Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok Budapesten és vidéken: Újraélesztés, teendők fulladás, égés, lázgörcs, vérzés, mérgezés esetén

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok Budapesten és vidéken: Újraélesztés, teendők fulladás, égés, lázgörcs, vérzés, mérgezés esetén Tudtad, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében rendszeresen részt vehetsz ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokon? Elmondjuk, hogyan jelentkezhetsz rá és mi mindent fogsz megtanulni. Tudtad, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szervezésében rendszeresen részt vehetsz ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokon?

Ingyen elsősegélynyújtó tanfolyam a Magyar Gyermekmentő Alapítványtól
Mint a Facebook oldalukon írják, náluk a gyerekmentőktől bárki ingyenesen sajátíthatja el, hogy mitől óvja gyermekét, illetve mit tegyen, ha a kicsi vészhelyzetben van. Képzéseiken szakorvosok és szakápolók adják át többéves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat.

Úgy vélik, megfelelő képzettséggel és odafigyeléssel a balesetek, betegségek 80%-a megelőzhető, ugyanakkor egy vészhelyzetben az első 10-15 perc általában a kritikus, és ilyenkor a beteg a laikus elsősegélynyújtó (szülő, ismerős, járókelő) kezében van, ezért fontos, hogy minél többen felkészültek legyenek az ilyen helyzetekre.

A tanfolyamok a következő témákat érintik:
- lázgörcs
- fulladás, félrenyelés
- mérgezés
- allergia
- ütőeres vérzés
- magasból esés
- égés
- bölcsőhalál

A résztvevők a gyakorlati rész során fantom babákon sajátítják el az újraélesztés lépéseit.

 

Kiknek ajánlják?
Az ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamot mindenkinek ajánlják, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel. Kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.

Milyen hosszú ideig tart a tanfolyam?
Az oktatás időtartama körülbelül 3,5-4 óra. Ez alatt az idő alatt elméleti és gyakorlati képzést tartanak a fent említett témakörökben.

Hol találok ilyen tanfolyamot?
Ami a helyszínt illeti, igyekeznek havi 1 alkalommal Budapesten megtartani az ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamot, emellett rendszeresen vidéken is várják az érdeklődőket.

Budapesten általában a Bethesda kórházban tartják a tanfolyamot, ahova gyorsan betelnek az időpontok - ugyanakkor mint írják, örömmel veszik csoportok jelentkezését (baba-mama klubok, baráti társaságok, óvodák, bölcsődék, cégek) lehetőleg egy oktatásra alkalmas helyszín biztosításával. Lehetőség szerint nagyobb csoportok jelentkezését várják (100-150 fő), illetve olyan kistelepülésekét, ahol korábban még nem jártak. A minimális létszám 50 fő, a maximális 200 fő.  

Gyereket vihetek magammal?
Bár a képzésre leggyakrabban szülők jelentkeznek, arra kérnek mindenkit, hogy gyermekeiket ne vigyék el a tanfolyamra. Egyrészt a gyerekek elvonhatják a figyelmet, másrészt a tanfolyam képanyaga sem gyerekeknek készült.

Hogyan lehet jelentkezni?
Az ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamra csak azok jelentkezését tudják elfogadni, akik részvételi szándékukat jelzik megújult honlapjuk oktatási felületén, itt »
Itt a felső menüsorban válaszd ki azt, hogy OKTATÁS, majd bal oldalt azt a tanfolyamot, amelyikre elmennél, és ott töltsd ki a jelentkezési formulát.

A tanfolyamok időpontjai és helyszínei folyamatosan felkerülnek a Magyar Gyermekmentő Alapítvány weboldalára, valamint a Facebook oldalára is, így érdemes figyelemmel kísérni őket.

Forrás: Facebook/Magyar Gyermekmentő Alapítvány, mgya.org
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.10.05