Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Nyílt levél egy édesanyától, akinek tragikus balesetben hunyt el a 15 éves fia - Ezt kéri az illetékes döntésh - Szülők Lapja

Nyílt levél egy édesanyától, akinek tragikus balesetben hunyt el a 15 éves fia - Ezt kéri az illetékes döntéshozóktól

Szülőklapja kép2018-ban vízibiciklis balesetben meghalt egy 15 éves fiú. Édesanyja ezért nyílt levélben fordult az illetékesekhez, és arra kéri őket, írják elő a kötelező biztonsági felszerelések használatát a hasonló vízi járműveken, hogy idén ne történhessen ilyen tragédia.

Szerző: Szülők lapja
2019-05-08
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

2018-ban vízibiciklis balesetben meghalt egy 15 éves fiú. Édesanyja, Kristáné Soós Melinda ezért nyílt levélben fordult az illetékesekhez, és arra kéri őket, írják elő a kötelező biztonsági felszerelések használatát a hasonló vízi járműveken, hogy idén ne történhessen ilyen tragédia. Levelét - melyet Facebook-oldalára is kiposztolt - az engedélyével közöljük.
 

Nyílt levél egy Anyától az illetékes Miniszter Úrnak


Tisztelt Döntéshozók!

Engedjék meg, hogy nyílt levélben forduljak Önökhöz, reménykedve abban, hogy eljut azokhoz, akik tenni tudnak kérésünk pozitív elbírálásának érdekében!

Majdnem kilenc hónappal ezelőtt a borzalmas tragédia után, ami minket ért, csak azzal az erős hittel élhettünk tovább, hogy Gergő fiúnk halálának értelmet találunk.

Bezárkózhattunk volna, beleburkolózhattunk volna abba a mélységes fájdalomba, amit csak az érezhet, aki temette már el a gyermekét.

Nem tettük. Nem tettük, mert tudtuk, ha ez a következő nyáron egy másik családdal ugyanígy megtörténik, elsősorban magunkat fogjuk hibáztatni, hogy miért nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt azért a családért.

Ez a tenni akarás motivált arra, hogy fiúnk halála után három héttel pontosan 19 helyre küldjek el egy levelet, kezdve a Köztársasági Elnök úrral, egészen a helyi Polgármester úrig, és azt kértem, tegyenek valamit az ügyben, hogy a vízibicikliken legyen mentőfelszerelés!

Annál jobban, mint akkor, most sem tudnám megfogalmazni a kérésemet, így szeretném ezt a 2018. augusztus 27-én kelt levelemet ide mellékelni.

"2018. augusztus 11-én szeretett fiunk, Krista Gergő 15 évesen életét vesztette egy vízibiciklis balesetben.

Csend van. Hatalmas csend. Napok óta társam. Ülök egy széken, hallgatom az óra másodperc mutatóját, és tompán érzékelem az elmúlt perceket. Lassan múlik az idő. Aztán felállok. Húz egy ismeretlen erő. Húz befelé egy kis szobába, ahol nem is olyan régen még fény volt, zongoraszó és élet. Ma csend van. Sötétség és döbbenet. Éppúgy, mint a szívünkben. Megállok egy fénykép előtt. Nézem. Egy gyönyörű, fiatal arc néz rám a ballagási fényképről, teli hittel, teli tervekkel, azzal a huncut félmosollyal, amit csakis én ismerek. Őszinte barna tekintete belefúródik az enyémbe. Hosszan nézem. Hallom a hangját. Szinte érzem, ahogy az a magas, esetlen kamasz megölel, és belefúrva fejét a nyakamba, azt mondja: Szeretlek Anyuci!...

Hatalmas űrt érzek, amit aztán lassanként betölt a fájdalom. Leülök az ágyra, és némán vezetem végig tekintetem az elárvult tárgyakon. Mindegyik mesél valamiről. Csak nekem, csak én tudom, mit jelentenek. Olyan emberek hagyhatnak ekkora hiányt maguk után, akik nyomot hagytak. Nem voltak hatalmas, látványos eredményei, sikerei. Egyszerű, jó gyerek volt. A mi fiunk.

Egy fiú. Akinek most a tanszereit kellene kiválasztanunk és nem a koporsóját. Akinek az ünnepi ruháját kellene magára vennie és nem a szemfedőjét. Akinek a tankönyveire kellene felírni a nevét és nem a fejfájára. Nehéz… Csak az sejtheti meg mi ez a fájdalom, akinek gyermeke van, és csak az tudja, aki elveszítette már.

Nem akarom, hogy más is átélje ezt! Az üres mindennapokat, a lakásban lassan osonó csendet, a hihetetlen magányt. A gyászában mindenki egyedül marad. Bár így csonkán is, de megpróbálunk összekapaszkodni, egymás lépéseit vigyázni, segíteni, de mindenkinek egyedül kell ezt végig járnia. Hiszem azonban, hogy Gergő mindannyiunkkal ott van, és felsegít, azzal a bizonyos félmosollyal az ajkán, amit úgy szerettünk.

Senkit nem vádolunk, nem keresünk felelősöket, nem mutogatunk hibást keresve. Hívő emberként segíteni szeretnénk azokon, akik ma olyan gondtalanul és boldogan élik életüket, mint mi, akár három héttel ezelőtt. Boldog mindennapjaiban könnyen megfeledkezik mindenki a rá leselkedő veszélyekről, könnyelművé válik, ha nem éli át személyesen is ezt a leírhatatlan fájdalmat. Hiszem, hogy Gergő fiúnknak az volt a küldetése itt a földön, hogy felébressze az embereket, hogy végre tenni kell valamit! Tenni azért, hogy mással ez ne forduljon elő!

Ha a vízibiciklin lett volna mentőöv, vagy fel kellett volna vennie egy mentőmellényt, Gergő még ma is élne.

Önök, akik olyan felelős beosztást képviselnek, bízom benne, hogy tenni tudnak ezért.

Kérem Önöket, hogy mielőbb hozzanak olyan rendeleteket, amelyek megmenthetik a magukra még vigyázni nem tudó, ma még boldog fiatalokat!"


Erre a levélre kisvártatva jöttek is a reagálások, egészen októberig kaptunk egy-egy részvétnyilvánító, illetve biztató levelet, hogy kérésünket továbbítják az illetékeseknek.

Sajtóorgánumokból értesülve bizakodtunk, hogy talán sikerül véghez vinni a mentőgyűrű és a felúszókötél kötelező tartozékként való elrendelését a vízibicikliken már ebben a szezonban.

Most azonban megint csend van. A nyári szezon pedig a küszöbön. Tudom, hogy rengeteg, ennél talán fontosabbnak ítélt ügy hever az illetékes minisztérium asztalán, de ha már tényleg csak egy aláírás hiányzik egy papírról, amely hosszútávon biztosan megment jó pár fiatal életet, akkor én megint tisztelettel szeretném kérni, hogy legyenek szívesek ez megtenni!

Köszönettel és tisztelettel: Kristáné Soós Melinda

Ságvár, 2019. május 6.

Forrás: Facebook/Kristáné Soós Melinda
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: nyílt levél, tragédia, vízibicikli, baleset

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Öt hónapos babájával a karján szállította le a kalauz az anyukát a fóti vonatról - Ezért nem hagyta, hogy tovább utazzanak
Öt hónapos babájával a karján szállította le a kalauz az anyukát a fóti vonatról - Ezért nem hagyta, hogy tovább utazzanak

Nem működött több automata sem a Nyugatinál, ezért egy háromgyerekes édesanya úgy gondolta, majd a kalauznál vesz jegyet a vonaton. A kalauz azonban pótdíjat is akart fizettetni vele.

tovább a cikkre
Az első képek Harry herceg és Meghan Markle újszülött kisfiáról! - Nézd, milyen boldogan mosolyog a hercegi család
Az első képek Harry herceg és Meghan Markle újszülött kisfiáról! - Nézd, milyen boldogan mosolyog a hercegi család

Alexander, Spencer, Arthur és James - ezek voltak a leggyakoribb tippek Harry herceg és Meghan Markle első gyermekével kapcsolatban. Azt még mindig nem tudjuk, hogyan fogják majd hívni a Sussex Babát, de videót már láthatunk róla!

tovább a cikkre
"Rendszeresen szexelek 10 év alatti kislányokkal" - Emailben kereste meg egy pedofil a háromgyermekes családot

A három kislányt nevelő, Heves megyében élő szülők teljesen megdöbbentek az email láttán, végül betelefonáltak a rendőrségre és feljelentést tettek.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Túrógombóc

Túrógombóc

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 g tehéntúró 30 g búzadara 1 db tojás 20 g zsemlemorzsa 10 g margarin 30 ml tejföl 15 g porcukor citromhéj só

Recept:

A túrót összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájával, a margarin felével, kevés sóval és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, és fél órát hűtőszekrényben &aac(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Sok óvodás korú gyerek még este 11-kor is a tévét bámulja - Ilyen műsorokat néznek leginkább, derül ki egy kutatásból

vissza vissza