Nitrittel mérgezte meg a gyerekek reggelijét az óvónő, 23-an kórházba is kerültek! - Nem tudni, miért tette

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nitrittel mérgezte meg a gyerekek reggelijét az óvónő, 23-an kórházba is kerültek! - Nem tudni, miért tette Az óvodába járó gyerekek szülei közül többen arról számoltak be, hogy a gyerekeik hányásos és ájulásos tünetek miatt kerültek kórházba. Kiderült, a gyerekekre vigyázó óvónő nitritet kevert a kásájukba. A rendőrség őrizetbe vett egy óvónőt a Kína középső részén fekvő Honan tartomány Csiaoco városában hétfőn, miután a felügyelete alatt álló 23 óvodás mérgezéses tünetekkel került kórházba - olvasható a Global Times kínai lap cikkében.

Az óvodába járó gyerekek szülei közül többen arról számoltak be, hogy a gyerekeik hányásos és ájulásos tünetek miatt kerültek kórházba.

Rosszul lettek a gyerekek, miután ettek a kásából
Egy szülő elmondta: az óvoda egyik dolgozója értesítette telefonon, hogy a gyermeke hányt, majd eszméletét vesztette, miután múlt szerda reggel az óvodában reggelizett. Hozzátette: amikor a kórházba ért, gyermeke még mindig nem volt eszméleténél, míg több, vele együtt kórházba szállított gyerek folyamatosan hányt, és mindannyian nagyon sápadtak voltak.

Egy másik szülő arról számolt be, hogy a gyermekét nitritmérgezéssel diagnosztizálták, és gyomormosásnak vetették alá.

A mérgezéses tünetekkel kezelt gyerekek mind egy csoportba jártak. Elmondásuk szerint aznap reggelire kását kaptak, aminek édesnek kellett volna lennie, de ehelyett sós ízű volt.

A csoportra vigyázó óvónő volt a tettes
Az előzetes rendőrségi vizsgálat megállapította: a csoportra vigyázó óvónő nitritet tett a gyerekek ételébe, de tettének okai egyelőre nem ismertek.

Az érintett 23 óvodás április 1, hétfőig mind elhagyhatta a kórházat.

Problémák a közétkeztetésben
Az eset azért is keltett nagyobb visszhangot, mert a közelmúltban sokat vitatott témává vált Kínában a gyerekek közétkeztetése. Márciusban egy, a délnyugati Szecsuán tartomány székhelyén, Csengtuban működő általános iskola konyháján talált penészes ételek váltottak ki általános közfelháborodást. Országszerte sok szülő tett közzé képeket ezek után az interneten arról, hogy milyen rossz minőségű ételeket kapnak a gyerekeik az iskolai menzán, majd pedig online petíciókon keresztül követelték az iskolai közétkeztetés színvonalának javítását.

A botrányt követően a kínai oktatási minisztérium, a piacszabályozásért felelős kormányzati szerv és a nemzeti egészségügyi bizottság közös szabályozást adott ki, amely előírja, hogy az iskolák és óvodák vezetőinek együtt kell étkezniük a diákokkal annak érdekében, hogy garantálni tudják az ételek biztonságát. A szabályozás 2019. április 4-étől lép érvénybe.

Olvasd el ezt is!
Mérgezés, áramütés, agyrázkódás, félrenyelés - Mit kell tenned, ha gyermeked élete veszélybe kerül? »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.04.02