Itt a legújabb kihívás unatkozó tiniknek: Ezt tedd meg, ha igazán menő akarsz lenni!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Itt a legújabb kihívás unatkozó tiniknek: Ezt tedd meg, ha igazán menő akarsz lenni! Végre egy olyan kihívás, ami nem hülyeség, és még csak nem is veszélyes az életre - sőt, mi több, ezúttal valami jót tesz az, akinek van mersze részt venni benne. Van kedved hozzá? Végre egy olyan kihívás, ami nem hülyeség, és még csak nem is veszélyes az életre - sőt, mi több, ezúttal valami jót tesz az, akinek van mersze részt venni benne...

Idióta kihívások ideje
Nemrégiben mi is írtunk arról, mennyi idióta kihívás terjed az interneten: elég a mosókapszulás kihívásra gondolni, vagy arra, hogy addig dörzsöld a kézfejed radírral, míg vörös lesz és kisebesedik. Különösen a tinik vevők az ilyen sehova nem vezető, sőt, gyakran sebesüléshez vezető vagy életveszélyes kihívásokra (ezekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben ») - éppen ezért hozzájuk szól a legújabb kezdeményezés is, ezúttal azonban végre lenne is értelme részt venni benne.

A legújabb #challenge-  Mindenki ezt osztogatja most
A kihívás atyja egy bizonyos Byron Román, aki 2019. március 5-én tett ki egy eléggé beszédes fotópárt a saját Facebook-oldalára, azzal a felirattal: "Itt egy újabb #challenge minden unatkozó tininek. Készíts egy fotót egy olyan környékről, amire ráférne a rendberakás, aztán fotózd le azt is, mit tettél az ügy érdekében, végezetül posztold ki a képeket."

kihívás
Azt nem tudni, ki van a képen


A férfi posztja úgy betalált, hogy lényegében az egész hétvégén mindenki ezt posztolgatta - Byron Román meg is említi a közösségi oldalán, hogy örül a megosztásoknak, de senki ne feledje, tőle származik az ötlet.

Szemétszedős kezdeményezések
Hogy rengeteg szemetet termelnek a jóléti társadalmak, az nem újkeletű, éppen ezért természetesen nem ez az egyetlen kezdeményezés, amely a szemétszedésre irányítja a figyelmet.

Talán Bryon Román ötletéből kiindulva hozták létre a jelenleg még csak pár száz követővel bíró Trashtag elnevezésű Facebook-oldalt, legalábbis Bryon posztjához hasonló képekkel mutatják be a #trashtagchallenge résztvevői, hogyan tisztították meg a környezetüket.

De újabban trendi például a plogging is - ez Svédországból indult hódító útjára, a lényege pedig két népszerű és hasznos tevékenység, a futás és a szemétszedés kombinálása. Azaz a delikvens egy kukászsákkal indul futni, és ha a futóútvonalán szemétbe botlik, egyszerűen felszedi.

De nem muszáj futni sem ahhoz, hogy szemetet szedhess. Érdemes a szelektalok.hu oldalán csatlakozni a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez, ahol egy térkép segítségével választhatod ki, a környékeden hol szerveznek csoportos szemétszedő akciót és ha időd és kedved van, akár csatlakozhatsz is hozzájuk.

Persze a legjobb lenne nem szemetelni - de ez, úgy tűnik, egyelőre túl nagy kihívás az emberiségnek.

Ez is érdekelhet:
Itt a legújabb kihívás: sajtot dobnak a kisbabák arcára »


Forrás, fotók: Facebook/Byron Román, szelektalok.hu
Kezdőfotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.03.11