Futás közben támadta meg a kétgyermekes anyukát egy férfi! - Már bíróság előtt az elkövető, ezt lehet tudni róla

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Futás közben támadta meg a kétgyermekes anyukát egy férfi! - Már bíróság előtt az elkövető, ezt lehet tudni róla Mint ismeretes, vasárnap este futás közben brutálisan megtámadták Makai Viktória 38 éves, hétszeres magyar bajnok futónőt, és csak a szerencsének köszönheti, hogy a férfi végül nem erőszakolta meg. A rendőrség másfél órán belül fogta el Makai Viktória hétszeres magyar bajnok futónő támadóját. A futónőt a forgalmas Jászberényi út közvetlen közelében támadta meg a férfi vasárnap este, az elsuhanó autósok közül senki nem állt meg segíteni. A férfit elfogták, bíróság előtt kell felelnie tettéért.

Vasárnap este támadták meg a futónőt
Mint ismeretes, vasárnap este futás közben brutálisan megtámadták Makai Viktória 38 éves, hétszeres magyar bajnok futónőt, és csak a szerencsének köszönheti, hogy a férfi végül nem erőszakolta meg.

A kétgyermekes anyuka először a Facebookon, a hivatalos oldalán számolt be a támadásról, és egy fotót is mellékelt, melyen a támadáskor viselt pólója volt látható, véresen.

"Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják.
Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás.
Mindeddig.

Futás közben támadta meg a kétgyermekes anyukát egy férfi! - Már bíróság előtt az elkövető, ezt lehet tudni róla

Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert.

Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először.

Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet.


Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok,
egy autóbalesettől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30,
a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos.

A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét...

A reménység, a bizalom és a hit úgy érzem, csorbát szenvedett bennem, miközben ugyanezen területeken csodát éltem át a helyzet végkimenetele tekintetében. Ezt kell most mélyen rendbe raknom magamban. [...]


Köszönöm az orvosok és a rendőrség elkötelezett munkáját, a tettest elfogták.
Szeretettel gondolok rátok!"


A rádióban még részletesebben beszámolt a támadásról
A támadás híre gyorsan terjedt az interneten, több rádió is felhívta a futónőt a kórházban, hogy elmesélje, pontosan hogyan történt a támadás, mit tudni az elkövetőről. A futónő elmesélte, a férfi folyamatosan az arcát ütötte és olyan erővel szorította le, hogy azt hitte, megfullad. Ezután próbálta húzni az időt, így megkérdezte tőle, mit akar, mire a férfi azt hörögte, hogy szexet. Ezért mind magáról, mind pedig az anyukáról lerángatta az alsóruházatot, de nem volt olyan állapotban, hogy erőszakra sor kerüljön.

– Az, hogy csak a fejemet ütötte és mindig úgy forgatott, hogy háttal legyek, ne lássam az arcát, tudatosnak tűnt, mintha nem először csinált volna ilyet - idézte fel a Borsnak.

Mindeközben Viktória férjének gyanús volt, hogy a párja nem ért haza időben, így biciklivel elindult elé - ő vette észre, hogy egy elhagyatottabb részen fekszik, majd meghallotta felesége hangját, amint segítséget kér. Ekkor fogta fel, mi történik, a támadót sikerült is elkergetnie - aki ráadásul a személyes holmijait is otthagyta, így a rendőrség pár óra alatt elfogta.

Elfogták a tettest, ezt lehet tudni róla
A Bors értesülései szerint a tettes a csaknem 2 méter magas, szőke, 37 éves H. István, aki azon a lakótelepen dolgozott, ahol Makai Viktóriáék is laknak, így látásból ismerték is egymást. Még az is elképzelhető, hogy a férfi kifigyelte áldozatát.

A férfit gyorsított eljárásban már 2018. október 17-én, szerdán bíróság elé állították és elrendelték letartóztatását szexuális erőszak, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt.

Mindenesetre a hírek szerint a támadó a bíróságon már nem volt olyan bátor, mint a támadáskor - állítólag nagyon zavartan viselkedett és el is sírta magát. Ügyvédje szerint büntetlen előéletű és rendezett családi háttérrel rendelkezik.

Ha elítélik, maximum 8 évet kaphat tettéért.

Makai Viktória és férje pszichológus segítségével próbálják feldolgozni a történteket, a gyermekeikkel óvodapedagógusok és gyermekpszichológus foglalkoznak.
 

Ha egyedül futsz este - Hogyan védheted meg magad?


Az internetes futócsoportokban időközben elindult egy kezdeményezés, hogyan lehetne elkerülni, hogy a jövőben hasonló esetek történjenek.

Bár az a legjobb, ha valaki többedmagával vagy kutyával megy le futni, és lehetőleg világosban, az anyukák többsége vagy hajnalban vagy este tud időt szakítani a futásra, és az sem biztos, hogy van a közelben futótárs.

A következő jó tanácsok merültek fel - érdemes őket megfontolni:
- Érdemes önvédelmi tanfolyamra járni, és az egyszerűbb fogásokat elsajátítani
- Paprikaspray vagy riasztóduda a kézbe (meg kell tanulni a használatukat)
- Telefonos "követő" alkalmazás használata - ezek általában ingyenesek, és a lényegük, hogy a futó útvonala megosztható (Családkereső-Life360, Kezedben a biztonságod alkalmazás, Glympse - GPS megosztó app, Geolocator), de a Google Térképben is megosztható az útvonal. Ezek egyébként a gyermeked telefonjára is telepíthetők, így nagyobb biztonsággal tudhatod, hogy éppen merre jár.

Forrás: Facebook/Makai Viktória, Blikk, Bors
Fotó: Facebook/Makai Viktória
Kezdőfotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.10.18