Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban! - A kislánynak gyönyörű nevet adtak a kórház dolgozói

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban! - A kislánynak gyönyörű nevet adtak a kórház dolgozói Egészséges újszülött kislányt találtak Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban, a dolgozóktól nevet is kapott. Egészséges újszülött kislányt találtak Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban - közölte az egészségügyi intézmény kedden az MTI-vel.

Hétfőn éjjel rakták be a babát
A tájékoztatás szerint az inkubátor 2019. május 27-én, hétfőn 22 óra 13 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett: a Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-patológiai osztályra vitték.

Jól van a pici, nevet is javasoltak neki
A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták.
A gyermek nem sokkal a megtalálása előtt születhetett és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az első vizsgálatok szerint egészséges - írták.

A kórház arra is kitért, hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kislány volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.05.28