Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Kamuhírek terjednek a 6 éves izomsorvadásos kislány, Noémi gyógykezeléséről - Most megszólalt az alapítvány - Szülők Lapja

Kamuhírek terjednek a 6 éves izomsorvadásos kislány, Noémi gyógykezeléséről - Most megszólalt az alapítvány

Szülőklapja képÁloldalak és kamuhírek veszélyeztetik a gyűjtést annak az izomsorvadásos kislánynak a gyógykezelésére, akinek életét csak egy 68 millió forintba kerülő gyógyszer menthetné meg.

Szerző: Szülők lapja
2019-01-30
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Nemrégiben szomorú történetet osztott meg az RTL Klub Híradója egy magyar izomsorvadásos kislányról, akin csak egy rendkívül drága kezelés segíthetne - most pedig álhíroldalak veszélyeztetik az adománygyűjtést.

Az orvosok szerint nem éri meg a felnőttkort
A Kétegyházán élő, 6 éves Dicsa Noémi gerincvelői izomsorvadásban szenved, súlyos betegségére 6 hónapos korában derült fény, amikor a mozgásfejlődése elmaradt. Bár az orvosok szerint a kislány valószínűleg nem éli túl a 12. életévét, az édesanyja mindent megtesz annak érdekében, hogy rácáfoljanak a szomorú jóslatokra, ezért minden nap órákon át tornáztatja kislányát. A torna fájdalmas, de Noémi tűri, hiszen tudja, csak így menthetők meg az izmai.

Kamuhírek terjednek a 6 éves izomsorvadásos kislány, Noémi gyógykezeléséről - Most megszólalt az alapítvány

Drága a gyógyszer, ezért gyűjtésbe kezdtek
Létezik ugyan egy gyógyszer, ami a hasonló betegeknek segít izommá alakítani a bevitt fehérjét, de ez magyar pénzbe átszámítva 68 millió forintba kerül. A kezelést alkalmazzák hazánkban is, de tavaly csupán 10 embernek fizette ki az egészségbiztosító, Noémi pedig nem volt köztük, mivel a biztosítónál úgy látták, nem nyilvánvaló, hogy a kislány állapotában javulás állna be.
 
Kamu oldalak kamu hírei veszélyeztetik a gyűjtést
Ezért a család barátai létrehoztak egy alapítványt, hogy azon keresztül gyűjtsenek adományokat a kislány gyógykezelésére - és ezzel élt most vissza több áloldal is. Elkezdték ugyanis terjeszteni, hogy valójában már megvan a pénz, mert különféle hírességek is az ügy mellé álltak, anyagilag támogatva Noémi gyógyulását. Az egyik ilyen oldal egyenesen Cristiano Ronaldo ismertségét használta fel az álhíréhez, még kamu nyilatkozatot is gyártott, amelyben Ronaldo megindokolja döntését.

Miért érdemes ilyen kamuhírt gyártani? Mert akkor sok ember átkattint ezekre az oldalakra és találkozik az ott futó hirdetésekkel - és minél több ember kattint át, annál nagyobb az esélye, hogy esetleg továbbmegy az egyik hirdetésre. Hogy mindeközben most lényegében egy kislány életével játszanak? (Hiszen aki azt olvassa, hogy lényegében megvan a pénz, már megnyugszik, hogy minden rendben, és nem fog adományozni a gyógykezelésre.) Úgy tűnik, ez nem érdekli őket.

Megszólalt az alapítvány kezelője
Mindenesetre a kislány adományait kezelő alapítvány közleményt adott ki a Facebook-oldalán, hogy senki ne dőljön be az álhíreknek, hanem csakis az alapítvány oldalán tájékozódjanak a gyűjtés aktuális állásáról.

"Kedves barátaink, kedves ismerős és ismeretlen segítők!

Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy ennyi támogatót tudhatunk magunk mögött, hogy ennyi önzetlen magánszemély, cég, intézmény állt Noémi ügye mellé. Mint azt tapasztalhattátok, kötelességünknek érezzük, hogy folyamatosan tájékoztassunk benneteket a gyűjtéssel kapcsolatos aktualitásokról itt, illetve lehetőségeinkhez mérten a sajtó útján is. Az elmúlt hetekben számos örömhírről tudtunk beszámolni, és reméljük, hogy ez a tendencia a jövőben is megmarad. Noémi történetét egyre többen ismerik meg, sajnos azonban akadnak olyanok is, akik önös érdektől vezérelve megpróbálnak hasznot hajtani a fokozott közérdeklődésből.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha elújságolhatnánk, hogy például Szikora Róbert, Molnár Ferenc Caramel vagy éppen Bogdán László, Cserdi község polgármestere is nevét adta a gyűjtéshez, ezek azonban álhírek, melyeket egy nyilvánvalóan „kamu” hírportál terjeszt. Sem a családot, sem az alapítványt nem keresték meg az előbb említett, ismert személyiségek, és az sem igaz, hogy Cristiano Ronaldo magára vállalta volna Noémi kezelésének költségeit. Nagyon szeretnénk, ha mindez igaz volna, de sajnos nem az. Noémi sorsa továbbra is támogatóink kezében van, akiknek hála a gyűjtés egyre nagyobb lendülettel folytatódik.

Tisztelettel kérünk benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten próbáljátok meg ti is megakadályozni az ilyen álhírek terjedését, hiszen ezek Noémi ügyére nézve is nagyon kártékonyak lehetnek, hiteltelenné tehetik a jövőbeni valós híradásokat a gyűjtés kapcsán.

Köszönettel: a család és az alapítvány"

Forrás, képernyőfotó: RTL Klub Híradó, Facebook/Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott gyermekeket támogató Alapítvány

Címkék: izomsorvadás, gyógykezelés, álhír, kamuhír

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Ököllel ütötte tanárát a diák egy hajdúböszörményi általános iskolában, mert az fegyelmezni próbálta
Ököllel ütötte tanárát a diák egy hajdúböszörményi általános iskolában, mert az fegyelmezni próbálta

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú ellen, aki az őt rendre utasító tanárt ököllel megütötte. Felfüggesztett fogházbüntetést javasolnak.

tovább a cikkre
Már el is temették a kútba esett spanyol kisfiút, aki után 13 napig kutattak - Ez okozta a halálát az orvosok szerint
Már el is temették a kútba esett spanyol kisfiút, aki után 13 napig kutattak - Ez okozta a halálát az orvosok szerint

Tragédiával végződött a spanyol kisfiú utáni kutatás, aki 13 nappal a mentőakció befejezése előtt esett egy százméteres kútba. A kétéves kisfiú valószínűleg már a zuhanást követően meghalt.

tovább a cikkre
Szifilisszel fertőzték meg 7 éves kislányukat a zalai szülők, mégsem vitték orvoshoz! - Most emeltek vádat ellenük
Szifilisszel fertőzték meg 7 éves kislányukat a zalai szülők, mégsem vitték orvoshoz! - Most emeltek vádat ellenük

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat Zalában egy élettársai kapcsolatban élő pár ellen, mert éveken keresztül elhanyagolták gyermekük tőlük kapott szifiliszes fertőzésének kezelését, gyermekeiket pedig iskolába sem járatták.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zellerfőzelék

Zellerfőzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Zeller (mennyisége a baba igényétől függ) Anyatej, vagy forralt víz

Recept:

A zellert alaposan megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vízben puhára főzzük. Mikor kicsit kihűlt, teljesen krémesre turmixoljuk. Anyatejjel, forralt vízzel hígíthatjuk.DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A zellert a zöldségek bevezetésén&e(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet - Ezek a legfontosabb tudnivalók

vissza vissza