Ököllel verte meg az apa a pedagógust, aki fegyelmezni akarta hatodikos lányát egy miskolci általános iskolában

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ököllel verte meg az apa a pedagógust, aki fegyelmezni akarta hatodikos lányát egy miskolci általános iskolában A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében állított a Miskolci Járásbíróság elé egy 35 éves szendrői férfit. A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében állított a Miskolci Járásbíróság elé egy 35 éves szendrői férfit, írja az Ügyészség.

A hatodikos kislányt igazgató elé akarta vinni a pedagógus
A férfi lánya az egyik miskolci általános iskola hatodik osztályos tanulója. A diáklányt az iskolában tanító testnevelőtanár 2019. február 8-án 11 óra körüli időben az iskola intézményvezetője elé akarta vinni, mert oktatási időben fegyelmi vétséget követett el - a kötelező úszásoktatáson nem akart részt venni, valamint többszöri tiltás ellenére rágógumizott -, azonban a lány nem volt hajlandó vele tartani.

Az apa ököllel támadt a tanárra
Miután az apa tudomást szerzett a történtekről, felháborodva az iskolába ment, majd mikor a gyermekekkel teli aulában meglátta a tornatanárt, odament hozzá és három alkalommal ököllel nagy erővel megütötte. Az első ütés állon találta a tanárt, a második és harmadik ökölcsapás csupán súrolta az arcát, illetve a fejét.

A bántalmazás következtében a pedagógus 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő a férfival szemben.

A tanár közfeladatot ellátó személy
A pedagógus a nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott esetben - így az iskolai és kollégiumi nevelő és oktató munka, valamint a pedagógiai szakszolgálat ellátása során a gyermekekkel, tanulókkal összefüggő tevékenységével kapcsolatban - közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény fokozott büntetőjogi védelemben részesít.

A bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem jogerősen 2 év felfüggesztett börtön
A Miskolci Járásbíróság a büntetlen előéletű apát két év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.03.14