férfitól korábban már elvették a kislányát, mert bántalmazta. A kisfiú nem volt ilyen szerencsés, két hónaposan belehalt az apja által okozott sérülésekbe. A férfit 7 évre ítélték, most fellebbezett enyhítésért. Súlyos gyermekbántalmazási ügyben ítélt a bíróság - a vádlott édesapa rendszeresen verte a gyermekeit, 2 hónapos kisfiának pedig olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a kisbaba nem élte túl. A férfit első fokon 7 év börtönre ítélték, a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Korábban a kislányát is bántalmazta
A nem jogerős ítélet tényállása szerint a férfi kislánya 3-6 hónapos kora között három esetben szenvedett súlyos vérzéssel járó koponyasérüléseket. A harmadik alkalommal az apa gondatlansága miatt a kisgyermek feje olyan erővel ütődött be, hogy koponyacsonttörése keletkezett, amely életveszélyes sérüléssel járt.

A gyámhatóság a gyermeket gyámnál helyezte el, a férfi ellen pedig szülői felügyeleti jogának megszüntetése iránt pert indított.

Feldühítette a kisbaba sírása
Egy évvel később azonban a férfinak ismét gyermeke született - és vele is hasonlóan durván bánt. Mivel nem bírta elviselni két hónapos kisfia sírását, türelmét veszítve nagy erővel megrázta a kisbabát. A rázás közben a csecsemő feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött. Koponyacsontja betört, ennek következtében belső vérzés és agyvizenyő alakult ki nála, emiatt néhány órán belül meghalt.

Eleinte elismerte tettét, később hárított
A fiatal apa a nyomozás során mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte. Vallomása szerint indulatát a gyermeksírás váltotta ki, amely zavarta őt.
Ezután azonban a vallomásait megváltoztatta, és a büntetőjogi felelősséget mindkét gyermek sérülései miatt másra hárította.

7 évre ítélték, fellebbezett enyhítésért
Az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az Egri Törvényszék által első fokon a vádlott apával szemben - csecsemőkorú gyermekei sérelmére elkövetett halált okozó testi sértés bűntette, valamint életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt - kiszabott 7 évi börtönbüntetés helybenhagyását indítványozta.

Másodfokú tárgyalás is lesz
Álláspontja szerint a vádlott a korábbi tapasztalatai alapján tudatában volt annak, hogy a csecsemők különösen sérülékenyek. Súlyosan gondatlan, majd erőszakos magatartása mégis előbb életveszélyes, később végzetes következménnyel járt. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla határoz.

Olvasd el ezt is!
A csecsemő rázásának, feldobálásának következményei - Súlyos sérüléseket is szenvedhet! »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pexels (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.01