Az első képek Harry herceg és Meghan Markle újszülött kisfiáról! - Nézd, milyen boldogan mosolyog a hercegi család

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az első képek Harry herceg és Meghan Markle újszülött kisfiáról! - Nézd, milyen boldogan mosolyog a hercegi család Alexander, Spencer, Arthur és James - ezek voltak a leggyakoribb tippek Harry herceg és Meghan Markle első gyermekével kapcsolatban. Azt még mindig nem tudjuk, hogyan fogják majd hívni a Sussex Babát, de videót már láthatunk róla! Alexander, Spencer, Arthur és James - ezek voltak a leggyakoribb tippek Harry herceg és Meghan Markle első gyermekével kapcsolatban. Azt még mindig nem tudjuk, hogyan fogják majd hívni a Sussex Babát, de videót már láthatunk róla!

A szülők sussexi hercegi, illetve hercegnői címe után egyelőre csak "Sussex Baba" néven emlegetett, 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született gyermek - aki a hetedik a brit trónutódlási sorban - hétfő hajnalban jött a világra, és most az első videó is megjelent róla.



A pár perces felvételen a pici fiúcska büszke apukája karjaiban látható, mellette pedig a sugárzóan üde újdonsült anyuka mosolygott a kamerába a windsori kastélyban. Ha szemfüles vagy, akkor a kisbaba arcocskáját is láthatod egy pillanatra!



A videóban természetesen Harry herceg és Meghan Markle is beszél arról, milyen csodás érzés szülőnek lenni.

- Egyszerűen varázslatos érzés. Enyém a világ két legfantasztikusabb pasija, szóval nagyon boldog vagyok! - árulta el a hercegnő, és azt is elmesélte, a picinek nagyon nyugodt természete van.



Harry herceg pedig kiemelte, hogy igazán különleges volt ez a pár nap, amit hármasban töltöttek. Most pedig éppen úton vannak a királynőhöz és Fülöp herceghez, hogy bemutassák neki a legkisebb unokáját.

Sokan lányra tippeltek
A kis fiúcska egyébként már születése bejelentésének pillanatában komoly veszteséget okozott fogadójátékosok ezreinek. A legnagyobb brit fogadóhálózat, a William Hill május 7-ei tájékoztatása szerint a hercegi utód nemére fogadásokat kötők 62 százaléka arra tippelt, hogy Harry és Meghan gyermeke leány lesz.

A brit fogadási piac 25 százalékát ellenőrző cég ezt a fogadási lehetőséget már április elején le is zárta, abból a meggyőződéséből kiindulva, hogy ha ennyire aránytalan a fogadások megoszlása, az arra vall, hogy "valaki valamit tud". Volt olyan játékos, aki 1500 fontot (570 ezer forintot) kockáztatott - és veszített el - ezen a játéklehetőségen.

Diana név volt a favorit
A fogadójátékosok zöme annyira biztos volt abban, hogy a hercegi házaspár gyermeke leány lesz, hogy a gyermek nevére beérkező fogadási tétek szintén több mint 60 százalékát a Diana első keresztnévre tették fel. Ezek a tétek természetszerűleg elvesztek annak bejelentésével, hogy a hercegi házaspárnak fia született, és a fogadóipar is ennek megfelelően rendezte át a játéklehetőségeket.

Ezek a fiúnevek a legesélyesebbek
A William Hill keddi kiírásai alapján a cég az Alexander nevet tartja az abszolút favoritnak: erre meglehetősen alacsony nyereményösszeget ígérő 4/1-es odds mellett lehet téteket feltenni. Ezután következik az Arthur (5/1), a James (6/1), a Spencer (9/1) és az Albert (10/1).

Egy másik nagy fogadóhálózat, a Sky Bet kissé más sorrendben és valamelyest eltérő kiírásokkal, de ugyanezeket a neveket kínálta kedden a legnagyobb valószínűségű, vagyis a legkisebb nyereményösszeget kínáló tétekkel. Ennél a cégnél is az Alexander névre lehet a legkisebb nyereményígérettel, 4/1-es kiírással fogadni, utána viszont a Spencer (5/1), az Arthur és a James (egyaránt 7/1), majd az Albert (12/1) következik.

A Sky Bet irodáiban 25/1 téttel lehet fogadni a Philip vagy Phillip névre, és 33/1-es kiírással kínálja a hálózat a Charles nevet.

A Philip/Phillip játéklehetőség a kisfiú dédnagypapájára, Fülöp edinburghi hercegre, II. Erzsébet királynő 98. évében járó férjére utal - ő Philip betűzéssel írja a nevét -, Charles, vagyis Károly pedig nem más, mint Károly trónörökös, a gyermek nagypapája, Harry édesapja, aki majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A Spencer név valószínűleg azért került előkelő helyre a fogadási lehetőségek között, mert ez volt Harry herceg néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő polgári családneve. A név keresztnévként is használatos az angol nyelvben.

Egy hónapig nem tudták, mi a neve
A korábbi évtizedekben egyébként gyakran heteket kellett várni egy-egy hercegi utód nevének ismertté válására. Károly trónörökösről, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg elsőszülött fiáról - aki teljes nevén Károly Fülöp Artúr György - például csak születése után egy hónappal, 1948 decemberében, a keresztelőceremónián derült ki, hogy szülei milyen neveket választottak neki.

Forrás: MTI
Fotó: The Royal Family Channel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.05.08